iOS 18: Φήμες ότι θα φέρει νέες επιλογές για το Dark Mode και το κλείδωμα εφαρμογών

iOS 18, iOS 18: Φήμες ότι θα φέρει νέες επιλογές για το Dark Mode και το κλείδωμα εφαρμογών

Tο iOS 18 θα δώσει στους χρήστες iPhone λίγη περισσότερη ελευθερία με τα εικονίδια εφαρμογών στην αρχική τους οθόνη και τώρα φημολογείται ότι η επιλογή Dark Mode θα περιλαμβάνει μια σκούρα μαύρη απόχρωση για τα εικονίδια εφαρμογών της αρχικής οθόνης.

Αρχικά, αυτό θα περιορίζεται στις εφαρμογές της Apple και η σκούρα μαύρη απόχρωση θα εφαρμόζεται αυτόματα όταν είναι ενεργοποιημένo to Dark Mode. Η Apple θα μπορούσε να προσφέρει σε τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών ένα API για χρήση που θα επέτρεπε στη λειτουργία να τρέχει με εφαρμογές που δεν ανήκουν στην Apple.

Στο τέλος του περασμένου μήνα, ο αναλυτής του Bloomberg, Mark Gurman, έγραψε ότι η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες iPhone να αλλάξουν το χρώμα των εικονιδίων εφαρμογών της αρχικής οθόνης και ακόμη και να τους επιτρέψει να μετακινηθούν οπουδήποτε στην οθόνη.

Σύμφωνα με το MacRumors, η σκοτεινή απόχρωση για τα εικονίδια εφαρμογών σε Dark Mode συνδέεται με τη δυνατότητα που αναφέρεται από τον Gurman. Η αλλαγή του χρώματος των εικονιδίων εφαρμογών αρχικής οθόνης iOS θα μπορούσε τελικά να επιτρέψει σε έναν χρήστη iPhone να προσαρμόσει τις εφαρμογές του για να διευκολύνει και να ανακαλύπτει πιο γρήγορα ορισμένους τίτλους.

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμα ότι στο iOS 18, η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να κλειδώνουν τις εφαρμογές τους πίσω από το Face ID, το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτή είναι μια απαραίτητη λειτουργία απορρήτου που ήδη προσφέρουν ορισμένα τηλέφωνα Android. Το πλεονέκτημα της ύπαρξης ενός τέτοιου χαρακτηριστικού είναι αρκετά προφανές. Θα μπορούσατε να δώσετε το ξεκλείδωτο iPhone σας σε κάποιον για να δει έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ή μια πρόσφατα τραβηγμένη φωτογραφία χωρίς να ανησυχείτε ότι το άτομο θα μπορούσε να ανοίξει μία από τις προστατευμένες εφαρμογές σας και να κλέψει γρήγορα ορισμένες προσωπικές πληροφορίες.

Ενώ ορισμένοι χρήστες iPhone μπόρεσαν να κλειδώσουν τις εφαρμογές τους χρησιμοποιώντας το Screen Time ή τις συντομεύσεις, τέτοιες μέθοδοι δεν θα είναι απαραίτητες όταν η Apple κυκλοφορήσει το iOS 18.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple featured

Η Apple ψάχνει ακόμα συνεργάτη για το Apple Intelligence στην Κίνα

Για το iOS 18, η Apple συνεργάζεται με τη OpenAI για να ενσωματώσει το ChatGPT ωστόσο αυτό δεν θα ισχύει για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος πώς θα είναι διαφορετικό

Η Apple μπορεί να μας άφησε άθελά της να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδιά της για το iPhone 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πολύ σύντομα.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.

Software Apple ChatGPT featured

iOS 18: Η Apple δεν πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT

Εκτός από το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα επιτρέψει στη Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT.