iPhone 12: Πρέπει να βιαστούμε για αγορά;

iPhone 12, iPhone 12: Πρέπει να βιαστούμε για αγορά;

Τα πρώτα μοντέλα iPhone 12, το απλό και το 12 Pro, έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε αρκετές Ευρωπαϊκές αγορές, όμως χρειάζεται όντως να βιαστούμε για αγορά; Τα νέα iPhone 12 έχουν βελτιωμένες κάμερες, πανίσχυρο επεξεργαστή και ένα ελαφρώς ανανεωμένο design σε σχέση με το σχεδιασμό που βλέπουμε από το iPhone X. Οπότε, πάμε να δούμε αν κάποιος έχει ήδη κάποιο iPhone χρειάζεται όντως να βιαστεί να αναβαθμίσει ή μπορεί να περιμένει ή ακόμα και να παραβλέψει τη νέα γενιά.

Έχω iPhone 11/XR και θέλω κάποιο iPhone 12

Ξεκινάμε λοιπόν με την πιο εύκολη κατηγορία. Αν έχετε κάποιο εκ των iPhone 11 ή iPhone XR τότε ναι, αξίζει να αναβαθμίσετε άμεσα. Όχι τόσο για τα καλύτερα specs, αλλά για την οθόνη και μόνο. Ως πρώην κάτοχος iPhone 11 η οθόνη του δε μπορεί με τίποτα να φτάσει το επίπεδο μίας καλά καλιμπραρισμένης OLED, όπως αυτή όλων των iPhone με OLED. Αν είστε λοιπόν σε αυτή την κατηγορία, αξίζει η άμεση αγορά.

Έχω iPhone X και θέλω κάποιο iPhone 12

Κακά τα ψέματα, το πρώτο iPhone X ήταν το πρώτο “δοκιμαστικό” για το νέο σχεδιασμό. Λόγω του αρκετά παλιού του πλέον hardware αλλά και τις κάμερες, όσοι θέλετε να αναβαθμίσετε θα δείτε τρομερές διαφορές σε κάθε πλευρά. Επίσης, η μπαταρία κάποιων εκ των νέων iPhone θα σας φανεί πολύ καλύτερη. Οπότε ναι, αν έχετε iPhone X αξίζει να βιαστείτε για αγορά κάποιου νέου μοντέλου.

Έχω iPhone XS/XS Max και θέλω κάποιο iPhone 12

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν και μιλάμε για συσκευές δύο ετών, η σειρά iPhone XS είναι πραγματικά μία κορυφαία επιλογή, ακόμα και σήμερα, αν θέλει κάποιος να πάρει οικονομικό, μεταχειρισμένο iPhone. Αν λοιπόν δεν ψάχνετε τις νυχτερινές λήψεις και η μπαταρία σας είναι ακόμα σε ικανοποιητικό επίπεδο, τότε τα iPhone XS μπορούν να σας κρατήσουν ακόμα ένα χρόνο. Αν όμως δεν ισχύουν τα παραπάνω, τότε αξίζει να μεταβείτε απευθείας στο iPhone 12 και να μη σκεφτείτε καν τη σειρά 11.

Έχω iPhone 11 Pro/11 Pro Max και θέλω κάποιο iPhone 12

Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθείτε εσείς οι ίδιοι: σας αφήνουν ικανοποιημένους οι συσκευές σας; Τα iPhone 11 Pro και Pro Max ήταν ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με τα XS και XS Max, τόσο σε μπαταρία όσο και σε νυχτερινές λήψεις. Ο νέος αισθητήρας LiDAR και ο καλύτερος επεξεργαστής δεν είναι στοιχεία που μπορούν να δικαιολογήσουν την άμεση μετάβαση. Επίσης, το selling point του 5G δεν υφίσταται καν στην Ελλάδα. Ακόμα και στις νυχτερινές λήψεις τα 11 Pro και 11 Pro Max παραμένουν κορυφαία. Οπότε, αν δε θέλετε απλά να έχετε το “νεότερο”, μπορείτε να παραβλέψετε τη νέα σειρά.

Αυτές είναι οι δικές μας συμβουλές για το αν αξίζει κάποιος να μεταβεί άμεσα στη νέα γενιά και να προχωρήσει στην αγορά κάποιου μοντέλου iPhone 12. Προφανώς όσοι είστε κολλημένοι με την τεχνολογία περιμένετε ήδη καρτερικά το άνοιγμα των προ-παραγγελιών. Όμως όσοι δεν είστε αλλά σας άρεσε η νέα σειρά, τότε ελπίζουμε ο παραπάνω οδηγός να σας βοηθήσει να αποφασίσετε. Επίσης, δεν βάλαμε από το iPhone 8 και κάτω γιατί όπως είπαμε στα 11 και XR, αν έχετε LCD οθόνη αξίζει η αναβάθμιση άμεσα.

Βέβαια, θέλουμε να ακούσουμε και τη γνώμη των κατόχων των συσκευών ή αυτών που θέλουν να κάνουν αγορά άμεσα, τι σας κέρδισε, τι σας κάνει να ανυπομονείτε ή τι σας έβαλε σε σκέψεις να προσπεράσετε τη νέα σειρά.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros

Βρε , πέστε κάτι και για εμάς με iPhone <X
Η δική μου άποψη είναι :
Όποιος εχει 6,6s,7,8 ναι να αναβαθμισει
Όποιος εχει το Χ και μέτα , δεν υπάρχει κανενας λογος .Ακόμα και το 11 να έχει καποιος την διαφορά στην οθόνη δεν την καταλαμβαίνει αν δεν εχει ενα κινήτο με OLED δίπλα.

Γιαννης

Θεωρώ πως οποίος ασχολείται με φωτογραφίες και ποσο μάλλον με video streaming γενικά τότε η αναβάθμιση αξίζει ακόμα και από το 11pro που έχω να πάει στο 12pro γιατί έρχεται με δυνατότητα raw photo and video editing και μην ξεχνάμε και το 10-bit Dolby digital 4K video recording που ούτε κάμερες επαγγελματικές mirrorlees δεν γράφουν ακόμα . Πέρα από μερικές εξαιρέσεις των 4,000€ κάμερες και άνω χαχαχα

Δήμος

Και να ρωτήσω και εγώ κάτι σαν παιδακι. IPhone 11 pro max ή iPhone 12? Στα ίδια λεφτά με το 12 να είναι ελαφρώς ποιο φθηνο αλλά με τρομάζει μπαταρία του αν κρατεί καλά χωρίς εννοείται 5g…. Ιδού η απορία. Τι αξίζει?

SUPS 👨‍⚖️

11 Pro max εννοειται ειδικα αν σε ενδιαφερει η αυτονομια..

Γιαννης

Κανενα απο τα δυο. Μεγαλα νοτς , μικρες μπαταριες , οθονες 60 hz , καμερα μολις 12 mp κτλ Γενικα πολυ ξεπερασμενα κινητα σε ολα και πανακριβα.

Γεώργιος

Μάλλον δεν έχεις δουλέψει iPhone ποτέ σου γιαυτο το λες αυτό. Όποιος δουλέψει iPhone το πολύ για ένα μήνα μετά δεν μπορεί να πιάσει κανένα Android. Καλό είναι όταν θελουμε να πούμε την άποψη μας για ένα κινητό να το έχουμε δουλέψει πρώτα, γιατί καταλαβαίνεις ότι αυτά που λες σαν αρνητικά δεν έχουν καμία σημασία για το iPhone.

Διογενης

Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Έχω δουλέψει τις δυο πλατφόρμες για χρόνια (αποκλειστικά και εναλλάξ), και για εμένα προσωπικά το android με βολεύει πιο πολύ. Μιλάω πάντα για χρήση με flagships.

Γιαννης

Τι εννοεις δεν εχουν σημασια; Δηλαδη εννοεις οτι οι αγοραστες iphone ειναι θυματα και αποδεχονται οτι τους πασαρει η Apple; Οσο αν εχω χρησιμοποιησει ναι εχω χρησιμοποιησει iphone 11 και το βρηκα απαραδεκτο σε πολλα σημεια για την τιμη του.

iLiakos

Πολύ ευχαριστημένος χρήστης XR εδώ και 1 χρόνο και κάτι μήνες. Σκοπεύω στην άμεση αγορά του απλού 12 καθώς το θεωρώ μεγάλη αναβάθμιση σε όλους τους τομείς και κυρίως στην οθόνη αλλά και στην κάμερα!

Last edited 3 years πριν by iLiakos
Undersec

Ποτέ έρχονται Ελλάδα;

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, χωρίς να έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση εκτιμούμε Νοέμβριο.

Γεώργιος

Η απάντηση είναι μια: πουλάς το 11 pro γύρω στα 750 και παίρνεις το 12 pro περίπου στα 950 με τιμολόγιο. Αν το κάνεις αυτό κάθε χρόνο απλά δίνεις κάθε χρόνο περίπου 200-250€ για την αναβάθμιση, αξίζει;;;;; Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω από το iPhone 3G και μετά.

Γιάννης

……..”Σίγουρα τα iPhone 11 Pro και Pro Max ήταν ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με τα προηγούμενα XS και XS Max, τόσο σε μπαταρία όσο και σε νυχτερινές λήψεις. Κάποιος λοιπόν μπορεί να πει ότι ο νέος αισθητήρας LiDAR και ο καλύτερος επεξεργαστής δεν είναι στοιχεία που μπορούν να δικαιολογήσουν την άμεση μετάβαση. Επίσης, το selling point του 5G δεν υφίσταται καν στην Ελλάδα. Ακόμα και στις νυχτερινές λήψεις τα 11 Pro και 11 Pro Max παραμένουν κορυφαία. Οπότε, αν δε θέλετε απλά να έχετε το “νεότερο”, μπορείτε να παραβλέψετε τη νέα σειρά.“….. Αναφέρει σωστά το άρθρο…
Αλλά είναι πράγματι έτσι ακριβώς τα πράγματα?
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί οι περισσότεροι αρνητές της αναβάθμισης αυτής σταματούν εκεί. Είναι ένα πέρασμα που βγάζει νόημα, αν σκεφτούμε τελικά ότι αυτό το πέρασμα φέρνει επίσης και:
– επεξεργαστή επανασχεδιασμένο από το μηδέν
– πιο ανθεκτικό γυαλί
– νέα κάμερα με άνοιγμα 1.6
– νέο τετράγωνο σχέδιο
– μεγαλύτερη οθόνη
– MagSafe
– βελτιωμένη στεγανοποίηση

Για εμένα χρήστη iPhone 11 Pro Max όλοι αυτοί οι λόγοι είναι ικανοί να με κάνουν να πάω στην αλλαγή, ειδικά άμα πουλήσω και το iPhone 11 Pro Max σίγουρα γύρω στα 750-800€

SUPS 👨‍⚖️

Ετοιμάσου όμως και για μικρότερη διάρκεια μπαταρίας χωρίς καν τη χρήση 5g δικτύου…

Νίκος

Κακό πράγμα το κόλλημα

Aggelos

Εγώ παιδιά έχω iPhone 6s ένα χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος μεταχειρισμένο το πείρα και τώρα σε κανένα δυο χρόνια σκέφτομαι να πάω για το 8+ δεν θέλω κάτι για φοτοφραφιες μόνο για το pubg mobile και τα σχετικά Instagram,Facebook,messenger τίποτα άλλο και καμία φωτογραφία που βγαζω που και που αυτό θέλω εγώ δεν θέλω τα καινούρια x xs xs max θέλω να έχω δαχτυλικο αποτιπομα εγώ δεν θέλω να έχω Face ID και μλκ έχω συνηθειση δαχτυλικο

Γιαννης

Και για ποιον λογο αγοραζεις “αρχαια” iphone και οχι κατι πιο καινουργιο;

Λευτερης

Καλημερα στην ομάδα !…..ξέρετε μηπως εάν λογο του λοκνταουν εάν τελικά θα ερθουν τα iphone στην χώρα μας ;

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, δεν έχει ακουστεί κάτι διαφορετικό. 13 Νοεμβρίου ξεκινάν οι παραγγελίες και στις 20 κυκλοφορούν.

aridt

καλησπερα εχω το χ και δεν ξερω 11 προ ι 12 προ δεν ξερω αν αξιζει στο 12

ΓΙΩΡΓΟΣ

Αυτο που προβληματίζει στο 12 είναι η μπαταρία του!..εχω το XR και σκέφτομαι για το 12..

Παναγιώτης

Χαίρετε, με την αγορά του Iphone 12 χρειάζεται να αγοράσει κανείς και τον αντάπτορα πρίζας Apple 18W USB-C Power Adapter MU7V2ZM/A ευχαριστώ

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, όχι απαραίτητα. Μπορεί να φορτίσει και με ένα σωρό άλλους τρόπους. Από υποδοχή USB Type-C υπολογιστή, με άλλο φορτιστή USB Type-C, αγοράζοντας καλώδιο USB-A σε Lighting connector και χρησιμοποιώντας κάποιον παλιό φορτιστή σας. Μην με ρωτήσετε αν πάθει κάτι η μπαταρία, δεν γνωρίζω να σας απαντήσω. H Apple πάντως θα σας πει να χρησιμοποιήσετε ένα επίσημο δικό της φορτιστή.

Giannis

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΗΤΟ IPHONE ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ IPHONE 11 PRO MAX ΚΑΙ ΣΤΟ IPHONE 12..ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ 3 ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ..Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ

SUPS 👨‍⚖️

11 pro max Ασυζητι !

Giannis

ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 64 ΓΙΓΑ ΣΤΑ IPHONE ?

Eugenia

Καλησπέρα έχω το iPhone XS Max, το οποίο δεν έχει κάποιο πρόβλημα , αξίζει να αγοράσω το 12pro Max ???

SUPS 👨‍⚖️

αν θελεις καλυτερες νυχτερινες φωτογραφιες και υπερευρυγωνιο φακο τοτε ναι.

Θοδωρής

Καλησπέρα … Στο άρθρο γράφεται όσοι εχουν το 11 pro max δεν χρειάζεται να κανουν την μετάβαση.. Εγω που δεν έχω iPhone πιο προτείνεται σαν πρωτη συσκευή να πάρω

Αθηνά

Εχω το 6s plus 4,5 χρονια.Πλεον παει παντου με το φορτιστη.Δεν εχω κανει χρηση itunes και γενικα μουσικης κτλ.Το 12 θα με βγαλει αλλα τοσα;η απ’την αρχη θα κυκλοφορω με το φορτιστη;Επισης αλλος ειναι ο fast charger;

Τζούλ

Γεια σας, εγώ έχω το iPhone 7 εδώ και 4 χρόνια και είναι μια χαρά δεν κολλάει καν και στην μέρα οι φωτογραφίες είναι παρα πολύ καλές!!!!!….Βέβαια τώρα κυκλοφορώ με έναν φορτιστή στο χέρι!!!…Το iPhone 12 θα με κρατήσει 4 χρόνια χωρίς φορτιστή στο χέρι ?…Επίσης Ποσο κοστίζει το καλώδιο φορτιστή και ο αντάπρορας?

Jim

Γεια σας και από μένα. Είμαι ανάμεσα σε 11 pro και 12 pro. Πρώτη φορά θα πάρω iPhone.
Θα έπαιρνα το 12 με κλειστά μάτια αλλά κολλάω στην μπαταρία του.
Γνωρίζει κανείς εάν δεν παίζω καθόλου παιχνίδια και είμαι με κλήσεις mail και λίγο YouTube εάν θα μου βγάζει άνετα την μέρα;
Δεν θέλω να κοιτάω την μπαταρία μήπως τελειώσει να είμαι άνετα και το βράδυ να το φορτίζω.
Σας ευχαριστώ όλους.

chriskas

εχω το 8 Plus και σκεφτομαι για το 12 αξιζει πιστευετε ; ειμαι μερικα κλικ πριν την αγορα :p απλα δεν ξερω αν θα ειναι πιο ανετη οθονη και σαν εμπειρια καλυτερη ;

Stratos

Καλησπέρα εγω που έχω το 6s αξίζει η μετάβαση ή θα με δυσκολέψει ;

Παναγιώτης

Ήμουν ανάμεσα 11 pro και 12 τελικά πήρα 11 pro έκανα καλά? Τι λέτε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.