iPhone 12: Η μπαταρία και η μνήμη RAM όλων των μοντέλων

iPhone 12, iPhone 12: Η μπαταρία και η μνήμη RAM όλων των μοντέλων

Αν και η Apple όπως παραδοσιακά γίνεται δεν αναφέρθηκε σε αυτά, έχουμε την πρώτη αναφορά για τη μπαταρία και τη μνήμη RAM των νέων iPhone 12. Η αναφορά έρχεται από τον χρήστη @tech.fam, ο οποίος μας έχει δώσει έγκυρες πληροφορίες στο παρελθόν. Ξεκινώντας από τη RAM λοιπόν, όπως είδαμε και στο AnTuTu, τα δύο απλά μοντέλα θα έρθουν με 4GB, ενώ τα δύο Pro θα έχουν 6GB μνήμης.

Αντίθετα, στις μπαταρίες το iPhone 12 mini έρχεται εξοπλισμένο με μόλις 2.227mAh, ενώ το απλό 12 αλλά και το iPhone 12 Pro έχουν 2.775mAh. Το μεγαλύτερο μοντέλο, το iPhone 12 Pro Max, έρχεται με μπαταρία 3.687mAh. Για σύγκριση, το iPhone 11 Pro Max είχε 3.969mAh μπαταρία. Βέβαια, μη ξεχνάμε ότι το SoC A14 Bionic είναι κατασκευασμένο στα 5nm, οπότε περιμένουμε να έχει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με το περσινό SoC των 7nm.

iPhone 12, iPhone 12: Η μπαταρία και η μνήμη RAM όλων των μοντέλων

Μένει βέβαια οι χρήστες να πάρουν τις συσκευές στα χέρια τους, για να μάθουμε περισσότερα περί διάρκειας της μπαταρίας και διαχείρισης. Αλλά, ειδικά στην περίπτωση του iPhone 12 Pro Max μιλάμε για σημαντική μείωση 300mAh, οπότε το μεγαλύτερο στοίχημα της Apple είναι σίγουρα στο μεγαλύτερο μοντέλο. Επίσης, η μπαταρία του 12 mini θεωρείται αρκετά μικρή για τα σημερινά δεδομένα, καθώς ήδη είδαμε ότι το iPhone SE 2020 είχε σοβαρό πρόβλημα με τη διάρκεια, πόσο μάλλον μία τόσο μεγαλύτερη οθόνη.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Περσυ ηταν η πρωτη φορα που αυξησαν την ονομαστικη χωρητικοτητα και πραγματικα πετυχαν κορυφαια αυτονομια κ ειδικα το max…φετος παλι το τροπαριο” thinner device” και να η μειωση της μπαταριας…

Γιάννης

“Κορυφαία αυτονομία” δεν έχει κανένα iphone ,ούτε το 11 Pro Max για το οποίο μιλάς. Ενδεικτικά στο GSMARENA battery endurance έχει 102 ώρες το οποίο είναι απλά άνω του μετρίου και σαφώς λιγότερο συγκρινόμενο με αρκετά κινητά android που έχουν σε αρκετές περιπτώσεις πάνω απο 120-130 ώρες.

Last edited 3 years πριν by Γιάννης
Nickolas

Πολύ μικρές μπαταρίες και ειδικά στο mini. Όσο αποδοτικός και να είναι ο επεξεργαστής, η πολύ μεγαλύτερη ανάλυση της οθόνης όπως και φωτεινότητα θα είναι θέμα. Καλά αν με το καλό έρθει και το 5G Ελλάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα.
Κρίμα γιατί το mini το ζαχάρωνα.
Δεν πειράζει πάμε για του χρόνου με το 13 που θα βάλουν μεγαλύτερες μπαταρίες 🙂

Last edited 3 years πριν by Nickolas
Kallergis07

Καλημέρα! Παίζει κανένας οδηγός αγοράς από Apple.de; πχ τι επιπλέον έξοδα μπορεί να έχει στην μεταφορική, αν υπάρχει κατάστημα παραλαβής στην Ελλάδα κλπ. Γιατί μπήκα και μου ζητούσε μόνο ΤΚ.

Ευχαριστώ!

Kallergis07

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Γερμανος

Μπορώ να βοηθήσω.

Ελένη

η μπαταρία του είναι καλή του iphone 12 mini

Κώστας Βλαχάκης

Μια μέρα με το ζόρι.

ΙΩΑΝΝΗΣ

Παιδια μπορεις καποιος να μου πει αν το iphone 12 το απλο θα εχει καλη μπαταρια η οχι?Ενδιαφερομαι να το αγορασω αλλα η μπαταρια με απασχολει.Ειμαι κατοχος android και ειμαι ειλικρινα αρκετα ικανοποιημενος.Γενικα κανω αρκετα μεγαλη χρηση κινητου και δεν ξερω αν αξιζει να το αγορασω.

SUPS 👨‍⚖️

Ο χρονος θα δεξει.. Τα φετινα iphone μειωσανε τη χωρητικοτητα τους σε σχεση μ τ περσινα αλλα εχουν πολυ πιο αποδοτικο cpu…H αληθεια ειναι οτι οι πρωτοι χρηστες θα μας πουν πως θα κυλανε…Γενικα παντως αν ενδιαφερεσαι για τη μπαταρια τοσο καλυτερα να περιμενεις 2-3 μηνες μετα τη κυκλοφορια τους..

Γιάννης

Γενικά αφού είσαι στο Android και έχεις επιλογή για 500 διαφορετικά κινητά εκ των οποίων κάποια με κορυφαίες χωρητικότητες (5000+ mah) γιατί να πας να εγκλωβιστείς στην Apple που βγάζει λίγα μοντέλα με μικρές συνήθως μπαταρίες, πανάκριβα και πολύ υπερτιμημένα σαν συσκευές;

Last edited 3 years πριν by Γιάννης
ΙΩΑΝΝΗΣ

Φίλε μου είχα το iphone 5s και το εξαρι. Από τότε την έκανα για Android. Αλλά λέω να κάνω ένα comeback. Ενδιαφέρομαι για το απλό 12 αλλά με απασχολεί η μπαταρία που όπως λες στα Android βλέπεις μεγαλύτερη διαφορά. Ακούω οτι την επόμενη χρονιά το 13 θα έχει πολύ καλύτερη μπαταρία, είναι ένας λόγος να μη αγοράσω κινητό φέτος. Ο λόγος που θέλω να γυρίσω είναι για το Ios, για κάποιο λόγο το πεθυμησα.

Alexis

Ακόμα δεν βγήκε το 12 και άκουσες για το 13 ότι θα έχει καλυτερη μπαταρία…
Μήπως είσαι κανένας leakster να μας δωσεις και αλλα info?

Alex

μόνο 4 γίγα μνήμη το μίνι σε αυτή τη τιμή ? το Samsung 21s που είναι στα 220 ευρώ έχει 4 γίγα

Alexis

Και τι σε νοιάζουν τα γίγα στο iOS ? για την μοστρα?

Ιωάννης jb

Ο ένας ειρωνεύεται τα μήλα για την αυτονομία παραθέτοντας στοιχεία από site του εξωτερικού! χωρίς να έχει τη παραμικρή ιδέα ή έστω μία επαφή με τις συσκευές!
Ο άλλος συγκρίνει τη ραμ του iPhone με ανδροιδες γαλαξιακό σάπιο προϊόν..
Κ τέλος, παρακαλώ να μας πει κάποιος γιατί βάζει 6 γιγα ραμ ενώ λίγα χρόνια πριν όλοι λέγανε πως ακόμα κ με 1 το πολύ πολύ 2, δουλεύει απροβληματιστα??

Chris_BMW

Γιατί τότε δούλευαν απροβλημάτιστα .
Τώρα που στο iOS προστέθηκαν πάρα πολλά χαρακτηριστικά και χρειαζεται παραπάνω του δώσανε .

Υ.Γ Δεν περίμενα να κάνεις αυτήν την ερώτηση .

Αν έχεις να πεις κάτι πάνω σε αυτό θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου

Pokopikos

Άρα αναμένουμε τα παλιά iphone να μην μπορούν να σηκώσουν τις νέες εκδόσεις IOS ή να μη δουλεύουν απροβλημάτιστα. Σωστά?

Chris_BMW

Φίλε το μόνο που δεν δουλεύει σωστά στα παλιά I phone είναι να κρατάνε 15 εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές .

Αν δεν έχετε μην εκφέρετε άποψη .
Τα τελευταία I phone εχουνε 3 κάμερες που όταν ανοίγουν χρειάζονται ραμ το 6s μια έχει όπως και το 7 και το 8 .
Επίσης δεν παίρνουν όλα τα χαρακτηριστικά του τελευταίου os όλα τα τηλέφωνα .

Αλλιώς είναι το iOS σε Χ και μετά και αλλιώς σε 8 και πίσω .

Όποτε ναι ακόμα και στο τελευταίο os επειδή το προσαρμόζει δουλεύουν όλα απροβλημάτιστα .

Παλαιότερα η apple είχε κάνει πατάτα με το 4s όταν και του έδωσε το iOS 9 .
Η έκδοση αυτή ουσιαστικά κατέστρεφε το τηλέφωνο .

Πλέον όμως ακόμα και ένα 6s (εξαιρώ το multitasking) δουλεύει σχεδόν σφαίρα

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Pokopikos

άρα μου λες ότι μου πλασάρουν νέα έκδοση λογισμικού χωρίς να μου βάζουν όλες τις λειτουργικότητες και χαρακτηριστικά αλλά μόνο αυτά που μπορούν να σηκώσουν και μου το βαφτίζουν 14 ή 13? Ρωτάω εσένα που έχεις και επίσης δεν εξέφρασα άποψη αλλά έκανα ερώτηση (όπως και τώρα). Αναφέρομαι σε major update.Δεν αναφέρομαι σε χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν λόγω έλλειψης αισθητήρων αλλά χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν λόγω έλλειψης επεξεργαστικής ισχύς ή μνήμης RAM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.