iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

Ανά τα χρόνια η Apple ηγούνταν στον σχεδιασμό και δημιουργούσε η ίδια τις τάσεις στα smartphones. Δεν είναι λίγες οι φορές που η εταιρεία αποτέλεσε τη δημιουργό μεγάλων καινοτομιών. Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone ήταν ένα επαναστατικό κινητό το οποίο χρησιμοποιούσε τεχνολογία αιχμής και είχε την ικανότητα να συνδέεται στο ίντερνετ.

Οι Android συσκευές τα πρώτα χρόνια αντέγραφαν τα iPhones όμως σήμερα με εκατοντάδες κατασκευαστές ανά τον κόσμο, τη διαρκώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία και με μία νέα Android συσκευή να παρουσιάζεται σχεδόν κάθε εβδομάδα, δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να καινοτομήσει μια εταιρεία.

Τα iPhone 11 όπως αναλύσαμε είναι συσκευές με όχι και τόσες πολλές καινοτομίες. Ωστόσο, τα iPhones στο παρελθόν αποτέλεσαν σημείο αναφοράς τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά για κάθε smartphone που κυκλοφορούσε στην αγορά. Πάμε λοιπόν να δούμε τις καινοτομίες του κάθε iPhone χωριστά και κατά πόσο αυτές επηρέασαν την τεχνολογική εξέλιξη των κινητών.

29 Ιουνίου 2007 – iPhone

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

  • Multi touch οθόνη
  • Εύχρηστο web browser για κινητά

Τότε, ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer, ανέφερε ότι η τιμή της συσκευής ήταν εξωφρενικά υψηλή και δεν θα είχε ποτέ επιτυχία σε εταιρικούς πελάτες διότι δεν διέθετε πληκτρολόγιο. Το περιοδικό TIME θεώρησε το iPhone ως την καλύτερη εφεύρεση της χρονιάς.

11 Ιουλίου 2008 – iPhone 3G

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

  • 3G συνδεσιμότητα
  • App Store
  • Πλοήγηση με GPS
19 Ιουλίου 2009 – iPhone 3GS
  • Λειτουργία Copy and Paste
  • Parental Controls
  • Βιντεοκάμερα

Αρκετοί tech reviewers και χρήστες άρχισαν να αναρωτιούνται αν αξίζει η αναβάθμιση από το iPhone 3G στο iPhone 3GS

24 Ιουλίου 2010 – iPhone 4

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

  • FaceTime
  • Selfie camera

Την εποχή εκείνη η Apple έκανε μήνυση στην Google και την HTC για το Nexus One, ένα smartphone με ψηφιακό πληκτρολόγιο παρόμοιο με αυτό των iPhone.

14 Οκτωβρίου 2011 – iPhone 4S
  • Siri
  • iCloud
  • iMessage
  • HD video recording

H Apple έκανε μήνυση στην Samsung για το Galaxy Nexus. Η NASA έστειλε δύο iPhone στο διάστημα. Ο Steve Jobs πέθανε μία εβδομάδα πριν την παρουσίαση των iPhone 4S. Και ο Tim Cook γίνεται CEO της Apple με πρώτη του δουλειά την παρουσίαση των νέων iPhone.

21 Σεπτεμβρίου 2012 – iPhone 5

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

  • Συνδεσιμότητα 4G LTE
  • Lightning connector

Η Samsung χάνει μία δικαστική διαμάχη σχετικά με τον σχεδιασμό ενός smartphone και καταβάλει στην Apple το ποσό του 1 δις δολάρια.

20 Σεπτεμβρίου 2013 – iPhone 5C, iPhone 5S

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

  • Slo-mo κάμερα
  • Touch ID αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • Κέντρο ειδοποιήσεων

Για πρώτη φορά η Apple παρουσίασε ταυτόχρονα δύο συσκευές. Αν και η εταιρεία συνέχισε την παράδοση αυτή τα επόμενα χρόνια τα iPhone 5C δεν είδαν διάδοχο εξαιτίας των απογοητευτικών πωλήσεων. Τα iPhone πωλούνται για πρώτη φορά στην Κίνα.

19 Σεπτεμβρίου 2014 – iPhone 6, 6 Plus

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

  • Apple Pay
  • Κλήσεις μέσω Wi-Fi

Η Apple παρουσίασε ύστερα από χρόνια τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των iPhones τα οποία είχαν οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών. Αρκετές εταιρείες όπως η Samsung, η LG και η Nokia, γέλασαν εις βάρος της Apple για το σκάνδαλο Bendgate. Παρ’ όλα αυτά, οι συσκευές έκαναν 10 εκατομμύρια πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα.

25 Σεπτεμβρίου 2015 – iPhone 6s, 6s Plus
  • 3D Touch
  • Apple Music
16 Σεπτεμβρίου 2016 – iPhone 7, 7 Plus

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

  • Αφαίρεση της θύρας ακουστικών

H Apple για πρώτη φορά από το 2001 είδε μείωση εσόδων της και οι πωλήσεις των iPhone άρχισαν να μειώνονται σταθερά κάθε τρίμηνο. Η έλλειψη μεγάλων αναβαθμίσεων έκανε τους χρήστες να πιστεύουν ότι η εταιρεία ανανεώνει πλήρως τα smartphone της κάθε 3 χρόνια.

Για πρώτη φορά κυκλοφόρησε iPhone σε κόκκινο χρώμα και οι αντίπαλες εταιρείες σχολίαζαν αρνητικά τα dongles, τα οποία πλέον ήταν απαραίτητα όταν κάποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει συμβατικά ακουστικά ή να φορτίζει το κινητό και να ακούει μουσική ταυτόχρονα.

22 Σεπτεμβρίου 2017 – iPhone 8, 8 Plus, iPhone X

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

  • Ασύρματη φόρτιση
  • Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου
  • Notch

Η Apple αφαίρεσε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, το home button και για πρώτη φορά κυκλοφόρησε μία σχεδόν bezel-less συσκευή. Αρκετές εταιρείες και χρήστες κατέκριναν την κίνηση της εταιρείας να αφαιρέσει το forehead και να το αντικαταστήσει με notch. Ωστόσο, σήμερα το 90% των νέων συσκευών διαθέτει notch, το punch hole της Samsung, ή pop-up κάμερες.

21 Σεπτεμβρίου 2018 – iPhone XS, XS Max

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

  • Το πρώτο 7nm chip, A12 Bionic
10 Σεπτεμβρίου 2019 – iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max

iPhone 11, iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

Η Apple προσθέτει για πρώτη φορά τρεις πίσω κάμερες στα iPhone. Το πρόβλημα στα iPhone 11 είναι ο σχεδιασμός του module των καμερών, το οποίο δεν αρέσει σχεδόν σε κανέναν χρήστη.

Εσείς ποιες θεωρείτε τις μεγαλύτερες καινοτομίες των iPhone;

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosman

Αν τρολάρετε για την καινοτομία να ξέρετε πως πολλοί πληγώθηκαν. Έχω το x αλλά το πιο όμορφο και καινοτόμο τηλέφωνο ήταν νομίζω το iphone 7 plus και αυτό γιατί δεν κάνει τίποτα λιγότερο από τα επόμενα, είναι ανθεκτικό και έχει δύο κάμερες.

Μην κοροϊδεύουμε όμως το λαό όσο τον κοροϊδεύει η apple

vaskor

Το iPhone, είναι μια κατηγορία μόνο του, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει.
Για μεγάλο διάστημα ήταν πρωτοπόρος στις εξελίξεις αλλά πλέον δεν είναι, τουλάχιστον 2 χρόνια..
Όμως παραμένει το κινητό-σύμβολο και πάντα θα προκαλεί κουβέντα και θαυμασμό (μίσος).
Αυτοί που το παράγουν, είναι πολύ καλοί με το πλασάρισμα του όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν πολύ καλά .

Greg

Αυτές οι πολλές καινοτομίες των iPhone που αναφέρει το άρθρο έτυχε να μπούνε σε συσκευές και Smartphone χρόνο ή και χρόνια νωρίτερα από άλλες κυρίως Κινέζικες εταιρίες και μετά τις έβαζε και η Apple, δύο παραδείγματα που θυμάμαι στα γρήγορα 1-> Η αναγνώριση προσώπου υπάρχει στις Android συσκευές από το 2011΄. παράδειγμα 2-> Η Ασύρματη φόρτιση υπάρχει στα Android κινητά από το 2012′ και σε παλαιότερες συσκευές όπως τo Nexus 5 και το HTC Droid DNA. Άρα διαφωνώ με το άρθρο και απλά όσο και αν θέλουν μερικοί και μερικές ιστοσελίδες να μας ταΐσουν σανό δεν θα το μασήσω σαν καλό πρόβατο… Η Apple δεν έχει ανακαλύψει και δεν έχει πρωτοτυπήσει σε τίποτα, όλα τα χρωστάει στο τμήμα Marketing της, το οποίο ίσως είναι το καλύτερο του κόσμου.

Γεώργιος

H τεχνολογία αναγνώρισης Προσώπου προϋπήρχε χρόνια πριν φυσικα αλλά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αναγνώριση φωτογραφίας μέσω της κάμερας, η Apple το αναβάθμισε και το πήγε σε άλλο επίπεδο ασφαλείας. Μέχρι και τώρα καμία εταιρία δεν μπόρεσε να το φτάσει μετά από τόσα χρόνια. Όσο για την ασύρματη φόρτιση κανεις δεν είπε ότι είναι καινοτομία της. Ενημερωθείτε-μορφωθείτε πρώτα και μετά γράψτε την ανοησία σας. Τα περισσότερα που γράφει το άρθρο είναι καινοτομίες και μερικά όχι, αλλά πιο εξελιγμένα πάνω στις συσκευές της.

Πετρος

Το καλύτερο μάρκετινγκ του κόσμου δεν σώζει
ένα κακό προϊον
Δεν είναι τυχαίο που είναι σημείο αναφοράς στην αγορά είτε αρέσει είτε δεν αρέσει !!!

KnightRider

Γελάνε και οι πέτρες με τις ^καινοτομίες^ τους…
Kάθε φορά άλλες εταιρίες καινοτομούν και η Apple αργεί ~2 χρόνια μέχρι να τα βάλει στα iPhone !!
Το μoναδικό πράγμα που είχε κάνει ήταν που έβγαλαν το 4Κ στα 60fps στο iPhone 8 αλλιώς σε όλα τα άλλα είναι πίσω + που εξακολουθεί να είναι τόσο κλειδωμένο λειτουργικό που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα…

marinos

Οπως οταν εβγαλε το πρωτο iPhone και ηρθαν ολοι οι αλλοι μετα? Οπως οταν εβγαλε το Touch ID και ηρθαν ολοι οι αλολοι μετα? Οπως οταν εβγαλε το notch και ηρθαν ολοι οι αλλοι μετα? HAHAHHAHA

KnightRider

Κι εγώ γελάω που το iPhone 3G (2008) δεν έχει εγγραφή βίντεο,μια 2MP ότι να ναι κάμερα χωρίς focus,ούτε selfie κάμερα,ούτε υποστήριξη flash player,ούτε Stereo ηχεία,το κλειδωμένο bluetooth,oύτε IR Blaster για έλεγχο τηλεοράσεων,κλιματιστικών,hifi κλπ.. κι όλα αυτά που δεν τα έχει το iPhone 3G τα έχει το Nokia N95 που βγήκε το -2006- !!!

minepo

Τα πρωτα touch id υπηρχαν σε κινητα που δεν ηταν καν “smartphone” απο το 2004-2006. Απο το 2007 εώς το 2013 που τοτε εβαλε touch id το “καινοτομο iphone” είχαν προηγηθει κινητα TOSHIBA,HTC,LG & MOTOROLA και μετά η apple. ΟΣΟ για το notch , πρωτα κυκλοφορησε κινητο η SHARP KAI H ESSENTIAL και μετα η apple.

μαρινος

Sorry μαγκες, διορθωση. Δεν τα εβγαλε πρωτη αλλα μολις τα εβγαλε τα εκανε Trend και μετα αρχισαν ολοι οι αλλοι…και αυτοι που τα εκαναν πρωτοι που μου λετε τα εκαναν χαλια. Η apple εβγαλε σωστο πραγμα, λειτουργικο στην καθημερινη χρηση και αξιοπιστο, τα αλλα ηταν προσπαθειες που απετυχαν να πεισουν το πληθος.

Nikos

καλά τραγουδά φαίνεται ότι είσαι μυρωδιάς

Ανδρέας

Τουλάχιστον προσπάθησες να διορθώσεις τις μπουρδες που ειπες

Saša

Ακριβως αυτο! Επισης οπως αφαιρεσε το audio jack, οπως οταν ακομα πουλουσε καινοτομα iphone 8 (Σεπτεμβριος 2017) με καινοτομες retina οθονες αναλυσης 750×1334 οταν η HTC το 2012(!!!) κυκλοφορουσε πρωτη FHD smartphone, και φυσικα οπως κυκλοφορησε πρωτη κινητο με μη αποσπωμενη μπαταρια για να αγοραζουμε συσκευη καθε χρονο η καθε δυο, επισης οταν πηγε να αποτυχει με τη μπαταρια ειπε να ρημαξει και λιγο τις επιδοσεις μεσω update για να “προστατεψει” τη μπαταρια της συσκευη σας και γενικα η καινοτομια δε σταματαει εδω, βλεπε lightning καλωδια οταν ολος ο υπολοιπος πλανητης τη βγαζει με μη καινοτομα usb καλωδια, κλπ κλπ. Μη ξεχασω το νοτς που θεωρεις καινοτομια ανηκει στο Essential.

Vendetta

Σε 2-3 χρόνια θα βγάλει ένα πολύ καλό fold, θα είναι όντως ποιοτικό και θα μου το βγάζετε καινοτομία ενώ παράλληλα θα μπαίνετε και θα μου λέτε ότι οι άλλες εταιρίες αντιγράφουν από την Apple.

Κωνσταντινος

Εχω Iphone απο το 2008 (Iphone 3G) με εξαιρεση αναμεσα που δοκιμασα ανεπιτυχως να αλλαξω σε android κι επεστρεψα. Όσο πιο αντικειμενικα μπορώ καταθλετω την 11ετη εμπειρία μου: – Εώς το Iphone 5 η Apple βρίσκεται έτη φωτός μπροστα σε όλους τους τομείς. Software, hardware, ειδικά μεχρι το 2010 όποιο άλλο κινητο έπιανες έμοιαζε ψευτικο μπροστά στα Iphone. – To iphone 6-6s πούλησε απίστευτα, είναι ακόμα και σήμερα κόσμημα όταν το κρατάς, φανταστική συσκευή. – Απο εκεί και πέρα η καινοτομία σταμάτησε. Σα να φοβούνται να αλλάξουν οτιδηποτε στην Apple. Είτε κρατάς Iphone 6, 7 ή 8 τα ίδια πάνω κάτω είναι. Το plus εξαιρετικό άλλα άσχημο κατά τη γνώμη μου. Από Χ και πάνω δεν έχω δοκιμάσει λόγω τιμής, πιστεύω ότι κανένα κινητό δεν αξίζει 1000€. Ακόμα και σήμερα για μένα το IOS όμως είναι μονόδρομος αξιοπιστίας ειδικά για βαριά χρήση του κινητού.. Δοκίμασα πρόσφατα το Galaxy S10 και αν και τεχνολογικά είναι απιστευτο, βρήκα πολλά ελλείματα στο android (πληκτρολόγηση, τα ίδια apps δεν ήταν το ίδιο καλά κ.α.). Συμπερασματικά δεν μπορώ (όπως πολλοί άλλοι) να συγκρίνω το κορυφαίο ios με το android. Δεν μπορώ να μη δω όμως ότι η apple έχει βαλτώσει και ταυτόχρονα έχει εκτοξεύσει τις… Συνέχεια »

Ανδρέας

Υπόθετο τα ελλειματα που λες για app ειναι το οτι ανοίγουν πιο αργα στο s10 παρα στο xs? Γιατι το καλύτερες στο ios δεν μπορω να το αντιληφθώ διαφορετικά. Και ας υποθέσουμε πως λες για ταχύτητα στο ανοιγμα των apps τοτε θα δοκιμασες το s10 με τον exynos της sammy και οχι τον snapdragon της Qualcomm. Anyway η διαφορά στην ταχυτητα ειναι ελάχιστη το android με περισσοτερος απο του πενταπλασιους σε χρήστες απο το ios ειναι πιο ελευθερο ανοικτό εύχρηστο αλλα λιγοτερο ασφαλές ( και να μην λεμε μαλακιες αυτο εξαρτάται απο τον ιδιο τον χρήστη)
ΥΓ . Χρήστης S10 plus

Κωνσταντινος

Μιλαω για ελλειματα του android απεναντι στο ios, ολα κυλανε πιο ομαλα στα iphone. Για εμενα τουλαχιστον, ειναι ξεκαθαρα η επιλογη μου χωρις δευτερη σκεψη.

Κατα τ αλλα το S10 ειναι κινηταρα και εφαρμοζει και τελεια στο χερι κατι πολυ σημαντικο για εμενα.

George

Νομίζω το σχόλιο του Κωνσταντίνου είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Από μία εταιρεία πρωτοπόρα στην καινοτομία, η Apple έχει πια σταματήσει σχεδόν οτιδήποτε καινοτόμο. Έχει πια βαλτώσει. Οι τεχνολογίες που παρουσίασε φέτος (wide camera, night mode κτλ) υπάρχουν ήδη σε κινητά Android εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Κίνα, η Apple έχει φάει απίστευτο “κράξιμο”, καθώς εκεί ήδη έχουν αρχίσει δυναμικά και χρησιμοποιούν την τεχνολογία 5G. Τεχνολογία 5G που ΔΕΝ την διαθέτουν τα νέα iPhones! Από το 2020 και βλέπουμε… Πραγματικά, δεν βλέπω τι λόγος θα μπορούσε να υπάρξει ώστε επιλέξει κάποιος ώστε να αγοράσει iPhone έναντι ενός καλού (και όχι απαραίτητα ακριβού) Android.

Κώστας

19 Ιουλίου 2009 – iPhone 3GS
Λειτουργία Copy and Paste

enough said

Stavros

Καινοτομία ήταν μέχρι το iPhone 5 από εκεί και πέρα μηδενική καινοτομία ραγδαία αύξηση τιμών σχέδια που μένουν 3 χρόνια. Σε αυτό οφείλεται βεβαίως και στον ανταγωνισμό, τα s3, s4 και s5 ήταν αστεία μπροστά στα iPhone τότε. Πλαστικούρα και άσχημα. Από εκεί και πέρα όμως sorry Apple έχασες την μπάλα και τα έκανες μαντάρα ενώ οι άλλοι αριστευσαν με κινηταρες s6 edge, s7edge, s8 κλπ… Και μην ξεχνάμε την έντονη εμμονή της να μην μπορείς να κάνεις απλά πράγματα που στα Android είναι παιχνιδάκι…

Ιωάννης jb

😂😂😂 Κινηταρες τα s6 edge και τα υπόλοιπα ενώ τα iPhone 6s, 7 και 8 ένα χάλι..
Τι άλλο θα διαβάσω..

Stavros

Δεν θα το έλεγα χάλι.. Αλλά αν το προσέξεις λιιιιγοοοο καλύτερα ουυααουυυ θα δεις ότι από το 6 μέχρι το 8 είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ!!!! Και από το Χ Μέχρι το 11s που θα βγει του χρόνου πάλι ένα σχέδιο!!! Μιλάμε για φουλ πρωτοτυπία!!!!

Agnostos13

καινοτοµία (η) [αρχ.] {καινοτοµιών}: Με τον όρο καινοτομία εννοείται η νέα και πρωτοποριακή ιδέα για την υλοποίηση κάποιου πράγματος ή η νέα διαδικασία αυτής της υλοποίησης, καθώς επίσης και η εφαρμογή νέων εφευρέσεων ή ανακαλύψεων για την πραγματοποίηση κάποιου αποτελέσματος.

Τώρα που έχετε μάθει τι σημαίνει καινοτομία, δείτε και τι έχετε γράψει ορισμένοι…

Vendetta

Siri, Face id και δεκάδες άλλα πράγματα αποτελούν καινοτομία για τους καταναλωτές της Apple αλλά όχι καινοτομία για τους υπόλοιπους. Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αποκτας εάν αντιγράψεις μία ιδέα (καινοτομία) με τέτοιο τρόπο που να την κάνεις μοναδική και καλύτερη από τους υπολοιπους. Σε αυτό η Apple είναι πολύ καλή!!! Επίσης, είναι μία από τις λίγες εταιρίες που έχει καταφέρει να φτιάξει ένα luxury/ premium brand.
Μην περιμένουμε καινοτομίες όπως η εφεύρεση του iphone. Ο κύκλος καινοτομίας των smartphones βρίσκεται στο τέλος της ανάπτυξης. Εκτός αν βρεθεί ένας νέος Steve.

Agnostos13

@Vendetta:
Εξήγησε μου γιατί δεν είναι καινοτομίες υλοποιήσεις όπως το Multitouch, το Appstore, η Retina οθόνη, η Siri, το iCloud, το iMessage, η θύρα lightning, το Touch ID, το 3D Touch, το Face ID, το Notch, η λήψη video 4K στα 60fps;
Σύμφωνα με τον ορισμό της λέξης εννοείται…

Vendetta

Για μένα είναι καινοτομίες αυτά που αναφέρεις. Η ερωτηση είναι γιατί δεν είναι για όλους?

Vendetta

Εκτός και αν κάποιες από αυτες υπήρχαν ήδη σαν εμπορικές ιδέες οι οποίες αντιγράφηκαν.

Agnostos13

Μα η καινοτομία δεν είναι αποκλειστικά μια πρωτοποριακή ιδέα αλλά και μια πρωτοποριακή υλοποίηση ήδη υπάρχουσας ιδέας.
Αυτό είναι που (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι…
Έχουν μπερδέψει την καινοτομία με την πρωτότυπία!

Πχ. σου λέει το Touch ID του iPhone 5S δεν είναι καινοτομία γιατί υπήρχε το fingerprint scanner σαν ιδέα και στο Pantech GI100 το 2004! Λες και εκείνη η υλοποίηση που λειτουργούσε 5 φορές στις 100 ήταν το ίδιο με του iPhone που λειτουργούσε 5 στις 10! Γιατί δεν έβαλαν όλοι το fingerprint scanner το 2004 όμως και περίμεναν την Apple το 2013 δεν μας λένε!

ΥΓ. Αυτός που έβαλε -1 στη σημασία της λέξης καινοτομία να υποθέσω οτι δεν συμφωνεί με τον ορισμό;

Vendetta

Μπαίνεις σε εξετάσεις πανεπιστημίου. Βάζει ο καθηγητής θέμα κρίσεως. Δεν γνωρίζεις τπτ. Ο κολλητός σου αρχίζει να γράφει με άριστα το 6. Διαβάζεις ότι γράφει και βάζοντας τη δική σου σκέψη γράφεις 9-10. Και στο τέλος του αφαιρείς τη λέξη αντιγραφή και του βάζεις τη λέξη καινοτομία. Πες το όπως θες αλλά αν δεν είχες τον κολλητό δεν θα περνούσες.

Agnostos13

Ατυχέστατο παράδειγμα…
Ελπίζω οτι κατανοείς τι γράφω!

Vendetta

Ελπίζω να κατανοείς τι σημαίνει αντιγραφή ιδέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.