ΗΠΑ: “Μπλόκο” στην πώληση εξοπλισμού Huawei και ZTE

Huawei και ZTE, ΗΠΑ: “Μπλόκο” στην πώληση εξοπλισμού Huawei και ZTE

Τα τελευταία χρόνια, οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας έχουν τεθεί υπό αυξανόμενο έλεγχο από αξιωματούχους των ΗΠΑ. Τα τελευταία 24ωρα, οι αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν απαγόρευση στην εισαγωγή και πώληση εξοπλισμού επικοινωνιών από τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς ZTE και Huawei Technologies. Ο λόγος είναι πως θεωρούν ότι αποτελούν «απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού.

Η απόφαση, η οποία έρχεται κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης διαμάχης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πρόσβασης των κινεζικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών στα δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι οδήγησε στην απαγόρευση του εξοπλισμού επικοινωνίας

H Ουάσιγκτον είχε αποθαρρύνει τη χρήση της τεχνολογίας της Huawei στον ιδιωτικό τομέα και της είχε απαγορεύσει να παραδίδει συστήματα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, λόγω ανησυχίας ότι ο εξοπλισμός της εταιρείας θα παραβιαζόταν από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η Huawei αποκόπηκε από το λειτουργικό σύστημα Android της Google για κινητά το 2019 όταν τοποθετήθηκε σε μια μαύρη λίστα εμπορίου που εμπόδιζε τους Αμερικανούς προμηθευτές να συναλλάσσονται μαζί του. Οι τρεις μεγάλες κρατικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές τους με τις ΗΠΑ λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, η πρόεδρος της FCC, Jessica Rosenworcel, δήλωσε ότι η υπηρεσία είναι αφοσιωμένη στην υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ διασφαλίζοντας ότι η αμφίβολη τεχνολογία επικοινωνιών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται εντός των συνόρων των ΗΠΑ. Οι νέοι κανονισμοί αποτελούν συστατικό των συνεχών προσπαθειών για προστασία από απειλές για την ασφάλεια, πρόσθεσε η πρόεδρος.

Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών εξοπλισμού ασφαλείας βίντεο, Dahua Technology και Hangzhou Hikvision, επηρεάζονται επίσης από το διάταγμα. Η FCC ανακοίνωσε ότι αναζητά επίσης σχόλια σχετικά με πιθανές ενέργειες που αφορούν τις τρέχουσες εξουσιοδοτήσεις.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.