iPhone 11: Η Apple θα επικεντρωθεί στη βασική έκδοση γιατί τα Pro δεν πουλάνε

iPhone 11, iPhone 11: Η Apple θα επικεντρωθεί στη βασική έκδοση γιατί τα Pro δεν πουλάνε

Ακολουθώντας την επιτυχία που είχε το iPhone XR, η βασική έκδοση του iPhone 11 φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής μεταξύ των νεότερων flagships της Apple. Οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και οι αναλυτές αναφέρουν ότι η εταιρεία επικεντρώνεται πλέον στην παραγωγή του βασικού μοντέλου.

Οι πωλήσεις μέχρι σήμερα και η αύξηση της παραγωγής

Σύμφωνα με αναφορά από τον αναλυτή της Rosenblatt Securities, Jun Zhang, τα iPhone 11 έχουν κάνει ήδη πάνω από 12 εκατομμύρια πωλήσεις, μόλις έναν μήνα μετά την κυκλοφορία τους. Αν το παραπάνω νούμερο ακούγεται εντυπωσιακό, τότε θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι η Apple θα αυξήσει την παραγωγή των iPhone 11 κατά περίπου 1,6 εκατομμύρια μονάδες.

Από την άλλη, τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max δεν τα πάνε και τόσο καλά. Οι πωλήσεις τους είναι κατα 15% χαμηλότερες σε σύγκριση με αυτές των iPhone XS και ΧS Max. Σύμφωνα με τον Jun Zhang, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης η Apple θα μειώσει την παραγωγή των Pro εκδόσεων κατά περίπου 2 εκατομμύρια μονάδες.

Οι προβλέψεις για το μέλλον και το iPhone SE 2

Όσον αφορά τις συνολικές εκτιμώμενες αποστολές ολόκληρης της σειράς των iPhone 11, αναμένεται να αγγίξουν τα 70 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του χρόνου, με το μεγαλύτερο μερίδιο να ανήκει στη βασική έκδοση.

Τέλος, σχετικά με το 2020, η αναφορά προβλέπει ότι οι πωλήσεις των iPhone θα μειωθούν κατά το πρώτο εξάμηνο, πριν δουν και πάλι άνοδο με την κυκλοφορία του iPhone SE 2.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS

Μακάρι να κατεβάσουν τις τιμές στις ναυαρχίδες τους όλες οι εταιρίες γιατί το ψυχολογικό φράγμα των 1000 είχε αντίκτυπο σε όλες τις αγορές. Το ότι οι καταναλωτές προτιμάνε τις βασικές εκδόσεις xr και 11 δείχνει ότι πλέον οι τιμές έχουν ξεφύγει ακόμα και για τα δεδομένα της Apple…

Μανώλης

Συμφωνώ, όμως ακόμα και τα χρήματα που ζητάει για το 11,το απλό ας το πούμε, πάλι είναι πολλά για μια συσκευή που έχεις πάντα μαζί σου και μπορεί να της συμβεί οτιδήποτε καταστροφικό!

Agnostos13

Το iPhone ξεκίνησε να πωλείται στα 500$ και έφτασε πλεόν τα 1100$ (για τις βασικές εκδόσεις)!
Νομίζω οτι η αγορά έχει δείξει ποιά είναι η τιμή ισορροπίας και ίσως είναι και ο λόγος που η περσυνή «οικονομική» σειρά (XR) λανσάρεται ως κανονική σειρά φέτος (11). Το αν η κανονική σειρά θα γίνει αυτή που πρέπει (high-end) και σε τιμή ανεκτή από την αγορά ή θα παραμείνει μια «ακριβή» σειρά για λίγους μένει να φανεί…

Κωτσος

Τέτοια κάνανε και ξανανεβηκε η τιμη στο Σαμσουνγκ 10 ένα κατοστάρικα για πλάκα ..!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.