iPhone 12: Μόνο σε εξουσιοδοτημένο service η αλλαγή της κάμερας

https://www.youtube.com/watch?v=O2UVpBrvrk4&ab_channel=TaylorDixon
Φαίνεται πως ένα ακόμα εξάρτημα προτίθεται στα μη επισκευάσιμα, καθώς η αλλαγή κάμερας του iPhone 12 δημιουργεί προβλήματα. Η ιστοσελίδα iFixit έχει στα χέρια της τα νέα iPhone 12 και 12 Pro και μας δείχνει τι συμβαίνει αν αλλαχθεί η κάμερα από μη εξουσιοδοτημένο service της Apple.

Αρχικά, η κάμερα ναι μεν δουλεύει, αλλά έχει αρκετά προβλήματα. Το portrait απλά σταματάει να λειτουργεί, ενώ το ζουν αν και φαίνεται πως ενεργοποιείται δεν αλλάζει τίποτα στη λήψη. Οι απλές λήψεις φαίνεται να λειτουργούν κανονικά, όπως επίσης και το βίντεο. Επίσης, μετά την εναλλαγή μεταξύ μπροστινής και πίσω κάμερας φαίνεται να σταματάει εντελώς να λειτουργεί η κάμερα.

iPhone 12, iPhone 12: Μόνο σε εξουσιοδοτημένο service η αλλαγή της κάμερας

Το περίεργο είναι πως την ίδια διαδικασία έκανε η ιστοσελίδα και με το iPhone 12 Pro και όλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά. Το iFixit επισημαίνει πως η Apple έχει αλλάξει τα εγχειρίδια εκπαίδευσης των τεχνικών της, καθώς από το iPhone 12 και μετά η αλλαγή της οθόνης ή της κάμερας πρέπει να περάσει από το εργαλείο System Configuration, το οποίο κάνει έλεγχο στον server της Apple πριν τον επαναπρογραμματισμό, ώστε να λειτουργούν σωστά τα εξαρτήματα.

Να θυμίσουμε πως ήδη η Apple έχει ιστορικό μη επισκευάσιμων εξαρτημάτων. Η αρχή έγινε με το Touch ID, ενώ και το Face ID είναι σίγουρο πως δε θα λειτουργεί μετά από αλλαγή του αισθητήρα ή της οθόνης. Στη συνέχεια η αλλαγή μπαταρίας από μη εξουσιοδοτημένο service δε δείχνει ποσοστό υγείας, ενώ η τελευταία προσθήκη ήταν η αλλαγή οθόνης, με τη συσκευή να βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι αυθεντική. Με το iPhone 12, μπορούμε μάλλον να πούμε αντίο και στις επισκευές της κάμερας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Την παραδέχομαι την apple στο άρμεγμα των πιστών φανς είναι κορυφαία.

KnightRider

Και οι fans δεν πουν τιποτα παρα μονο ευχαριστω και θα τους αρμεγουν

Kosmas

Για συσκευές που κρατάς για τουλάχιστο 3 χρόνια και που γενικά είναι αξιόπιστες κάπως πρέπει να εκμεταλλευτεί και η Apple. Μηδέν καινοτομία δεν αξίζει να αλλάξεις iPhone για αυτό το διάστημα. Πως θα διατηρήσει κέρδη δηλαδή;

μαν

αυτοι που εχουν τετοιου ειδους συσκευες να εισαι σηγουρος οτι δεν ξερουν καν τι ειναι σερβις,, απλα περνουν αλλο, just like that

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.