iPhone 11: Ούτε την οθόνη δεν επιτρέπεται να αλλάξεις

iPhone 11, iPhone 11: Ούτε την οθόνη δεν επιτρέπεται να αλλάξεις

Η Apple δημοσίευσε ένα μικρό άρθρο το οποίο αφορά την αντικατάσταση εξαρτημάτων στο iPhone 11 από τρίτους και όχι από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας.

Τα iPhone 11 είναι σε θέση να αναγνωρίζουν αν η οθόνη είναι γνήσια ή όχι, όπως γινόταν και με την αλλαγή μπαταριών σε παλαιότερα μοντέλα.

Η Apple αναφέρει ότι οι οθόνες των iPhone 11 είναι σχεδιασμένες, δοκιμασμένες και κατασκευασμένες σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητα της εταιρείας τα οποία διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και απόκριση τους.

Για παράδειγμα, οι επίσημες οθόνες εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία της φωτεινότητας, της ακρίβειας των χρωμάτων, του True Tone, του Night Shift και του Haptic Touch.

Οι οθόνες που δεν έχουν την πιστοποίηση της Apple μπορεί να εμφανίσουν πολλαπλά προβλήματα, όπως μειωμένη απόδοση του multi-touch, ακούσια αγγίγματα, λανθασμένη βαθμονόμηση χρώματος και μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας.

Γι’ αυτό και οι κάτοχοι ενός iPhone 11 που έχουν αναβαθμίσει τη συσκευή τους στο iOS 13.1 δε θα μπορούν να αλλάξουν την οθόνη με μία μη πιστοποιημένη από την Apple. Αν κάποιο βάλει στη συσκευή του οθόνη που δεν είναι πιστοποιημένη από την εταιρεία, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στην οθόνη πληροφοριών του smathphone να εμφανίζεται μία σχετική προειδοποίηση.

iPhone 11, iPhone 11: Ούτε την οθόνη δεν επιτρέπεται να αλλάξεις

Επιπλέον, η εταιρεία σημειώνει ότι μπορεί να εμφανιστεί μία ακόμη ειδοποίηση ή οποία θα λέει ότι η Apple ενημέρωσε τις πληροφορίες του συγκεκριμένου iPhone. Με άλλα λόγια η Apple θα κρατάει αρχείο για όλα τα iPhones που έχουν μη-πιστοποιημένη οθόνη.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο λόγος που θα γίνεται αυτό είναι για τη χρήση των δεδομένων σε αναλύσεις σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών της, τη βελτίωση των μελλοντικών προϊόντων που θα κυκλοφορήσει και πιθανές ανάγκες service που θα έχει ο κάτοχος της συσκευής.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον προς το παρόν οι συγκεκριμένες ειδοποιήσεις δεν θα επηρεάζουν τη χρήση των iPhone 11, απλώς θα υπάρχουν εκεί για να θυμίζουν στον κάτοχο ότι δεν έχει αυθεντική οθόνη.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Με απλά λόγια λίγο πολύ το κινητό δεν σου ανήκει, άσχετα αν εσύ έδωσες λεφτά για να αγοράσεις το iPhone και το κινητό σου θα στέλνει δεδομένα στην Apple για το τι ακριβός του κάνεις. κάτσε κάτσε… πριν λίγο καιρό δεν ήταν ένας τυπάς της Apple που έθιγε ζητήματα προσωπικών δεδομένων και την έλεγε στην Facebook κλπ ??? τώρα που από κατα λάθος μαρτύρησαν πως τα iPhone στέλνουν δεδομένα πίσω στην εταιρία δεν τρέχει τίποτα??? και ιδού για να μην ξεχνιόμαστε -> (Με άλλα λόγια η Apple θα κρατάει αρχείο για όλα τα iPhones που έχουν μη-πιστοποιημένη οθόνη.
Σύμφωνα με την εταιρεία ο λόγος που θα γίνεται αυτό είναι για τη χρήση των δεδομένων σε αναλύσεις σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών της.)

stelans

Όπως τα λες φίλε μου είχα 6 χρόνια αιφον και ένιωθα ότι η εταιρία μου “δάνειζε” τη συσκευή λες σε φαν μποις την αλήθεια και τους ενοχλεί (πχ η siri επίσης κράταγε logs και η apple τα άκουγε)

Nikos

Τι έλεγες στην Siri και δεν έπρεπε να το ακούσει η Apple? 😄😄😄

Angel

Φίλε Greg μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει συσκευή Apple ποτέ ; Η εταιρεία πάντα σε ρωτάει όταν βάζεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου στο iCloud αν θέλεις να στέλνει δεδομένα πρώτον στα κεντρικά της εταιρείας και δεύτερον σε developers. Άρα γιατί λες ότι κατά λάθος μαρτύρησε ότι το κάνει και διάφορα τέτοια. Ξεκάθαρα στο λέει αν θέλεις να το κάνει με το που βάζει εμπρός οποιοδήποτε μηχάνημα από iPod μέχρι Mac. Απλώς για να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο. Φιλικά.

KnightRider

Κλαίω από τα γέλια !!!

Chris_BMW

Μπράβο στην Apple! ΜΑΚΑΡΙ και οι άλλες εταιρείες να ακολουθούσαν την τακτική αυτή .

Για όσους δεν μπορούν να αντιληφθούν το κέρδος λυπάμαι πολύ

Εγώ θα πω αυτό . ΔΕΝ σου απαγορεύει να αλλάξεις οθόνη σε τρίτους . ΜΠΟΡΕΙΣ !

ΟΜΩΣ το κινητό κ η Apple θα ξέρει ότι η οθόνη δεν είναι αυθεντική .

Μαζί με αυτούς όμως, θα ξέρει και ο κακομοίρης που θα το πληρώσει μεταχειρισμένο ότι η οθόνη κ η μπαταρία είναι αυθεντικές η μαϊμού …

Αν είσαι κάτοχος λοιπόν γιατί παραπονιέσαι ;; Δεν σε αφήνει να αλλάξεις την οθόνη με μάπα ποιότητας η σε καίει που θα το γράφει με μνμ με αποτέλεσμα μα μην μπορείς να κοροϊδεψεις τον υποψήφιο αγοραστή ;;

Οποία απαντήσει ΜΟΝΟ με επιχειρήματα .
Σχόλια νηπιαγωγείου απλά θα αγνοούνται ..

Kosman

Πρέπει να είσαι πολύ μπουζούκι για να πιστέψεις το 2019 ότι θα σου κάνει τη δουλειά κάποιος φθηνότερα με αυθεντικά προϊόντα. Εκτός αν όλοι οι χρήστες είναι η Σούλα η κομμώτρια και ο πεθερός μου ο Σάκης που τραβάει σέλφι τα πρόβατα.

Για όλους τους υπόλοιπους το 2019 φυσικά εφόσον δεν στο επισκευάσει εξουσιοδοτημένος χάνεις εγγύηση. Το ίδιο κάνουν όλες οι εταιρείες αλλά η apple θέλει να στο δείχνει κιόλας.

Χρήστες σαν και σένα είστε το ίδιο ενοχλητικοί με τα bugs του ios, και τα subscriptions στο app store

Od1n

Αρχοντικός!

Angel

Φίλε Kosman έχεις ένα δίκιο ότι δεν θα σου κάνει τη δουλειά κάποιος με την ίδια ποιότητα φθηνότερα ΑΛΛΑ, αυτό που γράφει ο Chris_BMW είναι ότι προστατεύεται αυτός που θα πάρει τη συσκευή μρταχειρισμένη. Προφανώς μετά από 1-2 χρόνια που θα αγοράσει ο άλλος μεταχειρισμένο iPhone η εγγύηση έχει λήξει άρα γιατί κάνεις τόσο άστοχο σχόλιο ; Τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που είπε ο άλλος ; Φιλικά

Makis

Ωραίος Chris….σχόλιο με ουσία.

Kostas

Το ότι η οθόνη κοστίζει όσο το κινητό και κάποιος δεν θέλει να δώσει τοσα χρήματα σου πέρασε από το μυαλό?? Το ότι εγώ έσκασα ένα κάρο χρήματα για να κάνω δικιά μου την συσκευή και μου δίνει το δικαίωμα να βαλω οποία οθόνη θέλω ούτε αυτό σου πέρασε από το μυαλό? Αλλά λογικά σου πέρασε από το μυαλό “apple είναι και θέλει να τα αρπάζει” όχι φίλε μου δώσε μου το δικαίωμα να βαλω ότι οθόνη θέλω και μην προσπαθείς να ερθω αποκλειστικά σε εσενα για να σου δώσω 400 ευρώ

Chris_BMW

Εσυ διάβασε το άρθρο ΞΑΝΑ.

Αν έχεις πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου θα στο γράψω εγώ με απλά λόγια και με κεφαλαία ..

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ !!!

Απλά θα το ξέρουν όλοι!!! Οχι μόνο εσυ και ομαστρο-Γιώργης ..

Ρωτάω ξανά λοιπόν τώρα που κατάλαβες . Ποιο είναι το πρόβλημα σου ;;; Που θα το γράφει κ δεν θα μπορείς να κοροϊδέψεις τον άλλο που θα του το πουλήσεις ;;

dark_master

Το θεμα δεν ειναι οτι θα το γραφει. Εκτός αν θες να καταλάβεις μόνο αυτό. το θέμα ειναι ότι καταγραφεται σε αρχειο η ταυτοτητα του κινητού και ενας θεός ξέρει τι άλλο. Άρα είναι θέμα προσωπικών δεδομένων. Και εκτός αυτού, αφου το κάνει που το κάνει ας χαμηλώσει τις τιμές της για επισκευή οθόνης ή ας ανοίξει επίσημα apple stores που πας και στο αλλάζουν επιτόπου. Αλλιως για την ελλάδα είναι εκβιασμός και ημίμετρο.
Χωρίς DOA, Service στο εξωτερικό (αν σπάσει η οθόνη σου πάει ολλανδία), after sales support για τα κλάματα, εσενα σε ενοιαξε για το αν θα το γράφει ή όχι στην οθόνη?

Chris_BMW

Αλλά λογια να αγαπιόμαστε μεγάλε .
Τι ακριβως ΑΛΛΟ πάει και καταγράφεται εκτός από αυτό που σου λέει ;;
Αν θεωρείς από την άλλη ότι σου λέει ψέματα ότι πάει μόνο αυτό, τι την εμποδίζει να το κάνει ούτως η άλλος κ χωρίς να το ξέρεις !
Ειλικρινά μερικοί σχολιάζετε απλά για να σχολιάσετε .
Μια χαρά επίσημο σέρβις έχει η Apple και στην Ελλάδα . Ποια Ολλανδία ρε παιδιά ότι θέλετε γράφετε μερικοί .

Άλλαξα εγώ προσωπικά οθόνη ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ γιατί η 2 ετών κόρη μου πέταξε το 8plus στην γωνία στο τζάκι και την έσπασε .
Αγία Παρασκευή . Όλοι όσοι έχουν Apple ξέρουν που λέω . Με χαρτιά με εγγύηση ενός χρόνου από Apple κ βεβαίωση πως το κινητό παραμένει αδιάβροχο .

Έχω ξανά πει . Σταματήστε τα έχω ακούσει έχω κάνει έχω ράνει .. Καλό είναι να γράφετε πράγματα που ισχύουν ..

Kostas

Πάλι δεν θελεις να καταλάβεις, δεν σου είπα ότι δεν μπορείς να αλλάξεις οθόνη αλλά άσε όλες οι οθόνες να κάνουν την δουλειά που κάνει και η δικιά σου οθόνη, εσυ πιστεύεις ότι η Apple το κάνει για τους πελάτες της, να ξέρουν τι οθόνη τους πούλησαν? Είσαι βαθυα νυχτωμένος αν πιστεύεις ότι το κάνει για αυτον τον λόγο και οχι για να σε αρμέξει

Βασιλης

Φιλε Κωστα αν αγοραζες οθονη με ολα αυτα που κανει η γνησια οθονη της apple, true tone-ποιοτητα κατασκευης – χρωματα – ποιοτητα κλπ.. παλι τα ιδια λεφτα θα εδινες για να την βαλεις. Οι οθονες lcd και oled ειναι απο τις καλυτερες της αγορας, αν οχι οι καλυτερες…. Απλα σου λεει οτι μεσα στις ρυθμισεις θα υπαρχει ειδοποιηση οτι η οθονη δεν ειναι γνησια. Αν δεν εισαι λαμογιο και να δεν θες να πουλησεις το κινητο σου με μουφα οθονη δεν βρισκω τον λογο να ενκευριζεσαι με την apple. Αν θες να εκνευριζεσαι να το κανεις με την samsung και ολες της αλλες εταιριες που κανουν 15 χρονια να σου βγαλουν updates, τα κινητα τους χανουν την μιση αξια τους μεσα σε ενα 3μηνο, το οτι μετα απο 2 χρονια που δεν παιρνουν ενημερωσεις ασφαλειας δεν μπορεις να εχεις τραπεζικες εφαρμογες στο κινητο σου και χιλια δυο ακομα.

Μάνος

Ρε φίλε τι κάθεσαι και ασχολησαι με γιδια ?Αφου δεν θέλουν να καταλάβουν .Σχεδον όλοι από αυτούς αν τους γυρίσεις ανάποδα ούτε ευρο δεν θα πέσει ,κινητό από τον ζερ εχουνε .

Kostas

Εκφρασου όμορφα. Όσο για το γίδια από τα λεγόμενα σου καταλάβαμε ποιος είναι γίδι.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς στα σχόλιά σας. Μπορεί να γίνει έντονη συζήτηση (αν το επιθυμείτε) χωρίς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες.

Soldier

Ναι Κώστα δεν γίνεται έτσι . Δες τι σχόλια γράφονται . Επιτρέπεται πχ το σχόλιο του Μάνου να υπάρχει ? Πρέπει να διαγράψεις και κανένα . Δεν αρκεί να είσαι ευγενικός.

dark_master

Το συγκεκριμένο service που αναφερεις ειναι οντως πολυ καλο.
Δεν ειναι όμως το ιδιο με τα iStores του εξωτερικού. Φανταζομαι καταλαβαινεις τι λεω.
Ολλανδια πανε τα Apple ειδικα αν μαζι με οθονη εχει χτυπησει πλακέτα…
Doa οπως σου ειπα αν το παρεις απο καταστημα δεν εχει. Αυτο στο εξωτερικο δεν ισχυει που στο αλλαζουν αμέσως.
Ο δευτερος χρονος στην ιταλια ειναι απο την ιδια την Apple και οχι απο τον παροχο εδω (που για να στον δωσει πρεπει να φτασεις συνηγορο του καταναλωτή).
Αρα οπως καταλαβαινεις δε τα λεω επειδη το ακουσα καπου…
Στο θεμα μας τωρα.

Τα ιδια λεγατε και για τη Siri, μάλιστα κορόιδευε τη Google και ξαφνικα βρεθηκε να ακουει και αυτη τις συνομιλίες…
Οσον αφορα τις οθόνες, νομιζω οτι οσοι ειναι χρηστες Apple γνωριζουν οτι ο καθε κυρ γιωργος δε τους βαζει γνησια οθόνη αλλα μονο το εξουσιοδοτημένο.Ο καθε υποψηφιος αγοραστης καλο θα ειναι να το ξερει. Το θεμα ειναι τι αλλο παει επανω στους servers χωρις να το ξέρουμε. Αυτο που αναφερθηκε οτι ειναι τροπος μεγιστοποιησης του κερδους τους καταλαβαινεις οτι ισχύει απόλυτα.
Απλα δε μειωνει και τις τιμές για να ειναι ανταγωνιστική…

Chris_BMW

Όσον αφορά τα δεδομένα και τι πηγαίνει και που σου εξήγησα ότι σε αυτήν την κίνηση της ΔΕΝ κολλάει .

Η Apple σου λέει ότι εγώ θα ενημερώνομαι και θα καταγράφω I phone με μαϊμού ανταλλακτικό .
Αν εσυ πιστεύεις ότι πέραν αυτού θα καταγράφει κ κάτι άλλο έχεις όλο το δικαίωμα .
Δεν κολλάει όμως γιατί ούτως η άλλος μπορεί να το κάνει αυτό (όπως αποδείχτηκε με τη Siri ) κ χωρίς να το ξέρεις (μέχρι να αποδειχτεί )
Κάπως όμως έπρεπε να βελτιώσουν κ αυτοί την Siri η οποία έμεινε πίσω από τον ανταγωνισμό . Ενώ ήταν ουσιαστικά η ΠΡΩΤΗ ψηφιακή βοηθός .
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω καθότι σε παρακολουθώ κ είσαι από τους λίγους που μπορείς. Α συζητήσεις .

Όσον αφορά το Service όπως το θέτεις ΝΑΙ έχεις δίκαιο ότι εδώ στην Ελλάδα χωρίς Apple Store θεωρούμαστε πελάτες δεύτερης κατηγορίας καθότι και ασφάλεια apple care να έχεις τρέχα γύρευε .
Όμως για περιπτώσεις αλλαγής μπαταρίας η οθόνης είμαστε κομπλέ απλά θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη . Όπως βαθιά θα το βάλει βέβαια κ αυτός που έχει Samsung Note π.χ

Agnostos13

Αφενώς ο τίτλος είναι παραπλανητικός… Αν δεν έχω ξεχάσει τα Ελληνικά και τα Αγγλικά που ξέρω δεν αναφέρεται πουθενά οτι η Apple δεν σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις την οθόνη με ημιτασιόν. Αυτό που διαβάζω είναι οτι θα μπορεί ο χρήστης να ενημερωθεί οτί η οθόνη της συσκευής είναι ημιτασιόν μέσα από τη συσκευή. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι πρόβλημα; Δηλαδή κάποιος που θα πάει να πάρει συσκευή 2ο χέρι, γιατί να πρέπει να τρέχει στο επίσημο service να την κάνουν φύλλο και φτερό για να ξέρει οτι είναι όντως αψεγάδιαστο και δεν του έχουν αλλάξει την οθόνη (που έχει και αρκετά μεγάλο κόστος να την αλλάξεις εκ νέου) με κάποια αγνώστου προέλευσης και ποιότητας; Εγώ οι μόνοι που βλέπω να βγαίνουν χαμένοι από όλο αυτό είναι τα service της Apple που θα κάνανε τους ελέγχους (με το αντίστοιχο κόστος) καθώς και αυτούς που πάνε να πιάσουν κότσο κάποιον ανυποψίαστο προσπαθώντας να πλασάρουν επισκευασμένες συσκευές με αλλαγμένες οθόνες σαν να είναι σε κατάσταση κούτας (πραγματικά γεγονότα)! Το αν θα το ξέρει η Apple αυτόματα μικρή σημασία έχει. Ούτος η αλλιώς αν το πας σε κάποιο επίσημο service θα το μάθει αργά ή γρήγορα… Χρήσιμο θα ήταν αυτά τα δεδομένα… Συνέχεια »

Kosmas

Γιατί όλοι προδικάζετε πως θα πουλήσετε συσκευή σε τρίτους με ψεύτικα ανταλλακτικά; ειλικρινά δηλαδή κάποιος παιρνει κάτ μεταχειρισμένο και είναι σίγουρος πως είναι αυτό που παίρνει; αυτό δε συμβαίνει σε καμία συσκευή είτε τηλεόραση, είτε laptop είτε οτιδήποτε.

Το τραγικό είναι πως η apple δε δίνει licences να παράξουν και άλλοι οθόνες με προδιαγραφές γνήσιων. Σαφέστατα όχι με τα αντίστοιχα υλικά ποιότητας. Όσο κάποιος καίγεται να αποκτήσει iphone ντε και καλά τόσο αυξάνει το ρίσκο αυτό που θα πάρει να είναι μούφα

Agnostos13

Γιατί είναι σύνηθες τα Apple προιόντα να πωλούνται μεταχειρισμένα και μάλιστα σε υψηλές τιμές…

Kosmas

Άρα μου λες πως η apple βγάζει πολιτική για να προστατέψει την αξιοπιστία του παρεμπορίου δηλαδή της παράνομης αγοραπωλησίας συσκευών της. Ε ρε κάτι τζαμπατζήδες που είστε

Chris_BMW

Όχι τον εαυτό της κοιτάει κ την τσέπη της . 1) Τον εαυτό της γιατί έτσι προστατεύει όσο μπορεί τη φήμη της (σε περίπτωση που κάποιο μη γνήσιο ανταλλακτικό προκαλέσει έκρηξη ,φωτιά ,πρασίνισμα , κιτρινισμα κτλ οθόνης ) και εφόσον θα το έχει καταγεγραμμένο στους σέρβερ της ΑΜΕΣΑ Θα βγάλει ανακοίνωση και θα πει . Δεν έχω να ερευνήσω τίποτα χρησιμοποιήθηκε μαϊμού ανταλλακτικό και για σας 2 ) Ενισχύει το premium των κινητών της .. Ότι βάζεις πάνω θα είναι αυθεντικό κ με σφραγίδα . Αν δεν το κανείς θα σε ρουφιανεύω … Οποίος δεν το βλέπει αυτό απλά εθελοτυφλεί … Σε όλες τις αγγελίες μεταχειρισμένων αναγράφετε η υγεία μπαταρίας των I phone και παίζει σημαντικό ρόλο στην μεταπώληση του . Το ίδιο θα συμβαίνει κ με την οθόνη του πλέον . 2)Την τσέπη της γιατί εγώ που θα σπάσει η οθόνη και το έχω πληρώσει 1339€ όταν θα το αντικαταστήσω δεν θα το πετάξω αλλά θα το πουλήσω κ θα θέλω να πάρω την καλύτερη δυνατή τιμή . Άρα αν σπάσει οθόνη = Γνήσια Το όφελος για τον καταναλωτή είναι πως αυτός που θα το αγοράσει δεύτερο χέρι σε τιμή που παίρνει Android καινούργιο και τελευταίο μοντέλο να ξέρει… Συνέχεια »

John

Σωστός ο Chris

Kosmas

Δε στέκει αυτό. Κάθε εταιρεία θα ερευνήσει ένα περιστατικό. Επίσης δεν έχω ακούσει έκρηξη από οθόνες μαϊμού. Όλες οι άλλες εταιρείες είναι χαζές που δεν το κάνουν. Εύχομαι και η bmw να πάρει βήμα να αγοράζεις μέχρι και τα πατάκια από αυτή. Αν ήταν έτσι η τεχνολογία θα κινούνταν με ρυθμούς apple. Ευτυχώς στο iphonehellas δε σε βλέπω γιατί όλοι εκεί είναι νορμαλ και αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό αυτές τις αλλαγές χωρίς παρωπίδες. Να πας να δουλέψεις για την apple είσαι άξιος συνεχιστής της κατάντιας που έφερε ο cook

Agnostos13

Η Apple προσπαθεί να δημιουργήσει κίνητρα (και αντικίνητρα) για να προτιμήσει κάποιος την επισκευή σε εξουσιοδοτημένο service. Έτσι εκεί που κάποιος μέχρι σήμερα έσπαγε την οθόνη του και την έφτιαχνε στο πόδι με τη λογική οτι θα δώσει 50-100 ευρώ λιγότερα και μετά θα το πλασάρει σε κανέναν άλλο σαν αψεγάδιαστο τώρα ξέρει οτι αν δεν πάρει την αυθεντική οθόνη η συσκευή του θα χάσει την αξία της. Το ίδιο ισχύει και με την μπαταρία, και ενδεχομένως και με άλλα εξαρτήματα σύντομα…

ΥΓ. Η πώληση μεταχειρισμένων δεν είναι ούτε παράνομη, ούτε φυσικά και παρεμπόριο…

Vendetta

Να κάνω μία ερώτηση στον Chris και Agnostos που έχω απορία. Βρε παιδιά λέτε ότι η Apple έχει διττό σκοπό. Την προστασία του καταναλωτή και την τσέπη της. Πως γίνεται να κοιτά τον πρώτο σκοπό (για τον δεύτερο είμαι σίγουρος) όταν η ίδια ήταν που έριχνε τον συγχρονισμό του επεξεργαστή για να διατηρήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας? Δεν θίγω την εταιρίας σας. Αλλά μήπως όλα αυτά γίνονται με σκοπό το κέρδος και μόνο αυτό? Μήπως η Apple χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες πληροφορίες για να μεταβιβάσει την ευθύνη στον καταναλωτή με σκοπό ΜΟΝΟ το κέρδος της? Δεν αναφέρομαι μόνο στην Apple. Όλες οι εταιρίες κερδοσκοπικές είναι…

Chris_BMW

Δεν έγραψα πουθενά εγώ ότι προστατεύει τον καταναλωτή !
Δεν το παραπάνω σχόλιο μου όπου του απαντάω πως κοιτάει τον εαυτό της κ την τσέπη της .

Απλά κλείνοντας σου λέω πως κερδισμένος βγαίνει και ο καταναλωτής στο τέλος , ιδιαίτερα αυτός που θα αγοράσει την συσκευή μεταχειρισμένη αφού μέσο αυτής της πολιτικής θα ξέρει τι παίρνει .
Εσένα σαν κάτοχο της συσκευής δεν σε επηρεάζει αυτό κάπου εφόσον μπορείς και μαϊμού οθόνη να βάλεις . Δεν στο απαγορεύει .
Όποτε ; Εσυ τι συμπέρασμα βγάζεις ;

Vendetta

Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο σχόλιο που έκανες. Δεν ξέρω όμως αν το σκέφτηκαν τόσο όμορφα και ωραια τα στελέχη της Apple όταν συζητούσαν αυτή την ενέργεια όπως εσύ. Ο μόνος ενδοιασμός μου.

Agnostos13

Απάντησες ουσιαστικά στην ερώτηση σου στην τελευταία σου πρόταση.
Ούτε η Apple ούτε και καμία άλλη εταιρεία τεχνολογίας είναι μη κερδοσκοπική.
Όσο για το θέμα του υποχρονισμού του επεξεργαστή φέρεται να ήταν τεχνικό…τώρα το αν έκανε καλά ή όχι η Apple με την μέθοδο που επέλεξε να το λύσει θα φανεί τώρα που υπάρχει η δυνατότητα επενεργοποίησης του.

Vendetta

Ανέλυσέ μου σε παρακαλώ το τεχνικό θέμα που προέκυψε. Και επίσης τι εννοείς ότι θα φανεί τώρα που έδωσε τη δυνατότητα απενεργοποίησης?
Ήταν λάθος της? Κορόιδεψε τον κόσμο ή όχι? Δεν σε καταλαβαίνω.

Agnostos13

Το τεχνικό θέμα είχε να κάνει με την κακή κατάσταση της μπαταρίας που οδηγούσε τη συσκευή σε επανεκκινήσεις. Το αν ισχύει ή είναι φούμαρα μένει να φανεί τώρα που μπορείς να απενεργοποιήσεις τον υποχρονισμό που χρησιμοποιούσε η Apple ως προστασία…

Karman

Δεν μας Χ……. ΑΙ με την apple

Αλεξ

Έγραψες!!! Όταν η ΧΙΑΟΜΙ και η ΟΝΕ PLUS σου βγάζει κινητά με 700 και 800 ευρώ που σκοτώνουν, κάποιοι τρέχουν στην iphone…Έτσι να τους τα παίρνει και κάθε χρόνο να πετάει και από ένα και αυτοί να τρέχουν…Τι σου κάνει η ματαιοδοξία!

Chris_BMW

Και κανονικά να έγραφες την λέξη που προσπαθείς να κρύψεις δεν θα πείραζε … Έλλειψη σωστής ορθογραφίας βλέπεις..
Και δεν έχεις κ την δικαιολογία του auto correct..

giako

Θετική κίνηση. Προσωπικά πλήρωσα μαϊμού μπαταρία για γνήσια. Όταν το κατάλαβα ήταν αργά. Πλέον κανένας επιτήδιος δεν θα μπορεί να πουλάει μαϊμού ανταλλακτικά ως γνήσια.

MB

Η Apple είναι εταιρεία η οποία αποσκοπεί στο κέρδος όπως επίσης και οι μέτοχοι συμπεριλαμβανομένου και πόλους από εμάς. Επόμενος η apple δεν ενδιαφέρεται τόσο εάν ο πιθανός πελάτης της αγοράσει μεταχειρισμένο και εξαπατηθεί, δεν τίθεται καν προς συζήτηση. Η ιδέα και το μοντέλο πισω από αυτές τις κινήσεις από την Apple Daimler και άλλους κολοσσούς, είναι ο πελάτης να καταβάλει ένα ετήσιο ποσό και να είναι πάντα up to date όσον αφορά υπηρεσίες και προϊόντα της εκάστοτε εταιρείας. Έτσι εφόσον έχει κερδίσει ένα πελάτη πιο δύσκολα θα τον χάνει. Με απλά λόγια θέλουν να γίνουν όπως τα συμβόλαια κινητής.

simaros

οποιος ειναι οπαδος της μαρκας και εχει δωσει ενα σκασμο λεφτα το πιθανοτερο ειναι παει να βαλει το γνησιο ανταλλακτικο , εαν πανε να τον εξαπατησουν εκει θα το ξερει . και παλι σε 2 χρονια τι τιμη θα εχει ενα τηλεφωνο οποιου κατασκευστη και να ειναι ; Μαιμουδες ανταλλακτικα δεν περπατανε ουτε στα android μονο σε ατυχημα και αν ειναι ακριβο και φρεσκο αλλιως πανε σε αλλο κομματι .. δηλαδη πιστευω οτι αυτο ειναι λογικο για κατανωτη να κανει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.