iOS 9 vs iOS 8.4.1: Speed test video

Το iOS 9 είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες μέρες και μέσα στο πρώτο 24ωρο εγκαταστάθηκε ήδη περίπου στο 20% των iσυσκευών. Σε θέμα χαρακτηριστικών σίγουρα το iOS 9 είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του iOS 8.4.1, αλλά τι γίνεται σε θέμα ταχύτητας και απόδοσης, ειδικά όταν πρόκειται για παλαιότερες συσκευές όπως iPhone 4S ή iPhone 5.

Αυτό θέλει να δείξει το speed test video που πραγματοποίησαν τα παιδιά στο Everything Apple Pro εγκαθιστώντας το iOS 9 στα iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5, iPhone 4S και το συγκρίνουν με την προηγούμενη έκδοση iOS 8.4.1 στα συγκεκριμένα μοντέλα.

Συνολικά φαίνεται ότι ο χρόνος εκκίνησης του κινητού στο iOS 9 έχει βελτιωθεί σε σχέση με το iOS 8.4.1, όμως το iPhone 4S με iOS 9 ανοίγει 3 δευτερόλεπτα αργότερα, κάτι που δείχνει ότι το νέο iOS προορίζεται περισσότερο για πιο καινούριες συσκευές.

Όσον αφορά στην έναρξη εφαρμογών το iOS 8.4.1 περνά μπροστά σε σύγκριση με το iOS 9, η διαφορά στην ταχύτητα είναι φανερά αισθητή στο iPhone 4S, και λιγότερο στο iPhone 6. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε συνηθίσει στην ταχύτητα του iOS 8.4.1, ίσως να μην σας φανεί πολύ ευχάριστη η μετάβαση σε iOS 9. Ήδη έχουν ακουστεί παράπονα από αρκετούς χρήστες ότι το iOS 9 είναι laggy ακόμη και στο iPhone 6, παρά τις υποσχέσεις της Apple ότι θα είναι πιο γρήγορο.

Το Everything Apple Pro που δοκίμασε και τις δυο εκδόσεις του iOS σε όλη την γκάμα των iPhones που θα αναβαθμιστούν, συστήνει σε όσους έχουν iPhone 4S και iPhone 5 να μην αναβαθμίσουν και να περιμένουν μέχρι να έρθει το iOS 9.1 τον Νοέμβριο.

Αν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμη το update, αλλά σκοπεύετε να το κάνετε, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω video:

iOS 9 vs iOS 8.4.1: Speed test video, iOS 9 vs iOS 8.4.1: Speed test video

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kimon

Εγω εχω iPad mini with Retina display και δεν με ενθουσίαζε ιδιαίτερα το 9.0 απο άποψη ταχύτητας…. Το 8.4 που είχα πριν νομίζω ήταν πιο γρήγορο. Στο 9.0 υπάρχει ένα μικρό lag μερικές φορές στο άνοιγμα και κλείσιμο εφαρμογών!

tony

@kimon ψευδεσε. τα apple δεν έχουν lag…

Kimon

Εννοούσα μικρή καθυστέρηση 🙂

Darth

χτες το πέρασα στο 4s (ναι το εχω στην ντουλάπα :p ) έκανα clean install…
δυο πράγματα παρατήρησα
1. έχει πλέον αρκετό lag (και δεν εχω βαλει ουτε καν apple id ακόμη)
2. ζεσταίνετε

btw: πριν μερικές μερες αγόρασα από έναν ενα iphone 5 (νεκρό) με ενα 10 ευρώ (:P ) το ανοίγω… μητρική καινούργια!! βάζω μια οθονη, dock, μπαταρία στον αέρα, ουαλα!! ανοιγει!! και δεν έχει apple id (βάζω ενα housing το κάνω καινούριο κλπ) και το δουλεύω… φοράει το ios 6!!! πραγματικά μα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πάει ΣΦΑΙΡΑ!!! καμία μα καμιά σχέση με το το ios 7/8/9

Γιώργος Τ

Εγώ θα ήθελα μια δοκιμή σε iPhone 4s με ios 6.1.3 και με το ios 9.
Για να δούμε την διαφορα……!

Καταλαβαίνετε βεβαια γιατι το λέω!!!!

Tasos Spanos

Γιώργος Τ εννοείται πως καταλαβαινουμε και θα κλαψουν μανούλες αν το κάνεις αυτό.
Όλοι λένε μια χαρά τα πάει το 4s και όλοι το έχουν στο συρτάρι ή για 2η συσκευή.
Το κινητό με την 6.1.3 μπορεί να γίνει ακόμα και πρώτη συσκευή αν κάποιος δεν χρειάζεται μεγάλη οθόνη.
Είναι τεράστια η διαφορά απόκρισης του iOS 6 με τα επόμενα.

azriel84

iOS 9 σε 4S είναι είδηση από μόνο του. Φυσικά και θα πηγαίνει πιο αργά από το μανίσιο του λειτουργικό όταν πρωτοβγήκε αλλά είναι επιλογή των χρηστών αν θα θυσιάσουν κάποια ms ή seconds απόκρισης και απόδοσης υπέρ του νέου OS και λειτουργιών που ίσως θέλουν.

Το αντίπαλο δέος του 4S αν θυμάστε ήταν το Galaxy S2 εκείνη την εποχή και το Galaxy Nexus. Θα ήταν πραγματικά είδηση αν έπαιρναν Android M αυτές οι συσκευές για να κρίνουμε επιδόσεις αντιστοίχως, αντί να τις έχουν θάψει οι εταιρίες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας από το 2013…

Κώστας Ζ

@azriel84, το Xperia Z που ειχαν πριν 1 μηνα, με τις αναβαθμισεις, οχι απλα του δινοταν περισσοτερα features, αλλα το εκαναν και πεταγε! Οσο για το android M, σωστο αυτο που ειπες

azriel84

Κώστα σωστός, αλλά και πάλι συγκρίνεις συσκευή του 2013 με συσκευή του 2011. Δεν τίθεται σύγκριση απλά.

Ευγενιος

Από την 8 και μετά ο Safari στο mini ipad μου μεταφορτώνει τις σελίδες λέγοντας πως βρήκε πρόβλημα. Η μετάβαση μεταξύ εφαρμογών δεν είναι ομαλή, ενώ μερικες φορές κολλάει τελείως.

Κώστας Ζ.

Σύμφωνοι, δεν τα σύγκρινα φιλε

Vasilis_F

@azriel84 Το android M “κομμένο” εννοείς για να τρέξει στις συσκευές που ανέφερες, όπως το ios για να τρέξει στο iphone 4s. Δεν χρειάζεται….

Γιώργος Τ

Taso. Καλα κατάλαβες!
Φαντάσου οτι εγώ και η γυναίκα μου έχουμε iPhone 4s. Το δικο μου 4σ τρέχει την 6.1.3 και της γυναίκας μου την 7.1.2 ( εκανε την βλακεία να το αναβάθμιση παρά τις αντιρρήσεις που είχα.) Το αποτέλεσμα το δικο μου ειναι σχεδόν 50% ποιο γρήγορο. Στο σαφάρι η σελίδες ανοίγουν πολυ γρήγορα και γενικά όλο το τηλ εχει πολυ καλη απόκτηση. Φαντάσου τωρα τη θα γίνετε με την 8 η την 9 …. Ούτε να το σκέφτομε δεν θελω. Το εχω ως κυρία συσκευή και δουλευει άψογα τόσα χρόνια! Τωρα αν ειναι να κανω μια αναβάθμιση και να λέω οτι εχω το τελευταίο ios με τα οποία καλούδια εχει και το τηλ να σέρνεται και να μην εχω το τηλ που είχα τότε ευχαριστώ δεν θα πάρω μια τέτοια αναβάθμιση.
Και κατα την γνώμη μου αυτο που γίνετε δεν ειναι αναβάθμιση αλλά υποβάθμιση χωρις να θελω να θίξω τα παιδιά που κάνουν την αλλαγη αυτή.

Γιαννης

Ρε παιδια αμα θελει καποιος να κατσει σε μια παλαιότερη έκδοση πως κανει restor? εχω iphone 6 αλλα το ios 9 λεω να ειναι η τελευταια ενημερωση που θα κανω.

azriel84

Βασικά έχουν δίκιο λίγο πολύ όλοι. Και ναι Βασίλη έστω το Android M κομμένο φυσικά ώστε να τρέχει σε παλιότερες συσκευές, νομίζω πως θα ήταν καλύτερα από την 4.1 που σταμάτησαν τα updates. Στην τελική είναι θέμα τελικής εμπειρίας χρήσης όπως λέει και ο Γιώργος. Το 4S που έβαλα την 9 φυσικά και δεν έχει την ίδια απόκριση όπως όταν πρωτοβγήκε αλλά θυσιάζω τα λίγα ms/second χαμένης απόκρισης για extra ασφάλεια και κάποια νέα features πχ την αναβαθμισμένη Siri. Γενικά, όπως και στα περισσότερα λειτουργικά, αν θες να βάλεις Windows 10 σε Pentium 4 γιατί σου αρέσει κάποιο feature κάτι θα θυσιάσεις οπότε επιλέγεις και παίρνεις.

Κώστας Ζ

@azriel, γι’αυτο ακριβως το λογο εδωσα παραδειγμα το Ζ που ειχα…ολα οσα λες ισχυουν για κινητα(και γενικοτερα συσκευες μαλλον) 4ετιας+ , αλλιως ολα ειναι μια χαρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.