iOS 17.2: Φέρνει ασύρματη φόρτιση 15W στα iPhone 13 και 14

ios 17.2, iOS 17.2: Φέρνει ασύρματη φόρτιση 15W στα iPhone 13 και 14

Η Apple πρόκειται να προσθέσει “υποστήριξη φορτιστή Qi2 για όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14” με την ενημέρωση iOS 17.2.

Αυτή η ανακάλυψη έγινε από το 9to5Mac και ορισμένους χρήστες, από τις σημειώσεις έκδοσης για το iOS 17.2 RC (υποψήφια έκδοση). Η υποστήριξη φορτιστή Qi2 σημαίνει ότι τα iPhone 13 και iPhone 14 θα πρέπει να υποστηρίζουν έως και 15 W ασύρματης φόρτισης με φορτιστές πιστοποιημένους με Qi2, αν και οι προδιαγραφές ισχύος δεν αναλύθηκαν περαιτέρω.

Μέχρι τώρα, η υποδοχή 15 W σε αυτά τα μοντέλα iPhone ήταν δυνατή μόνο μέσω φορτιστών με πιστοποίηση MagSafe, ενώ οι φθηνότεροι συμβατοί με MagSafe περιορίζονται στα 7,5 W. Με την αντίστοιχη απόδοση του Qi2, οι καταναλωτές θα έχουν πιο προσιτές επιλογές όσον αφορά τους ασύρματους φορτιστές 15W, καθώς οι κατασκευαστές δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν την Apple για την πιστοποίηση MagSafe.

Το Qi2 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην CES 2023, με κύριο χαρακτηριστικό του το πρότυπο ασύρματης γρήγορης φόρτισης τύπου MagSafe, ακόμη και για συσκευές Android. Αυτό χρησιμοποιεί το “Προφίλ Magnetic Power” για να διασφαλίσει τη συμβατότητα μεταξύ τηλεφώνων και φορτιστών. Ενώ η έξοδος περιορίζεται επί του παρόντος στα 15 W, στο μέλλον θα αυξηθούν “σημαντικά” τα επίπεδα φόρτισης άνω των 15 W, σύμφωνα με το WPC (Wireless Power Consortium).

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.