iPhone 11: Είναι υπερτιμημένα και έχουν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό

iPhone 11, iPhone 11: Είναι υπερτιμημένα και έχουν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό

Η παρουσίαση των iPhone 11 δημιούργησε στο κοινό ανάμεικτα συναισθήματα για διάφορους λόγους. Πέρα του κοινού, site τεχνολογίες και εταιρείες αναλύσεων ασχολήθηκαν εκτενώς με κάθε πτυχή των smartphones. Ο αναλυτής αγοράς, Jurica Dujmovic, δημοσίευσε μία ανάλυση στην οποία αναφέρει ότι τα νέα iPhone είναι υπερτιμημένα και έχουν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό.

O Jurica Dujmovic θεωρεί ότι τα iPhone 11 δεν καινοτομούν σε κανέναν τομέα και ότι τα τελευταία Android flagship smartphones αξίζουν περισσότερο τα λεφτά που δίνει ο καταναλωτής. Συγκεκριμένα, ο αναλυτής συγκρίνει τις συσκευές σε 3 βασικά σημεία, την οθόνη, τις κάμερες και τη φόρτιση.

Ο ίδιος αναφέρει ότι τα νέα iPhone 11, που τιμολογούνται από $699/$999/$1.099, έχουν ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό με τους προκατόχους τους, την ίδια ακριβώς ανάλυση και bezels. Ο Dujmovic θεωρεί ότι το notch των iPhone καλύπτει ένα ιδιαίτερα μεγάλο κομμάτι της οθόνης.

Αντίστοιχα, τα Samsung Galaxy S10 τιμολογούνται από $749/$999 και χρησιμοποιούν punch-hole το οποίο πιάνει ένα μικρό κομμάτι της οθόνης. Την ίδια στιγμή, το OnePlus 7 Pro τιμολογείται στα $699-$749 και έχει full-screen οθόνη με pop-up selfie κάμερα.

Τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max έχουν τρεις πίσω κάμερες με την κύρια στα 12MP, μία ευρυγώνια 12MP και έναν τηλεφακό 12MP. Αδιαμφισβήτητα η συσκευή πήρε την μεγαλύτερη αναβάθμιση στον τομέα των καμερών εδώ και χρόνια.

Όπως και να έχει η αναβάθμιση αυτή ήταν καθυστερημένη αφού για παράδειγμα το οπτικό ζουμ του τηλεφακού των iPhone 11 Pro φτάνει στο 4x, αντίστοιχα ο τηλεφακός του Huawei P30 Pro (που τιμολογείται για $746 μέχρι $790) έχει την ικανότητα 5x οπτικού ζουμ, 10x υβριδικού ζουμ και 50x ψηφιακού ζουμ. Επίσης, το Huawei P30 Pro έχει 40MP κύρια κάμερα, η οποία μπορεί να καταγράψει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από μία κάμερα 12MP.

Τα iPhone 11 έχουν επίσης night mode, μία τεχνολογία που τα Google Pixel 3 ( που τιμολογούνται στα $499-$699) διαθέτουν εδώ και 1 χρόνο. Το Night Sight της Google είναι πατενταρισμένη τεχνολογία και είναι γνωστό ότι προσφέρει εκπληκτικές λεπτομέρειες και χρωματική διαύγεια.

Όσον αφορά τη μπαταρία, τα iPhone 11 Pro έχουν 3.500mAh με γρήγορη φόρτιση 18W και ασύρματη φόρτιση 7,5W. Αντίστοιχα, το Samsung Galaxy Note 10 Plus έχει μπαταρία 4.300mAh με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης έως 45W και ασύρματης στα 15W.

O Jurica Dujmovic αναφέρει επίσης μερικά χαρακτηριστικά που δεν θα βρούμε στα iPhone 11. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι:

  • Κλασική θύρα ακουστικών
  • Μη δυνατότητα επέκτασης μνήμης. Το Note 10 Pro υποστηρίζει έως 1TB microSD
  • 60Hz οθόνη. Το OnePlus 7 Pro έχει 90Hz οθόνη.
  • Απουσία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. Υπάρχει στο Samsung Galaxy Note 10 Pro και το Huawei P30 Pro

Τέλος, ο Dujmovic αναφέρει ότι αν η Apple θέλει να αποκαταστήσει τον εαυτό της ως τον πρωτοπόρο στη βιομηχανία των smartphones θα πρέπει να δώσει έμφαση στον ανταγωνισμό, να σταματήσει να ακολουθεί τις τάσεις και να ξεκινήσει να αναπτύσσει νέες λειτουργίες.

Η κύρια αναλυτής της GlobalData, Lynnette Luna, είπε ότι το σημαντικό είναι αν τα νέα iPhones έχουν αρκετές αναβαθμίσεις ώστε να θέλουν οι καταναλωτές να αναβαθμίσουν τις παλιές συσκευές τους ή αν θα προτιμήσουν να περιμένουν το 2020 που η Apple θα κυκλοφορήσει τα 5G iPhone.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι τιμές αναγράφονται σε δολάρια Αμερικής διότι ο αναλυτής αναφερόταν στο κόστος των συσκευών στην Αμερικανική αγορά και μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των εταιρειών. Επιπλέον, τα Google Pixel δεν διατίθενται στη χώρα μας από επίσημο διανομέα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Σημαντική διαπίστωση … Ο συγκεκριμένος αναλυτής πρέπει να ήταν πολύ καλός παίχτης στα υπέρ ατού …

Όμως επειδή το 50% ενός smartphone είναι το λειτουργικό δυστυχώς η ανάλυση είναι απλά «να χαμε να λέγαμε»

Και εγώ μπορεί να νικήσω τον Μπολτ στα 100 αν τρέχω σε ταρτάν και αυτός στην άμμο της παραλίας …Και ας έχει καλύτερο Hardware…

John

Εδώ στο IOS ούτε θέματα και εικονίδια δεν μπορείς να αλλάξεις και για να το συνδέσεις με το pc να κατεβάσεις φωτογραφίες πρέπει να έχεις διδακτορικό από το MIT παρόλα αυτά νομίζεις ότι είναι και καλύτερο;
Όσο αφορά την ταχύτητα βρες το video Galaxy S10 plus vs iPhone XS MAX speed test (Everything Apple pro) και δες πιο είναι το ταχύτερο. 😎

Chris_BMW

Για μένα ΝΑΙ

Κουκου

Απο το BMW καταλαβαινουμε το κομπλεξ

Chris_BMW

Το ότι το ανέφερες μάλλον εσένα αντιπροσωπεύει .

Αλήθεια όμως αν θέλεις τεκμηριώνεις την άποψη σου ;;
Γιατί εγώ μπορώ να σε βοηθήσω .
Νομίζω επίσης ότι αν είχα Ferrari αντί για BMW δεν θα σχολίαζες καν .
Και εσυ κ οι υπόλοιποι που σχολίαζαν ενίοτε .
Και ο λόγος προφανής .

Κουκου

Δεν χρειάζονται λογια φαινεσαι

Chris_BMW

Α κατάλαβα ! Καληνύχτα

τραχανάς chris_BMW

άντε ρε τραχανά!! τα ίδια κάνεις και στο ινσόμνια!! τραχανά. Ακόμα και εμείς οι χρήστες ios έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε εσένα και το BMW. iq ραδικιού

Λευτερης

Τι λες ρε φιλαράκι; Είναι κάτοχος iPad Pro και OnePlus 7 pro. Μέρα με νύχτα τα δυο λειτουργικα. Το Android είναι λειτουργικό για προχωρημένους που θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω στο κινητό τους. Μη μου μιλήσεις για ταχύτητα, γιατί το OnePlus 7 Pro σε σχέση με οποιοδήποτε iPhone, μοιάζει πολύ πιο γρήγορο, ειδικά με τα 90Hz. Το iΟS έχει πολλούς περιορισμούς. Πάρα πολλούς! Γι’ αυτό κάποτε ήταν πολύ πιο γρήγορο.

Κυριάκος

Google Pixel επίσημα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά GCam ανεπίσημα μπορείς να βάλεις στα περισσότερα android κινητά… (Xiaomi mi9 εδώ κι ένα 6μηνο σίγουρα)

Gkagman

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν ένα κατώτερο προϊόν να είναι μπροστά σε πωλήσεις και να έχει κάνει την Apple εταιρεία του τρισεκατομμύριου? Είναι όλοι βλάκες η μήπως δεν αγοράζουν απλά ένα τηλέφωνο. ? Το android είναι ένα μέσο διαφήμισης και εσύ πουλας τα δεδομένα σου κάθε μέρα χωρίς να πιστεύεις ότι είναι σημαντικα. Αν κάποιος σου έλεγε ότι τα δεδομένα που μοιράζεσαι έχουν αξία 100€ τον μήνα είναι τα 750€ του p30 pro λίγα ? Και μη ξεχνάς ότι κανείς στο iPhone μένει στο iphone. Κάτοχος one plus 6t.

bagit

ότι κάνεις στο iphone μένει στο iphone και σε αυτόν που ακούει και δακτυλογραφεί τις φωνητικες εντολές στην siri, αυτόν που έχει πληρώσει η apple για να τα ακούει.

Konstantinos

Αυτό έχει σταματήσει να γίνεται φίλε μου…άστο το παιδί παραπάνω έχει δίκιο…

bagit

Καλά εσείς μεχρι πριν λιγες βδομαδες λεγατε πως ειχατε και το πιο ασφαλες λειτουργικο και πως το android ηταν τρυπιο.. Και ήρθε η ομάδα της google και ανέφερε ότι το ios παραβιάζονταν μόνο με το να μπεις με το safari σε ορισμένα site. Έκλεβαν τα παντα. Λοιπόν για να τελειώνει εδώ το παραμύθι σας. Το iphone είναι ενα κορυφαίο κινητο, στην ιδια κατηγορια με τις ναυαρχιδες του android. Απο καινοτομια πλεον γελανε και οι πέτρες το σώζει το ελαφρύ του λογισμικό. Τώρα αν νομίζετε πως με 1400 ευρώ παίρνεται κάτι που οι android στερούνται εγώ ευχομαι να έχετε ΄πάντα τις τσέπες γεμάτες για να μπορείτε να το αγοράζετε πάντα. Αλλά όταν διαβάζω μηνυματα του τυπου ότι το xiaomi κρασαρει 3 φορες το πληκτρολογιο μεχρι να γράψω οσα γράφω τώρα παιδιά κοιμάστε βαθύ υπνο!

Παύλος

Ε ρε πλάκα που έχετε… Όλα είναι κώδικας. Το hardware είναι ίδιο.
CPU: qcom, mtk, apple, Samsung.
Camera: Samsung, Sony
Panel: Samsung, LG
Chipsets, motherboard: made by Taiwan, μάρκα μ’εκαψες.

Τα πιο βασικά ανέφερα. Οι κατασκευαστές είναι ιδιοι πάντα και όλες οι εταιρίες αγοράζουν από τους ίδιους. Οι διαφορές επομένως στο hardware είναι απειροελάχιστες. Αυτό που πληρώνει ο ηλίθιος ο καταναλωτής είναι μια δυο σελίδες κώδικα JAVA, C, Cpp, οι οποίες αλλάζουν λίγο και σπρώχνουν ο καθένας την πατέντα του και καλά.
Ξέρεις τι πληρώνεις στα 1400 ευρώ ; Στα 1000 ευρώ και στα 700 ευρώ; Σελίδες κώδικα πληρώνεις για να νομίζεις ότι έχεις καλύτερο κινητό από ότι έχει ο δίπλα ή ότι έχεις καλύτερο κινητό από ότι είχες τρία χρόνια πριν. Περαστικά σας. Για μένα δεν αξίζει κανένα κινητό τα λεφτά του, μια μηχανή του γκαζόν είναι πιο χρήσιμη.
Κι αυτό σας το λέει αυτός που γράφει των κώδικα για λειτουργικά συστήματα ανοιχτού κώδικα και έχω ένα LG g4 από το 2013 και τώρα τρέχει Android 10.
Γεια σας και καλές αγορές 😂

dark_master

Καλα ενταξει δεν ειναι ολα οπως τα λες. Με τη λογικη σου ισοπεδωνεις τα παντα.
Και βηματα στον επεξεργαστή έχουν γίνει, και στις οθόνες και στις κάμερες και στις μπαταρίες. Οποτε μη συγκρινεις το G4 με ενα κινητο των ημερων μας. Δεν εχει καμια μα καμία σχέση. Εκτος αν αυτο θες να πιστεύεις ζωντας σε ενα τοπο ουτοπικό.
Και το γεγονος οτι εσυ μπορεις να φτιαξεις το κινητο στα μετρα σου δε σημαινει οτι μπορει να το κανει ο μεσος χρήστης.
Ξερεις ολες οι εταιρίες δε στηριζονται σε καποιον που θα πειραξει το κινητο τους αλλα στη μάζα. Και αυτο καλο θα ηταν να το θυμουνται οσοι ασχολουνται με το λογισμικό….
Εντελως φιλικά.

newkid

Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, αλλα προσωπικά πιστευώ οτι το IOS είναι καλύτερο λειρουργικό και αυτό έχει σώσει την Apple, ειναι unix based λειτουργει το ιδιο γρήγορα με λιγοτερη Ram, λίγοτερη ισχύ επεξεργαστή(στην ουσία έχουν περισσότερη ισχύ για τη GPU) απο αποιοδήποτε android linux based κινητό, αυτο φαίνεται στη πράξη μετα απο 2 χρόνια λειτουργίας του, με updates κλπ. Υπάρχει λόγος που είναι κλειστό το IOS και αυτό λέγεται σταθερότητα.

Agnostos13

Ο παραπάνω αναλυτής φαίνεται οτι κάνει μια στοχευμένη σύγκριση (εθελημένα ή ακόυσια) εστιάζοντας αποκλειστικά στο hardware της συσκευής. Και δεν είναι λάθος τα περισσότερα από αυτά που αναφέρει…
Όμως η συνολική εμπειρία χρήσης μιας smartphone συσκευής εξαρτάται 33,3% από το hardware, 33,3% από το software και 33,3% από τα services.
Οπότε ναί…στο hardware μπορεί να χάνει στα σημεία (όχι σε cpu/gpu βέβαια αλλά τώρα κοιτάμε και τα περιφερειακά εξίσου), αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι χάνει σε software (os, apps κλπ) και services (pre-sales, after-sales, support κλπ)!

ΥΓ1. Αν μιλάγαμε για laptops που δεν αναβαθμίζονται ως προς το hardware αλλά τροποποιούνται πλήρως ως προς το software θα κοίταζα και εγώ κυρίως τα specs. Τα smartphones όμως δεν είναι laptops να επιλέξεις εσύ το software (λειτουργικό) που θες να τρέχεις!
ΥΓ2. Ένα σοβαρό λάθος που κάνουν όσοι δεν έχουν ιδαίτερη σχέση με το IT είναι να πιστεύουν οτι το software δεν έχει αξία επειδή δεν είναι υλικό ενώ το hardware έχει αξία. Στην πραγματικότητα την μεγαλύτερη αξία στους υπολογιστές την έχει το software (βλέπε: τα ράσα δεν κάνουν τον παπά)!

Vendetta

Ένα σοβαρό λάθος που κάνουν όσοι δεν έχουν σχέση με IT είναι να μην υπολογίζουν τα κρυφά κόστη ενός λειτουργικού ή πληροφοριακού συστήματος. Τα κόστη του κλειστού συστήματος και των περιορισμών που έχει τα έχετε υπολογίσει? Το διαφορικό κόστος της ελευθερίας του Android έναντι του Μήλου το έχετε υπολογίσει? Δεν νομίζω Τάκη…
Τα δυνατά σημεία της ταχύτητας και του καλού κουμπώματος του λογισμικού αποτελούν τα αίτια των αδυναμιών του (περιορισμοί).

Agnostos13

Ποιά είναι τα “κρυφά κόστη” του κλειστού συστήματος; Οτί δεν μπορείς να περάσεις (εύκολα) σπασμένες εφαρμογές;

ΤΝ

Το λαθος με τα iPhone ότι λογίζονται ως απλά ενα τηλέφωνο. Και πραγματι αν το δεις ως ένα απλό τηλέφωνο σε σχεση με τον ανταγωνισμό σίγουρα είναι πιο πίσω ….και πάντα μιλάμε για τηλεφωνα αντίστοιχων χρημάτων.
Τα iPhone εδω και καιρο θεωρούνται ως ενα ακριβό αξεσουαρ για τους άντρες και κατι σαν κόσμημα για τις γυναικες …για αυτο έχει αυτή την τιμή και αγοράζεται με τόσο πάθος. Περα της πλάκας ο μέσος χρήστης με ενα τηλ εως 400 ευρω μπορεί να έχει σε υψηλή ποιότητα οτι χρειαζεται.
Τέλος, τα προϊόντα της Apple ειναι ποιοτικά και δυσκολα χαλάνε ….αλλά αυτο το συναντάς και σε εταιριες όπως η Sony, Samsung. Ισως και σε καποιες αλλες αλλα οχι σε τέτοιο επιπεδο.
Το ερωτημα είναι γιατι το θελεις το κ8νητο ….εκεί υπαρχει * απάντηση τι παίρνεις ….γιστίμόταν δινεις 1000 ευρω ολα τα κινητά εχουν δυνατότητες τρομερές και παραπάνω απο αυτες που χρειαζόμαστε πλην εξαιρέσεως.

Αλέκος

Πολύ σωστή ανάλυση , στην ουσία αυτο που κάνει η Apple με τα iphone καθε χρόνο είναι ένα ατελείωτο rebranding απο το ξεστοκάρισμα της αποθήκης που δείχνει να είναι ατελείωτο , οι δε υπηρεσίες που προσφέρουν είναι πολύ χαμηλού επιπέδου με ηθοποιούς στη δύση της καρριέρας τους βλέπε Οπρα , Αννιστον , παιχνίδια γ’ κατηγορίας που τα βαφτίζουν exclusive !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.