iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

GeminiAI iPhone, iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google προκειμένου να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Αυτό αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg Mark Gurmanm, επικαλούμενος ανθρώπους με γνώση επί του θέματος. Ισχυρίζεται ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε «ενεργές διαπραγματεύσεις» για να επιτρέψουν στην Apple να αδειοδοτήσει τα παραγωγικά μεγάλα γλωσσικά μοντέλα της Google προκειμένου να τροφοδοτήσουν ορισμένες νέες δυνατότητες που έρχονται στο iOS 18.

«Τα δύο μέρη δεν έχουν αποφασίσει τους όρους ή την επωνυμία μιας συμφωνίας τεχνητής νοημοσύνης ή δεν έχουν οριστικοποιήσει πώς θα εφαρμοστεί», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το iOS 18, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, φημολογείται ότι θα ενσωματώσει πολλές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο iPhone και θα είναι η πιο σημαντική ενημέρωση στην ιστορία του.

Σύμφωνα με τον Gurman, ωστόσο, η Apple εστιάζει σε λειτουργίες που τρέχουν on-device και δεν απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Για να τροφοδοτήσει πρόσθετες δυνατότητες δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται σε cloud, όπως η δυνατότητα δημιουργίας εικόνων και σύνταξης δοκιμίων βάσει μεμονωμένων prompts, η Apple αναζητά έναν συνεργάτη που διαθέτει ήδη τους απαραίτητους πόρους υλικού μεγάλης κλίμακας και τις δυνατότητες υπολογισμού.

Έτσι, στράφηκε στη Google, με την οποία έχει ήδη μια εταιρική σχέση όσον αφορά στον τομέα των μηχανών αναζήτησης.

Η Google έχει πληρώσει στην Apple δισεκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσει τη μηχανή αναζήτησής της την προεπιλεγμένη επιλογή στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari σε συσκευές Apple.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Θέλω να δώ πόσα δις θα μας ακουμπήσει ο γοογλης για να έχει το ύψιστο προνόμιο να διατρέχει η εφαρμογούλα του τα μέταλλα κ τα πυρίτια μας.

Δημητρης

Διακρίνω αδυναμία της απλ να αναπτύξει δικό της AI όπως το gpt και gemini ή είναι της ιδέας μου?

ΑΝΔΡΕΑΣ

Είστε Hater κύριε! Η Apple μας , η θεά μας , το φως μας έχει πρόβλημα να αναπτύξει ΑΙ?
Τι άλλο θα ακούσουμε ? ότι δεν μπορεί να φτιάξει μηχανή αναζήτησης όπως οι έτεροι πλεμπαίοι?
Τους αφήνουμε να χορεύουν ξένοιαστοι παραθυράκηδες και ρομποτάκηδες ,να νομίζουν οτι και καλά μας έχουν περικυκλωμένους , λαβωμένους και στραπατσαρισμένους! Μας μισούν ΠΟΙΟΙ ? Ώπα σορρυ ξέφυγα λίγο , έβαλα μέσα και λουμπεν συνέδριο του Μέγα Φαν μας ΣΤΕΦΑΝΟΥ!! ( Πονάς Όλγα? Μείνε με το τσαομι σου!!)
Επανέρχομαι.. Έχει αρχίσει ήδη στα κρυφά η αντεπίθεση μας, μετά από εξαγορες-στρατολογήσεις εφέδρων , οοοπα σορυ πάλι , σταρτ απ με ειδίκευση στην πριμιουμ σμουθ , νερακι ΑΙ που θα τρέχει λοκαλ στα iphonia σας πιστοί μου , χωρίς data να κυκλοφορούν σε σύννεφα δωθε κειθε να τα χανετε. Απλά θα χρειαστείτε 4 TB συσκεή υπερπριμιουν να χωνετε μέσα την γνώση. Λίγο η σιρι, λίγο το νέο μας σχεδιο και χρώμα , θα τους λιανίσουμε και θα βγούμε στο ξέφωτο ! Θα σκαρφαλώσουμε !! Αρκεί ο κόσμος μας να μας εμπιστευθεί και να μας στηρίξει!!

Δημητρης

Καλωσόρισες στο κλαμπ που με χαρακτηρίζουν ως Hater. Ιδρυτής του ο Ιωάννης Jb!!!

Sonyman

Και ναί και όχι. Ίσως να μην είναι πιο φθηνό για αυτούς αλλά σίγουρα είναι κάτι πολύ πιο γρήγορο που μπορούν να “σπρώξουν” με ενημέρωση λογισμικού πολύ εύκολα, σε όσα μοντέλα το σηκώνουν. Και έτσι, θα έχει και ΑΙ η επόμενη “υπερθέαμα” μήλο-παρουσίαση του μέγα μανάβη Tim 😉

Last edited 1 μήνα πριν by Sonyman

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.