iOS 17.3: Πώς να ενεργοποιήσεις την Προστασία Κλεμμένης Συσκευής στο iPhone

iOS 17.3, iOS 17.3: Πώς να ενεργοποιήσεις την Προστασία Κλεμμένης Συσκευής στο iPhone

Η λειτουργία Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής της Apple είναι μια νέα δυνατότητα που προστατεύει τα δεδομένα του iPhone και δυσκολεύει τους κλέφτες. Ήρθε στις συσκευές με την ενημέρωση iOS 17.3 και απαιτεί συνδυασμό σαρώσεων Face ID (ή Touch ID) και χρονικών καθυστερήσεων πριν από τη χρήση των λειτουργιών πληρωμής ή την αλλαγή της ασφάλειας λογαριασμού όταν η συσκευή βρίσκεται μακριά από γνωστές τοποθεσίες.

Τι ακριβώς είναι η λειτουργία Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής

Σε περίπτωση που κάποιος κλέψει το iPhone σας (μακριά από μας), η λειτουργία μειώνει την πιθανότητα να εξελιχθεί η κατάσταση σε κάτι πολύ χειρότερο. Όταν ενεργοποιηθεί, η λειτουργία θα σας ζητήσει να πραγματοποιήσετε μια βιομετρική σάρωση (Face ID ή Touch ID) όταν βρίσκεστε μακριά από γνωστές τοποθεσίες, όπως το σπίτι ή την εργασία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας ως εφεδρική μέθοδο. Επίσης, ενσωματώνει χρονικές καθυστερήσεις για ορισμένες λειτουργίες που σχετίζονται με την ασφάλεια.

H Wall Street Journal είχε κάνει ρεπορτάζ το 2023 για μια πολύ συνηθισμένη πρακτική των κλεφτών να κατασκοπεύουν τους χρήστες ενώ εισάγουν τον κωδικό πρόσβασής τους και στη συνέχεια να τους το αρπάζουν. Εάν ο κλέφτης είχε στη διάθεσή του τη συσκευή και τον κωδικό πρόσβασης μπορούσε να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης Apple ID, να απενεργοποιήσει την Εύρεση, πιθανώς να κλέψει πληροφορίες πληρωμής ή κωδικούς πρόσβασης και να επαναφέρει εργοστασιακά το iPhone. Εάν είναι ειδικοί, θα μπορούσαν θεωρητικά να τα κάνουν όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά (αν όχι σε δευτερόλεπτα) προτού μπορέσετε να συνδεθείτε στο Find My και να αναφέρετε τη συσκευή σας ως χαμένη.

Με ενεργοποιημένη την Προστασία κλεμμένης συσκευής, ένας κλέφτης στην ίδια κατάσταση θα εμποδιζόταν σε μεγάλο βαθμό. Η απαίτηση Face ID ή Touch ID και χρονικές καθυστερήσεις θα τους εμπόδιζε να έχουν πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης και στις πληροφορίες πληρωμής σας, να αλλάξουν χαρακτηριστικά ασφαλείας (για να σας κλειδώσουν και να παραβιάσουν περαιτέρω τη συσκευή σας) και να την επαναφέρουν εργοστασιακά. Αυτό σας δίνει πολύτιμο χρόνο για να βρείτε μια άλλη συσκευή, να αναφέρετε το τηλέφωνό σας ως χαμένο στο Find My, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να υποβάλετε μια αναφορά στην αστυνομία.

Πώς δουλεύει;

Η προστασία κλεμμένης συσκευής απαιτεί βιομετρική σάρωση (Face ID / Touch ID) — χωρίς τον κωδικό πρόσβασης ως εφεδρική επιλογή — για τις ακόλουθες περιπτώσεις όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται μακριά από γνωστές τοποθεσίες σας:

Απενεργοποίηση Lost Mode

Εκτέλεση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων (“Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων”)

Χρήση ή κλοπή αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης ή κλειδιών πρόσβασης για διαδικτυακούς λογαριασμούς

Χρήση τρόπων πληρωμής που έχουν αποθηκευτεί για “αυτόματη συμπλήρωση” στο Safari

Χρήση του τηλεφώνου σας για την ενεργοποίηση μιας νέας συσκευής Apple (Γρήγορη εκκίνηση)

Προβολή του αριθμού εικονικής κάρτας της Apple Card σας

Υποβολή αίτησης για νέα κάρτα Apple

“Ορισμένες ενέργειες Apple Cash και Savings στο Wallet” (παραδείγματα περιλαμβάνουν μεταφορά χρημάτων προς ή από Apple Cash ή Savings)

Επιπλέον, οι ακόλουθες ενέργειες απαιτούν επιπλέον χρονική καθυστέρηση. Με ενεργοποιημένη την Προστασία κλεμμένης συσκευής, εάν κάποιος μακριά από τις γνωστές σας τοποθεσίες προσπαθούσε να κάνει κάτι στην παρακάτω λίστα, θα έπρεπε να εκτελέσει σάρωση Face ID (ή Touch ID), να περιμένει μια ώρα και να ελέγξει ξανά την ταυτότητα με μια δεύτερη βιομετρική σάρωση:

Απενεργοποίηση Εύρεση μου

Απενεργοποίηση Προστασίας κλεμμένης συσκευής

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης Apple ID

Αποσύνδεση από το Apple ID σας

Προσθήκη ή αφαίρεση Face ID ή Touch ID

Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του τηλεφώνου σας

Αλλαγή ασφάλειας λογαριασμού Apple ID (παραδείγματα περιλαμβάνουν τη δημιουργία κλειδιού ανάκτησης / επαφής ανάκτησης ή την προσθήκη/αφαίρεση μιας αξιόπιστης συσκευής)

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του τηλεφώνου

Ένα πράγμα που λείπει από τη λίστα είναι το Apple Pay, επομένως κάποιος με το iPhone και τον κωδικό πρόσβασής σας θα μπορούσε να κάνει αγορές.

Πώς να ενεργοποιήσετε την Προστασία Κλεμμένης Συσκευής

Πριν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ενημερωμένη σε iOS 17.3 (ή νεότερη έκδοση). Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού στο iPhone σας για να ελέγξετε για ενημερώσεις και να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο λογισμικό. Εάν η συσκευή σας έχει κολλήσει σε λογισμικό προ-iOS 17 και δεν ενημερώνεται πέρα ​​από αυτό, το μοντέλο σας είναι πολύ παλιό για να εκτελέσει το πιο πρόσφατο λογισμικό και άρα δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λειτουργία.

Μόλις εκτελείτε (τουλάχιστον) το iOS 17.3, κάντε τα εξής στο iPhone σας:

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Face ID & Passcode (θα ονομάζεται Touch ID & Passcode σε παλαιότερα μοντέλα και στο iPhone SE)
Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας
Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την Προστασία κλεμμένης συσκευής
Πατήστε Ενεργοποίηση προστασίας

Εάν θέλετε ποτέ να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, ακολουθήστε τα ίδια βήματα απλώς στο τέλος επιλέξτε Απενεργοποίηση προστασίας. Θα χρειαστεί σάρωση Face ID ή Touch ID για να επιβεβαιώσει την αλλαγή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iOS 17.4: Θα μπορείτε να ελέγχετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone 15 με μια ματιά

Με το iOS 17.4, η Apple αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται η υγεία της μπαταρίας στους χρήστες του iPhone 15.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Apple iPhone

Η Apple προειδοποιεί: Μη βάζετε το βρεγμένο σας iPhone σε ρύζι

Ένα από τα πιο διαδεδομένα hacks που κυκλοφορούν για το τι να κάνεις αν το κινητό σου βραχεί, είναι να το βάλεις σε ένα μπολ με ρύζι.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Desert Titanium και Titanium Grey, τα δύο πιθανά νέα χρώματα

Tα μοντέλα iPhone 16 Pro είναι πιθανό να γίνουν διαθέσιμα σε δύο νέα χρώματα – Desert Titanium και Titanium Grey.