iPhone 12: Η Γαλλία σταματά τις πωλήσεις λόγω ακτινοβολίας

iPhone 12, iPhone 12: Η Γαλλία σταματά τις πωλήσεις λόγω ακτινοβολίας

Το πρότυπο της ΕΕ «είναι δέκα φορές χαμηλότερο από το επίπεδο των εκπομπών που, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μπορεί να έχει συνέπειες για τους χρήστες». Λόγω αυτού, η Γαλλία αποφάσισε να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 στη χώρα.

Οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές υποστηρίζουν ότι η σειρά iPhone του 2020 εκπέμπει ακτινοβολία πάνω από τα όρια της ΕΕ. Η Υπηρεσία Εθνικών Συχνοτήτων (ANFR) της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι θα στείλει αντιπροσώπους στα γαλλικά Apple Stores για να βεβαιωθεί ότι τα μοντέλα της σειράς iPhone 12 δεν πωλούνται. Το πρακτορείο είπε επίσης στην Apple ότι θα ανακαλούσε όλα τα μοντέλα iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max, εάν η εταιρεία δεν βρει τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Από την πλευρά της, η Apple λέει ότι οι συσκευές της πληρούν τις διεθνείς οδηγίες ακτινοβολίας.

Λίγο πριν την παρουσίαση του iPhone 15, η ANFR είπε ότι σταματάει προσωρινά τις πωλήσεις της σειράς iPhone 12 στη Γαλλία «λόγω μη συμμόρφωσης αυτών των συσκευών με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς». Η ρυθμιστική υπηρεσία είπε ότι τα smartphone είχαν «ειδικό ποσοστό απορρόφησης» (SAR) πάνω από τα όρια που θέτει η ΕΕ, τα οποία είναι χαμηλότερα από ό,τι σε άλλες περιοχές. Το SAR μετρά το επίπεδο των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που απορροφάται από το ανθρώπινο σώμα.

Το iPhone 12, σύμφωνα με την ANFR, είχε ρυθμό SAR 5,74 watt ανά κιλό κατά τη διάρκεια δοκιμών σε απόσταση 5 χιλιοστών, προσομοιώνοντας την έκθεση που θα περίμενε να αντιμετωπίσει ένας χρήστης της σειράς iPhone 12 με το τηλέφωνο στην τσέπη του ή του/της. χέρια. Το νόμιμο όριο στην ΕΕ είναι 4,0 Watt ανά κιλό. Σε μεγαλύτερη απόσταση που επαναλαμβάνει την έκθεση σε έναν κάτοχο iPhone 12 με το τηλέφωνο στην τσέπη του σακακιού ή σε μια τσάντα, η απελευθέρωση ακτινοβολίας της σειράς είναι εντός των νόμιμων ορίων.

Η Apple απαντά τώρα δηλώνοντας ότι η σειρά iPhone 12 ήταν πιστοποιημένη από πολλούς διεθνείς οργανισμούς και κρίθηκε ότι συμμορφώνεται με τα παγκόσμια πρότυπα ακτινοβολίας. Η εταιρεία είπε επίσης ότι είχε παραδώσει στην ANFR αντίγραφα πολλαπλών δοκιμών που έγιναν από την ίδια την εταιρεία και τρίτους φορείς που αποδεικνύουν ότι η σειρά iPhone 12 συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς και τα πρότυπα SAR σε όλο τον κόσμο.

Το Κουπερτίνο είπε ότι αμφισβητεί την αξιολόγηση του ANFR και θα συνεχίσει να συνομιλεί με την Υπηρεσία για να αποδείξει ότι τα τηλέφωνα είναι συμβατά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.