Smartphones

iPhone 12 Pro Max: Δεν ξεπερνάει τον Snapdragon 865+ στο AnTuTu

Τον επόμενο μήνα η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα μοντέλα της σειράς iPhone 12. Πέραν του αισθητήρα LiDAR που αναμένουμε στα μοντέλα Pro και Pro Max, περιμένουμε να δούμε και τις επιδόσεις που θα φέρει το νέο A14 Bionic SoC, καθώς θα είναι το πρώτο mobile SoC της αγοράς κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 5nm.

Το iPhone 12 Pro Max πέρασε από το AnTuTu Benchmark, όμως οι επιδόσεις του δεν είναι τόσο ανατρεπτικές όσο περιμέναμε. Το απόλυτο flagship της Apple κατάφερε να συγκεντρώσει 572.333 πόντους, χαμηλότερα δηλαδή από τις επιδόσεις του Snapdragon 865+, αν και περίπου 50.000 πόντους πάνω από το iPhone 11 Pro Max. Μία πιθανή εξήγηση που έδωσε ο Ice Universe, ο οποίος ανέβασε και τα screenshots, είναι πως ο Apple A14 δε θα έχει ως στόχο τις ανεβασμένες επιδόσεις, αλλά τη χαμηλότερη κατανάλωση και μείωση της θερμότητας, μαζί με τη βελτίωση του AI.

Η παραπάνω εξήγηση φαντάζει απολύτως λογική, καθώς ήδη οι επιδόσεις του A13 ήταν εξαιρετικές. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν μικρότερες μπαταρίες στα επερχόμενα iPhone, οπότε με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, αλλά ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στα νέα μοντέλα. Φυσικά θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς ισχύει όταν θα γίνει η παρουσίαση των νέων μοντέλων.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Σεπτεμβρίου 2020 18:46

Σχόλια

  • Σοβαρά τώρα ;

    Ρε παιδιά αλήθεια τι νόημα έχει αυτό το άρθρο .

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ANTUTU στην σελίδα του γράφει πως δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση μεταξύ iOS και Android συσκευών .

    Και εσείς συνεχίζετε να γράφετε άρθρα πάνω σε αυτό .

  • Μπα..Που είναι οι διθύραμβοι για το τέρας επιπέδουν κβαντουμ processor κ πόσο μπροστα είναι η apple 5000% πιο γρήγορο μπλα μπλα μπλα μπλα.. 😂🤣😂🤣🤣😂
    Τελικά δλδ πουσαριζε την cpu για να θυσιάσει την αυτονομία κ τις αυξημένες θερμοκρασίες? 🍟

  • Εδώ πανε ακόμα αέρα τα smartphones 3+ χρονών. Είτε Android , είτε iPhone. Ποιος ασχολείται σοβαρά σήμερα με τις επιδόσεις του chip. Μια χαρά θα είναι είτε είναι πάνω από τον 865+ , είτε όχι

  • Περα απο το οτι ειναι διαφορετικα, περα απο το οτι πλεον στην πραξη δεν βλεπεις διαφορά σε κανενα . Περα απο το οτι πλεον υπαρχουν κινεζικα αντροιντ τηλεφωνα που ειναι τα πιο δυνατα κινητα στην αγορα και χωρις κολληματα, παει σε ολες τις φιρμες αυτο και τα iphone. Εγω θα συμφωνησω οτι δεν εχει νοημα το αρθρο και δεν μπορει να γινει συγκριση. Οταν βγαινατε ομως ολα σας και λεγατε πωπω τι επεξεργαστη εβγαλε η apple , δεν τον φτανουν ποτε στο antutu , δεν λεγατε τα ιδια. Τωρα που με το ιδιο μετρο συγκρισης , ενας snapdragon παταει τον καινουργιο επεξεργαστη της apple , κανετε χαμό. Οτι και να κανουν, ειτε ειναι πυραυλοι , ειτε ειναι χωμα , την ιδια δουλεια κανουν ολα . Παραμενουν τηλεφωνα

    • Υπάρχουν 2 κύριες τάσεις σους καταναλωτες
      Αυτοί που δεν έχουν λεφτά να πάρουν  Iphone και από κομπλεξ μισούν ότι βγάζει η Apple και υπάρχουν και οι fan της Apple που επειδη τα χώνουν σε χρήμα νομίζουν οτι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο.
      Ο σωστός τρόπος σκέψης είναι επιλέγουμε προϊόν ανά κατγορία ασχέτως brand
      Δεν μπορεί μια φίρμα να είναι καλή σε όλα
      Επίσης η Apple είναι πολύ καλή σε θεματα συμβατότητας στις συσκευές της και το iOS λειτουργεί πολυ καλυτερα με το hardware
       Eίναι απαραδεκτο να παιρνω ρολοι samsung και να μην συνδέεται σε samsung κινητό λόγω ελληνικών που το ανακαλυψαν οι χρληστες και οχι η Samsung

      • Εσυ που το ξερεις οτι οσοι κραζουν την Apple "δεν εχουν λεφτα"; Εγω εχω φιλους μηχανικους , γιατρους , δικηγορους κτλ που εχουν εισοδηματα πανω απο 40000 ευρω (οπως εχω και εγω) και κανενας δεν παιρνει Apple επειδη ξερουν την πραγματικοτητα δηλαδη οτι ειναι υπερτιμημενα προιοντα αρα πεταμενα λεφτα. Επισης ξερω ντελιβεραδες , μαναβηδες , κομωτριες που κυκλοφορουν με iphone και ας μην εχουν να φανε. Δεν ειναι οικονομικο το ζητημα ειναι θεμα μορφωσης και κοινης λογικης. Οτι κανει το apple των 1000 ευρω το ιδιο ακριβως η καλυτερο το κανει και ενα κινητο android των 400-500 ευρω.

        • Εγω απο την αλλη οσους φιλους εχω που τους τρεχουν τα λεφτα απο τις τσεπες εχουν ειτε iPhone ειτε galaxy..Απο την αλλη αυτους που ξερω που δεν εχουν πολυ μεγαλη οικονομικη δυνατοτητα ολοι τους εχουν xiaomi των 200 ευρω και καμια lite συσκευη Huawei...O @dsiropoulos μια χαρα τα λεει...(συμβαινει και στους κατοχους της σειρας galaxy για αυτο και βλεπουμε κ εκει πολλες υψηλες πωλησεις s20+ πχ)

          • Στην εταιρεία που δουλεύω δύο είδη υπαλλήλων έχουν iphone , οι manager και γενικά όλο το ανώτερο προσωπικό εκ των οποίων οι περισσότεροι το παίρνουν δωρεάν σαν μπόνους χωρίς να το πληρώσουν. Επίσης βλέπεις να έχει iphone το παιδί που δουλεύει στην αποθήκη , η στο ταμείο και γενικά άτομα χωρίς μεγάλο μισθό. Άτομα με μεγάλο μισθό που τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζακια δεν μπαίνουν στο techblog να γράψουν σχόλεια οπότε εσύ ανήκεις σίγουρα στην δεύτερη κατηγορία.

          • Εγω διαβαζω techblog καθαρα σαν χομπι/ενημερωση στο τομεα της τεχνολογιας γτ η δουλεια μου δεν ειναι στο τομεα της πληροφορικης.Δευτερον τα ποσα βγαζω εγω δεν το ξερεις ουτε σε νοιαζει.Επισης δεν ειχα ποτε iPhone αλλα απο την αλλη εχω βαρεθει να διαβαζω σχολια κομπλεξικων που λενε οτι iphone παιρνουν μονο ντελιβεραδες μαναβηδες κτλ.Τετοια σχολια ειναι θεμα κομπλεξ και αισθηματος κατωτερότητας προς αυτους π εχουν iphone. Εχω ξαναγραψει οτι στη β Αμερικη ολοι εχουν καποια εκδοση iphone ειτε ειναι μαναβης ειτε στελεχος πολυεθνικης. Το οτι εδω στην Ελλαδα οταν βλεπει καποιος στην καφετερεια της περιοχης του καποιον να εχει iphone και βγαζει τετοιο μισος/κομπλεξ ειναι θεμα που καλο θα ηταν να εξεταστει απο καποιον ειδικο της γνωστης ιατρικης επιστημης.

          • Παιδιά το θέμα είναι κάπου στην μέση όσο αναφορά το θέμα Iphone-prestige.
            Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε ήμουν Βρυξέλλες για δουλειά και ο βοηθός μου πήρε καινούργιο το iphone το max τελευταίο μοντέλο.
            Ρε του λέω, εδώ χρωστάς το ρεύμα, έπρεπε να δώσεις 1000+€; Η απάντηση του ήταν: έχω κόλλημα με αυτό.
            Φυσικά απλά για να δείξει.

            Ο γαμπρός μου από την άλλη, που βγάζει το παιδί ΑΡΚΕΤΑ, κάθε χρόνο παίρνει το τελευταίο iphone.
            Του λέω, πως καλύτερα είναι να παίρνεις μια android ναυαρχίδα που έχει πιο πολλές δυνατότητες.
            Επειδή φυσικά δεν ασχολείται, δε ξέρει και στην αρχή όταν με γνώρισε, επέμενε ότι το ios έχει τις ίδιες δυνατότητες με το android.
            Φυσικά του έδειξα, και δεν ήξερε τι να πει.
            Το αποτέλεσμα; Εδώ και χρόνια συνεχίζει το ίδιο τροπάριο.
            Άρα; Άρα είναι θέμα prestige ειδικά εδώ στην Ελλάδα.
            Τώρα για το αν έχεις κάποιος ένα και δύο και 3 χιλιάρικα ακόμη στο κινητό που θα αγοράσει και να δείξει ότι έχει χρήματα, είναι απλά αστείο.
            Από τον τρόπο ζωής που έχει ο καθένας και κάνει, Φαίνεται αν έχει ή όχι. Από τις επιλογές του φαίνεται πάλι, αν είναι του φαίνεσθαι ή του είμαι.

      • Υπαρχει και η ταση του συνειδητοποιημενου καταναλωτη, που καταλαβαινει οτι ενα τηλεφωνο των 200 ευρω καλυπτει πανω απο το 90% των σεναριων χρησης, στο 20% της τιμης ενος τηλεφωνου του χιλιαρικου. Δεν ειναι θεμα χρηματων και κομπλεξ. Εμενα πχ αν μου χαριζαν iphone, θα το πουλουσα και θα εβαζα τα χρηματα στην ακρη για να παιρνω xiaomi για μια δεκαετια :p

  • Κακά τα ψέματα πλέον οι εταιρείες έχουν φτάσει σε ένα τέλμα με τους επεξεργαστες. Δεν υπάρχει λόγος για πιο γρήγορους και ούτε καταλαμβαινεις πραγματική διαφορά . Γι αυτό η αγορά πλέον στράφηκε προς άλλες λειτουργίες όπως το 120hz που πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε καν επδ απλα πραγματικά δεν το χρειαζόμαστε καν . Ελπίζω τουλάχιστον η μπαταρία να είναι το ιδιο καλη με το 11αρι ή ακομα καλυτερη

  • Τα περισσοτερα smartphone ,τα τελευταια χρονια,ειναι γρηγορα κι οι διαφορες σχετικα μικρες και στις περισσοτερες εφαρμογες αμελητεες.Για μενα σημασια εχει πια η διαρκεια μπαταριας κι η ανθεκτικοτητα της συσκευης.Φωτο,επιδοσεις,ηχο,φωτεινοτητα,οθονες,παμε καλα,αλλα αν ειναι να φορτιζουμε 2 φορες την μερα, δεν παμε καλα.

    • Δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να βελτιωθουν οι μπαταριες ετσι ωστε να κρατανε 3-4 μερες ξερω εγω…Δεν συμφερει τις εταιρειες και για αυτο τοσα χρονια κρατανε την ιδια τεχνολογια στις μπαταριες.Απλα αναλογα με τη συσκευη θα εχεις απο ουτε μια μερα σε μιαμιση μερα αυτονομιας με μια μετρια προς βαρια χρηση συσκευης.

    • Kοιταξε για κινητό με μπαταρία από 5000 mah και πάνω και σίγουρα όχι iphone που θέλουν φορτισμα δύο φορές την ημέρα.

      • Δεν ψαχνω για κινητο φιλος,κι ειδικα οχι για iphone,απλα εγραψα για το "καθεστως" που υφισταται ,ειδικα στις ναυαρχιδες των εταιριων.Υπαρχουν κινητα και με 10000mah κι ειναι κουμουτσες.Λεω απλα πως ολα εχουν "προχωρησει" πολυ κι οι μπαταριες εχουν μεινει αρκετα πισω,γιατι οι επιδοσεις ανεβαινουν,καλουδια προστιθονται κι οι μπαταριες γονατιζουν.

  • Ρε παιδιά μόνο εγώ παρατηρώ μετά μεγίστης μου χαράς πως τα γ***μένα τα greeklish έχουν εξαλειφθεί!??!

    • Γενικά δε επιτρέπετε στο site από όταν ξεκίνησε. Γενικά έχουν μειωθεί στο internet αλλά οι πιτσιρικάδες γράφουν έτσι. Θα βάλουν και αυτοί μυαλό.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Ζώης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.