iOS 16: Πως να διαρκέσει περισσότερο η μπαταρία του iPhone σας

iPhone, iOS 16: Πως να διαρκέσει περισσότερο η μπαταρία του iPhone σας

Με την τελευταία ενημέρωση λειτουργικού συστήματος στα iPhone, υπάρχουν παράπονα για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το iOS 16 δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλές φορές υπάρχουν περίοδοι ταχείας εξάντλησης της μπαταρίας μετά από μια ενημέρωση λόγω του συγχρονισμού και της ενημέρωσης στα παρασκήνια, αλλά μερικές φορές τα προβλήματα μπορεί να επιμείνουν περισσότερο.

Προβλήματα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να προκληθούν από νέες δυνατότητες που έχει εφαρμόσει η Apple, σφάλματα που πρέπει να διορθωθούν ή απλώς από μια αύξηση στη χρήση μετά από μια ενημέρωση. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να “σώσετε” την μπαταρία του κινητού σας:

Απενεργοποιήστε τις Ζωντανές Δραστηριότητες
Με το iOS 16.1, η Apple πρόσθεσε μια λειτουργία Live Activities που επιτρέπει στις εφαρμογές να διατηρούν μια συνεχή ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος ή στο Dynamic Island του iPhone 14 Pro . Οι Ζωντανές Δραστηριότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πράγματα όπως η παρακολούθηση ενός αθλητικού παιχνιδιού, η παρακολούθηση μιας πτήσης, η πρόοδος σε μια προπόνηση και πολλά άλλα, απευθείας από την οθόνη κλειδώματος ή το Δυναμικό νησί.

Διαγράψτε τα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης
Με το iOS 16, η Apple αναθεώρησε το Lock Screen, προσθέτοντας την επιλογή για widget. Τα γραφικά στοιχεία είναι συνεχώς ορατά στην οθόνη κλειδώματος και πολλά ανανεώνονται στο παρασκήνιο, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνουν μπαταρία.

Απενεργοποιήστε την ανάδραση απτικού πληκτρολογίου
Η Apple στο iOS 16 πρόσθεσε επίσης μια διασκεδαστική λειτουργία που σας δίνει απτική ανατροφοδότηση όταν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο οθόνης. Δονείται με κάθε πάτημα πλήκτρου για μια πιο ικανοποιητική εμπειρία πληκτρολόγησης, αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι αδειάζει την μπαταρία.

Απενεργοποιήστε την Always-On Display
Η πάντα ενεργή οθόνη δεν είναι μια δυνατότητα του iOS 16, αλλά είναι εφαπτομενική επειδή παρουσιάστηκε με τα iPhone 14 Pro και Pro Max, τις πρώτες συσκευές που έρχονται με προεγκατεστημένο iOS 16. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η πάντα ενεργή οθόνη αφήνει την ώρα, την ταπετσαρία, τα γραφικά στοιχεία και τις Ζωντανές Δραστηριότητες ορατά στην οθόνη κλειδώματος ακόμα και όταν το iPhone σας είναι κλειδωμένο.

Μην χρησιμοποιείτε το iCloud Shared Photo Library
Το iCloud Shared Photo Library είναι μια λειτουργία iOS 16.1 που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια τυπική Βιβλιοθήκη φωτογραφιών μαζί με άλλα πέντε άτομα, με όλους να μπορούν να ανεβάζουν, να επεξεργάζονται και να διαγράφουν εικόνες. Η χρήση της Κοινόχρηστης Βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud θα μπορούσε να προκαλέσει συγχρονισμό φωτογραφιών από άλλους με το iPhone σας σε ακατάλληλες στιγμές, εξαντλώντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Επιλέξτε ταπετσαρίες χωρίς κινούμενα σχέδια
Ορισμένες από τις φανταχτερές ταπετσαρίες που πρόσθεσε η Apple με το iOS 16 είναι κινούμενες εικόνες και μια κινούμενη ταπετσαρία θα εξαντλήσει λίγο περισσότερη μπαταρία από μια στατική ταπετσαρία. Εάν κάνετε βελτιστοποίηση και δεν ενδιαφέρεστε πολύ για τα κινούμενα σχέδια, επιλέξτε κάτι που δεν πρόκειται να ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες εστίασης
Η χρήση της ενσωματωμένης επιλογής Focus της Apple μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ειδοποιήσεων που λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και λιγότερες ειδοποιήσεις σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες για τις εφαρμογές να αφυπνίσουν την οθόνη σας και να προκαλέσει εξάντληση της μπαταρίας.

Χρησιμοποιήστε τη Σύνοψη εφαρμογών
Αξίζει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε εφαρμογή στέλνει μη σημαντικές ειδοποιήσεις υποβιβάζεται στη Σύνοψη εφαρμογών, η οποία αποθηκεύει τις ειδοποιήσεις και σας τις στέλνει μία ή δύο φορές την ημέρα. Η σύνοψη εφαρμογών δεν είναι μια λειτουργία του iOS 16, αλλά αν δεν τη χρησιμοποιείτε ήδη, αξίζει να το ελέγξετε.

Περιορίστε το πότε και πόσο συχνά οι εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία
Αυτές οι επόμενες συμβουλές δεν είναι συγκεκριμένες για το iOS 16, αλλά είναι πάντα καλό να ελέγχετε αυτές τις ρυθμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες δεν κάνουν πράγματα που δεν θέλετε να κάνουν.

Περιορίστε τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας Bluetooth
Το iPhone σας σάς ενημερώνει πότε οι εφαρμογές έχουν ζητήσει Bluetooth και υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που θέλουν πρόσβαση Bluetooth για παρακολούθηση τοποθεσίας, σάρωση για συσκευές Chromecast ή άλλους όχι και τόσο χρήσιμους λόγους.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.