iOS 9.1: Προβλήματα με τον αισθητήρα αποτυπωμάτων

Προς τα τέλη Οκτωβρίου η Apple έκανε διαθέσιμο το iOS 9.1 το οποίο ήρθε με 150 νέα emojis και αλλαγές στο Live Photos. Ωστόσο, οι χρήστες ξεκίνησαν να αναφέρουν κάποια bugs όπως η απενεργοποίηση του ξυπνητηριού. Το ξυπνητήρι φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι αναβάθμισαν τις συσκευές τους σε iOS 9.1.

Σύμφωνα με διάφορα posts που έγιναν στο Support Communities της Apple, κάποιοι χρήστες υποστηρίζουν ότι μετά την αναβάθμιση το Touch ID σταμάτησε να λειτουργεί ή δεν λειτουργεί σωστά. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το update έκανε πιο αργή τη διαδικασία αναγνώρισης του δαχτυλικού αποτυπωματος ή αποτυγχάνει εντελώς να αναγνωρίσει το δαχτυλικό αποτύπωμα.

Ένα συγκεκριμένο post γράφει: “Το Touch ID λειτουργούσε κανονικά πριν την εγκατάσταση του iOS 9.1, μετά το restart και αφού μπήκε σε low power mode, σταμάτησε να λειτουργεί”, άλλος γράφει ότι “το Touch ID έγινε πολύ αργό και κάποιες φορές δεν λειτουργεί καθόλου, οπότε πρέπει να χρησιμοποιώ τον κωδικό”.

Δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός των χρηστών που έχει επηρεαστεί, αλλά υποθέτουμε ότι η Apple θα επιλύσει σύντομα το πρόβλημα με νέο update.

Εσείς αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα;
iOS 9.1: Προβλήματα με τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, iOS 9.1: Προβλήματα με τον αισθητήρα αποτυπωμάτων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Glorious

Όχι το Samsung Galaxy S6 Edge + δεν μου κάνει τέτοια προβλήματα!!! 😈

NLS

Τρίτο update από τότε που βγήκε το 9 ή έχασα το λογαριασμό;
Που θα πάει; Θα το πετύχουν.

Εξάλλου η Apple δεν κάνει ποτέ λάθη.
Μέχρι και το μέγεθος του αντίχειρα σας ήξερε.

Panagiotis GP

Ισχύει.
Βασικά αργεί πάρα, πάρα πολύ, μερικές όμως φορές και συνήθως όταν βιάζεσαι. 🙂

shadgr

Απορώ πώς αυτό το άπιαστο όνειρο πολλών κραχτών εδώ μέσα έχει τέτοια χτυπητά λάθη, όπως αυτό του αισθητήρα..
Στο ipad μου όλα καλά… κανένα απολύτως πρόβλημα.. Ίσα ίσα..
Το G4 μου δε μασάει από τέτοια..

forneverarrow

Εγώ με το σύστημα του S5 πάντως έχω βολευτεί μια χαρά και είναι και πολύ γρήγορο με το lollipop. Μπορεί να θέλει ένα swipe προς τα κάτω για να ανοίξει αλλά όταν το συνηθίσεις πιάνει 100%, ακόμα και με βρεγμένο χέρι. Πάντως γενικά η Apple με τα updates έχει ένα θέμα… τα μοναδικά που δουλεύουν άψογα είναι τα προτελευταία από το επόμενο μεγάλο update κάθε φορά. Τα ενδιάμεσα ή τα τελευταία βγάζουν προβλήματα.

Makis

Τρίτο update και όλα βαίνουν καλώς, δείτε και σε τι ποσοστό συσκευών της έχει ήδη εγκατασταθεί, Marshmallow: 0.3% :)))))))))))))))

Paul

Εμένα μου μπλοκάρει το Αssistive Τouch.Οταν ειναι ενεργοποιημένο οποτε του τη βαρέσει και σε ανυποπες στιγμές μπλοκάρει η αρχική οθόνη,Αυτο ξεκίνησε απο την 9 αρα και μετά.Ελπίζω να τους το σφυρίξει κάποιος εκεί στο Κοπερτίνο γιατί με το κουμπι δεν παλεύεται.Εαν κάτσει κάποιος και ξημεροβραδιαστεί με τη τηλέφωνο σιγουρα θα βρεί και αλλα σφάλματα που δεν εχουμε πάρει χαμπάρι.

Panagiotis GP

Η ταχύτητα του Touch ID του iPhone 6 ήταν άπιαστο όνειρο για πόλους κράχτες εδώ μέσα μέχρι ΚΑΙ την 9.02. Πολύ σύντομα θα γίνει πάλι.

Gkoros247

Δεν ξέρω εσάς παιδιά αλλ εμένα κάθε φορά που το ανοίγω στο iPhone 6s Plus μου είναι ενεργοποιημένη χωρίς να το γυρίσω η πλαγιά οθόνη που γυρνάει στο πλάι τα apps.Και μου την σπάει πολυ…

george1973

Το panic button πατεντα την μαρανε ,μιλαμε εχει χασει την μπαλα πια,για τα μπαζα εχουν καταντησει τα τελευταια 2 χρονια τα iphone

Darth

κάνουν ενα λαθάκι… δεν φταίει ακριβός το update (ήδη ψάχτηκε το θέμα)
απλός όταν κάνει update ανεβάζει αρκετά την θερμοκρασία… και ειδικά στο 6 τσακ μπαμ χαλάει ο αισθητήριας.. και ως είναι γνωστό με χαλασμένο αισθητήρα ούτε restore μπορείς να κάνεις ούτε update καθώς κρεμάει η συσκευή

ChrisG

όσο παέι κάθε μέρα η apple παραπαίει όλο και περισσότερο.τα updates δίνονται όλο και πιο καθυστερημένα όλο και πιο αποτυχημένα.φαίνεται σιγά σιγά μέχρι εδώ ήταν τα ψωμιά της.

Lamnes

Με 5s ο αισθητήρας απλά σέρνεται. Ειδικά αν έχει μείνει κανα facebook ανοιχτό, τον τριπλάσιο χρόνο από τον κανονικό για να ανοίξει. Πλήρη απογοήτευση. Με το 7αρι το κινητό πυροβόλαγε, με το 8αρι απλά καλό, με το 9αρι γελάμε.

Sotiris

Κάθε πρόβλημα σε συσκευές της Apple είναι χαρά για τους λάτρεις της τεχνολογίας.

Gagarin

Υποστηρικτής μιας συσκευής – εταιρείας κερδών!!!Αυτο ειναι τεχνολογία!!!
Καμία τεχνολογία δεν ειναι θαυμαστή όσο αυτή!!!
Κάθε μέρα ένα καταπληκτικό update αόρατο κάνει την εμφάνιση του!!!
Θα ήθελα να δω κ εταιρίες με πατατάκια να κάνουν ανάλογο μάρκετινγκ κ να λέει ο καθένας στα φόρουμ – μπλογκ το δικό μου πατατάκι ειναι καλυτερο απο το δικό σου!!!

DimitrisZ

Σε Air 2 η ταχύτητα και η ακρίβεια είναι ίδια, όμως αυτό που λέει ο @Lamnes ισχύει. Με το facebook ανοιχτο κάνει τον τριπλάσιο χρόνο ν ανοίξει

Olethron

Αυτή η διαμάχη, κόντρα, μεταξύ fan boys καταντάει κουραστική. Και τα δύο λειτουργικά είναι καλά, με το ένα να δίνει έμφαση στην ευκολία, και το άλλο στην λειτουργικότητα, στις επιλογές, ρυθμίσεις κτλ. Αν και το ένα είναι τόσο απλό που καταντάει κουραστικό και “πολύπλοκο” σε ορισμένες περιπτώσεις. Εγώ προσωπικά προτιμώ την Android πλατφόρμα λόγο του customisation και των πολλών επιλογών, ρυθμίσεων, συσκευών κτλ… Μπορώ να φτιαξω το κινητό μου όπως θέλω εγώ και να το κανω ακόμα πιο εύκολο στην χρήση από ένα iPhone. Μπορώ να βάλω εφαρμογές πέρα από αυτές που υπάρχουν στο Play Store (TubeMate για παράδειγμα) και να “μιλάνε” οι εφαρμογές μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να κάνω πατέντες για να στείλω ένα link ή να μπαίνω μέσα στις ρυθμίσεις για να αλλάξω ανάλυση στο βίντεο. Μπορώ να βάλω default apps, μπορώ να κάνω πολλά και διάφορα με το file manager, μπορώ να έχω manual ρυθμίσεις στην κάμερα, μπορώ Να, γενικά. Και άμα το κανω και root το κινητό γίνεται αεροπλάνο. Το θέμα είναι το lag, το οποίο υπάρχει μόνο στις συσκευές με κατώτερο Hardware. Παράδειγμα ένα κινητό με 1GB RAM και έναν παλιό Dual-Core επεξεργαστή θα κολλάει στα σίγουρα. Οπως ακριβώς γίνεται και με τα iPhone… Συνέχεια »

Άκαρδος

Μεγάλο φάουλ στην Apple και από μένα, αν και έχω σηκώσει πολλά χρόνια τώρα κόκκινη κάρτα, γιατί την έχω ψιλιαστεί την κατάσταση.
Κατά τα άλλα, όλοι οι πιστοί μηλαράδες μας τα είχαν κάνει τσουρέκια για το πόσο γρήγορα δίνει τις ενημερώσεις στις υπόλοιπες συσκευές της, που στο κάτω κάτω τις μετράς και με το ένα χέρι. Αν είναι τέτοια η υποστίριξη που σας πορώνει έτσι για τις τελευταίες 3-4 εκδόσεις του iOS, τότε ανάθεμα και αν θα ήθελα ποτε μου γενικά υποστήριξη στην συσκευή που χρυσοπλήρωσα.

Panagiotis

Nai exo to iPhone 6s Kai meta to 9.1 den litoyrgi katholoy sosta

Hlias

Παιδια εγω εχω μεγαλο προβλημα με το touch id ..εχω το iphone 6 μετα την αναβαθμιση του 10 μου ψιλοκολλαγε και το ανοιγα με συνθηματικο κωδικο μετα την τελευταια αναβαθμιση σε 10.2.1 μετα απο λιγες μερες μου εμφανιστηκε ξαφνικα ενα μηνυμα ” δεν ειναι δυνατη η ενεργοποιηση του Τouch id σε αυτο το iphone ” κ στις ρυθμισεις δεν μπορω να επιλεξω τιποτα απο επιλογες μ λεει απετυχε το εκανα ειτε απο itunes restore ειτε απο το κινητο επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και τιποτα παλι το ιδιο θεμα εκτος απο αυτο η μπαταρια μου πεφτει πολυ γρηγορα χωρις καν ν το χρησιμοποιω..ανα 6-7 ωρες θελει φορτισμα..ενω πριν δεν τα ειχα αυτα τα προβληματα..ξερει κανεις τι παιζει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.