iPhone 12 Pro Max vs Pixel 5 vs Galaxy Note 20 Ultra [Κόντρα στην κάμερα]


H κάμερα του νέου 12 Pro Max τα βάζει με τις Android ναυαρχίδες Pixel 5 και Galaxy Note 20 Ultra στο απόλυτο camera test βίντεο. Το βίντεο έρχεται από την ιστοσελίδα MacRumors και μας δίνει ένα πολύ ωραίο συγκριτικό των τριών συσκευών σε κάθε δυνατή συνθήκη λήψεων.

Όπως μας εξηγεί το βίντεο, το iPhone 12 Pro Max δίνει μία πιο δραματική αίσθηση στις φωτογραφίες στις εξωτερικές λήψεις με καλό φωτισμό, ενώ τα Google Pixel 5 και Samsung Galaxy Note 20 Ultra δίνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα. Το παράδειγμα του βίντεο είναι ο ουρανός, πόσο πιο μπλε φαίνεται στη ναυαρχίδα της Apple ενώ, όπως μας εξηγεί, δεν είναι έτσι.

Σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται πως και η ναυαρχίδα της Samsung προσπαθεί να δώσει πιο δραματικούς τόνους, όμως σε πολύ μικρότερο επίπεδο. Στα πορτρέτα, το iPhone 12 Pro Max φαίνεται να έχει πιο ζεστούς τόνους, ενώ τα Galaxy Note 20 Ultra και Pixel 5 διατηρούν έναν πιο ψυχρό τόνο. Στα χρώματα, η ναυαρχίδα της Google φαίνεται να κάνει την καλύτερη δουλειά, όχι όμως τόσο στο edge detection.

Στις νυχτερινές λήψεις, το iPhone 12 Pro Max δημιουργεί έναν πιο κίτρινο τόνο σε συνθήκες που υπάρχουν φώτα, ενώ το Pixel πέντε καταφέρνει να διατηρήσει τη σωστή ισορροπία λευκού. Όμως, για να προσφέρει ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια, χάνει στο sharpness. Το Galaxy Note 20 Ultra βρίσκεται στη μέση μεταξύ των δύο, όμως η ναυαρχίδα της Apple καταφέρνει να δώσει περισσότερη λεπτομέρεια στις νυχτερινές λήψεις.

iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro Max vs Pixel 5 vs Galaxy Note 20 Ultra [Κόντρα στην κάμερα]

Το Pixel 5 τα πάει εξαιρετικά και στα νυχτερινά portraits, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες στο πρόσωπο αλλά και πιο φυσικό φωτισμό. Το iPhone 12 Pro Max προσφέρει την πιο φωτεινή φωτογραφία, όμως με μη ρεαλιστικό αποτέλεσμα, ενώ το Galaxy Note 20 Ultra είναι αρκετά πιο σκοτεινό και υστερεί σε λεπτομέρεια.

Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο δημιουργός, όλες οι συσκευές μπορούν να δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα όμως έχουν διαφορές. Στην τελική, είναι απόφαση του καθενός πως ακριβώς θέλει να βγαίνουν οι φωτογραφίες του και τι του αρέσει και δεν υπάρχει κάποιος “γενικός κανόνας”.

Τέλος, αν και δεν έχουμε συγκριτικό, έχουμε μερικά βίντεο από τις κάμερες, αν και εκεί το iPhone είναι ο απόλυτος νικητής την ημέρα, ενώ το βράδυ το Pixel 5 τα βάζει στα ίσα μαζί του.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Πιο πολύ είναι θέμα software στο όλο processing + ο χρήστης που τραβάει φωτογραφία με τις ανάλογες ρυθμίσεις (ISO – Shutter Speed – White Balance).
Κανονικά η σωστή σύγκριση καμερών είναι να τραβηχτούν σε RAW ώστε να δούμε τις πραγματικές επιδόσεις των αισθητήρων !!!

Last edited 3 years πριν by KnightRider
Baioss

Ξεκάθαρα το Pixel 5 κάνει την καλύτερη δουλειά και δίνει το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Η Apple από την άλλη μεριά είναι κορυφή στο βίντεο.

Solon

Η νυχτερινή λήψη του Note20 ultra είναι απαράδεκτη για φωτο ναυαρχίδας. Του iPhone είναι εξαιρετική και αν και πλασματική είναι η φωτο που θες από μια νυχτερινή λήψη. Είναι με διαφορά η καλύτερη. Του Pixel είναι η ποιο ισορροπημένη.
Στην φωτο ημέρας το Note20 δίνει την καλύτερη φωτο ενώ του iPhone έχει “λερώσει την φωτο με υπερβολικό μπλε”. Κοιτάξτε πόσο έχει λερωθεί με μπλε το λευκό στο κτίριο αριστερά. Το Pixel πάλι σε αυτήν φωτογραφία έχει σαφώς πρόβλημα στην απόδοση των τόνων.
Ο τύπος που έκανε το τεστ επέλεξε σωστά φωτο με πολλούς τόνους του γκρίζου γιατί εκεί φαίνονται οι πραγματικές δυνατότητες όλων των απεικονιστικών μέσων από χαρτί μέχρι οθόνες. Αυτή η ηλιθιότητα που έχει επικρατήσει να κρίνουμε μια οθόνη από το πόσο καλά αποδίδει το μαύρο είναι γιατί ο περισσότερος κόσμος είναι άσχετος. Πραγματικό μαύρο δεν βλέπεις ποτέ μιας και δεν είναι χρώμα αλλά έλλειψη φωτός. Αν το δεις τότε δεν είναι μαύρο! Οι επαγγελματίες κοιτάζουν τα γκρίζα. Και ενώ σε μια φωτο με πολλά χρώματα δεν θα καταλάβαινες το πρόβλημα που έχει ο αλγόριθμος του iPhone στην φωτο που βλέπουμε φαίνεται ότι έχει σοβαρό πρόβλημα στην σωστή απόδοση των τόνων του γκρίζου.

Ιωάννης Βρέμη

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με πια λογική συγκρίνετε ένα iphone με το Note 20 Ultra. Το ένα είναι ένα απλό κινητό και το άλλο ένας φορητός υπολογιστής που μπορείς να κάνεις τα πάντα… έχει το πενάκι, συνδέετε ασύρματα με τηλεόρασης και έχεις ένα PC πάντα μαζί σου… είναι σαν να συγκρίνουμε ένα πατίνι με ένα αυτοκίνητο

Για να μην νομίζετε πως μιλάω χωρίς να ξέρω: είχα το iphone xs max και έχω το note 20 ultra

SUPS 👨‍⚖️

και γιατι ειχες το xs max τοτε?

AtiX

Βρε σουτιέν να πουλήσει η Apple θα γράψει κριτική για αυτά και στο τέλος θα πει:
“Για να μην νομίζετε πως μιλάω χωρίς να ξέρω: είχα το iBra pro και έχω το Victoria’s Secret T-Shirt Demi Bra καμία σχέση το ένα με το άλλο…”

Last edited 3 years πριν by AtiX
Solon

@Ιωάννης Βρέμη
Δεν συγκρίνουμε κινητά, συγκρίνουμε τις κάμερές τους και τουλάχιστον όσον αφορά το σχόλιό μου προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. Όπως λέει και ο συντάκτης του άρθρου το iPhone δίνει ποιο “δραματοποιημένες” (εγώ θα έλεγα ωραιοποιημένες) τις φωτογραφίες. Για να το κάνεις όμως αυτό θα πρέπει να πειράξεις τις ρυθμίσεις στο Γ του αλγόριθμου και όταν το κάνεις αυτό δεν μπορείς να έχεις σε όλες τις φωτο τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε κάποιες θα κερδίσεις όπως στην νυχτερινή φώτο σε άλλες όμως θα αστοχήσεις στα χρώματα όπως στο φωτο ημέρας.
Η Samsung από την άλλη προτίμησε να δώσει έμφαση στην σωστή απόδοση των χρωμάτων σε λήψεις ημέρας αλλά το αποτέλεσμα στην νυχτερινή φώτο είναι απαράδεκτο για ναυαρχίδα.

ZenMike84

Γειά χαρά σε όλους ,έχω το pixel 5 εδώ και 20 ημέρες!Ο φακός της διπλής κάμερας δεν υπάρχει κ είναι 1 κατηγορία μόνο του το τηλέφωνο πλέον.Δεν έχει ανταγωνιστή ή κ αν έχει δύσκολα θα βρεθεί στο Νο2!!!Προς Θεού δεν προσπαθώ να πω πως το pixel είναι το καλύτερο ανάμεσα σε αυτά τα 3 καθώς προέρχομαι απο pixel 2xl και pixel 3xl δεν θα μπορούσα σε καμμία περίπτωση να είμαι αντικειμενικός!Όμως σε σύντομη δοκιμή με φίλο ο οποίος έχει 12pro max τολμώ να πω πως σε συνθήκες ημέρας αλλά και νύχτας κυρίως σε φώτο το iphone μένει ελάχιστα πίσω,το Note αρκετά πίσω !!!
Πάντα με σεβασμό κ με κύριο κριτήριο την ενημέρωση μας και όχι για να προσβάλλω κανεναν!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.