iOS 16: Τρέχει στο 81% όλων των iPhone

ios 16, iOS 16: Τρέχει στο 81% όλων των iPhone

Το λογισμικό iOS της Apple ανέκαθεν έφτανε πιο γρήγορα στις συσκευές από ότι το Android και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο έχει διαφορετικά skin κατασκευαστών που πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα έκδοση. Εννοείται πως βοηθάει και το γεγονός ότι η Apple κατασκευάζει η ίδια τόσο το hardware όσο και το software.

Το iOS 16, λοιπόν, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι ήδη στο 81% των iPhone που κυκλοφορούν. Αν περιοριστούμε, δε, μόνο σε iPhone που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό αυξάνεται στο 90%.

Το 13% όλων των iPhone (και το 8% από αυτά που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια) τρέχουν iOS 15 και τα υπόλοιπα κάποια προηγούμενη έκδοση.

Από την πλευρά των tablet, το 71% όλων των iPad είναι ήδη σε iPadOS 16, ενώ το 20% σε iPadOS 15. Για τα iPads που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το iPadOS 16 ανεβαίνει στο 76%, ακολουθούμενο από το iPadOS 15 με 18%.

Συγκριτικά, οι πιο πρόσφατοι αριθμοί από την Google έφτασαν τον Απρίλιο και έδειξαν ότι το Android 13, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, έφτασε το 12% όλων των συσκευών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Δεν είναι μόνο αυτό.Οι χρήστες των iPhone θεωρώ ότι είναι εκείνοι που κατανοούν και εκτιμούν περισσότερο από όλους την έννοια του update.Στο Android φοβόμαστε να κάνουμε update με το φόβο ότι θα υπάρχουν bugs τα οποία θα αργήσουν να διορθωθούν (οπότε πρώτα θα μπούμε να ρωτήσουμε εάν υπήρχαν προβληματα) κάτι που δε συμβαίνει στην Apple η οποία μέσα σε 5 το πολύ μερες θα έχει διορθώσει τς προβλήματα.

Βασιλική

Ισχύει Συμφωνώ με την Άποψη σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.