iOS 17.3 Beta: Προσφέρει λειτουργία ‘Προστασία Κλεμμένης Συσκευής’ για αναβαθμισμένη ασφάλεια δεδομένων

iOS 17.3 Beta, iOS 17.3 Beta: Προσφέρει λειτουργία ‘Προστασία Κλεμμένης Συσκευής’ για αναβαθμισμένη ασφάλεια δεδομένων

Η πρώτη έκδοση beta του iOS 17.3 είναι διαθέσιμη για τους προγραμματιστές και περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία “Προστασία κλεμμένης συσκευής”. Αυτή έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας σε περίπτωση που κάποιος κλέψει το iPhone σας και γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης.

Η Wall Street Journal είχε αναφερθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά σε περιπτώσεις κλεφτών που κατασκόπευαν τον κωδικό πρόσβασης iPhone ενός θύματος προτού κλέψουν τη συσκευή, σε δημόσιους χώρους όπως είναι τα μπαρ και οι καφετέριες.

Αφότου έκλεβαν τη συσκευή μπορούσαν να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασης Apple ID, να απενεργοποιήσουν το Find My, να δουν τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud Keychain για τραπεζικούς λογαριασμούς και email και πολλά άλλα. Όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ, οι κλέφτες ήταν σε θέση να “κλέψουν ολόκληρη την ψηφιακή σας ζωή”.

Τώρα αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει. Όταν είναι ενεργοποιημένη η Προστασία κλεμμένης συσκευής, απαιτείται έλεγχος ταυτότητας Face ID ή Touch ID για πρόσθετες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της προβολής κωδικών πρόσβασης ή passkeys που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud Keychain, αίτησης για νέα κάρτα Apple, απενεργοποίησης τoυ Lost Mode, διαγραφής όλου περιεχομένου και ρυθμίσεων, χρήση μεθόδων πληρωμής που έχουν αποθηκευτεί στο Safari και πολλά άλλα. Δεν υπάρχει διαθέσιμος εναλλακτικός κωδικός πρόσβασης σε περίπτωση που ο χρήστης δεν μπορεί να ολοκληρώσει τον έλεγχο ταυτότητας Face ID ή Touch ID.

Για ιδιαίτερα ευαίσθητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού Apple ID που σχετίζεται με το iPhone, η λειτουργία προσθέτει μια καθυστέρηση ασφαλείας πέρα ​​από τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χρήστης πρέπει να πραγματοποιήσει έλεγχο ταυτότητας με Face ID ή Touch ID, να περιμένει μία ώρα και να πραγματοποιήσει ξανά έλεγχο ταυτότητας με Face ID ή Touch ID. Oυσιαστικά δίνεται χρόνος στον ιδιοκτήτη να αναφέρει την κλοπή. Ωστόσο, η Apple ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση όταν το iPhone βρίσκεται σε γνωστές τοποθεσίες, όπως στο σπίτι ή στη δουλειά.

Η δυνατότητα συμμετοχής μπορεί να βρεθεί στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Face ID & Passcode → Stolen Device Protection. Οι χρήστες iPhone που ενημερώνουν το iOS 17.3 beta θα έχουν την επιλογή να δοκιμάσουν μια προεπισκόπηση της λειτουργίας μετά την εγκατάσταση, αλλά η Apple είπε ότι αυτή η οθόνη δεν θα εμφανίζεται στους χρήστες που εγκαθιστούν τη δημόσια έκδοση του iOS 17.3 που θα έρθει αργότερα.

Ενέργειες που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας Face ID ή Touch ID όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη:

Προβολή/χρήση κωδικών πρόσβασης ή κλειδιών πρόσβασης που είναι αποθηκευμένα στο iCloud Keychain
Υποβολή αίτησης για νέα κάρτα Apple
Προβολή εικονικής κάρτας Apple Card
Απενεργοποίηση Lost Mode
Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων
Εκτέλεση συγκεκριμένων ενεργειών Apple Cash και Savings στο Πορτοφόλι
Χρήση τρόπων πληρωμής που έχουν αποθηκευτεί στο Safari
Χρήση του iPhone σας για να ρυθμίσετε μια νέα συσκευή

Ενέργειες που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας Face ID ή Touch ID και έχουν καθυστέρηση ασφαλείας μίας ώρας όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία:

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης Apple ID
Ενημέρωση επιλεγμένων ρυθμίσεων ασφαλείας λογαριασμού Apple ID, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ή αφαίρεσης μιας αξιόπιστης συσκευής, αξιόπιστου αριθμού τηλεφώνου, κλειδιού ανάκτησης ή επαφής ανάκτησης
Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του iPhone σας
Προσθήκη ή αφαίρεση Face ID ή Touch ID
Απενεργοποίηση Find My
Απενεργοποίηση Προστασίας κλεμμένης συσκευής

Η Apple είπε ότι σχεδιάζει να κοινοποιήσει πρόσθετη τεκμηρίωση σχετικά με την προστασία κλεμμένων συσκευών με την πάροδο του χρόνου για να διευκρινίσει πώς λειτουργεί η δυνατότητα. Η επιλογή θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα iPhone που είναι συμβατά με iOS 17, συμπεριλαμβανομένων των iPhone XS και νεότερων. Το iOS 17.3 πιθανότατα θα κυκλοφορήσει ευρέως τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Σε μια δήλωση, η Apple είπε: “Καθώς οι απειλές για τις συσκευές χρηστών συνεχίζουν να εξελίσσονται, εργαζόμαστε ακούραστα για να αναπτύξουμε ισχυρές νέες προστασίες για τους χρήστες μας και τα δεδομένα τους. Η κρυπτογράφηση δεδομένων iPhone έχει καθοδηγήσει εδώ και πολύ καιρό τη βιομηχανία και ένας κλέφτης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα ενός κλεμμένου iPhone χωρίς να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη. Στις σπάνιες περιπτώσεις όπου ένας κλέφτης μπορεί να παρατηρήσει τον χρήστη να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια να κλέψει τη συσκευή, το Stolen Device Protection προσθέτει ένα εξελιγμένο νέο επίπεδο προστασίας.”

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15: Η Apple λέει ότι η μπαταρία έχει διπλάσια διάρκεια ζωής από αυτή που διαφήμιζε

Η Apple ανακοίνωσε ότι έλεγξε ξανά τις μπαταρίες στα μοντέλα iPhone 15 και διαπίστωσε ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλότερο επίπεδο.

Smartphones Apple iPhone Samsung

Η Apple στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς smartphone το 4ο τρίμηνο

Η Canalys αποκάλυψε ότι η Apple έγινε ο κατασκευαστής smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη κατά το 4ο τρίμηνο του 2023.

Smartphones Apple featured iOS

iOS 17.4: Θα μπορείτε να ελέγχετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone 15 με μια ματιά

Με το iOS 17.4, η Apple αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται η υγεία της μπαταρίας στους χρήστες του iPhone 15.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.