iPhone 12 Pro: Στην τρίτη θέση η οθόνη του στο DxOMark, πίσω από OnePlus 8 Pro και Note 20 Ultra

iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro: Στην τρίτη θέση η οθόνη του στο DxOMark, πίσω από OnePlus 8 Pro και Note 20 Ultra

Η ιστοσελίδα DxOMark πέρασε από τις δοκιμές της την οθόνη του iPhone 12 Pro, όπως δε μπόρεσε να περάσει τα OnePlus 8 Pro και Note 20 ultra. Η νέα πρόταση της Apple καταφέρνει να μοιραστεί την τρίτη θέση στη βαθμολογία, μαζί με το Samsung Galaxy S20 Ultra και είναι βελτιωμένη σε σχέση με το iPhone 11 Pro Max.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το iPhone 12 Pro είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με τις περσινές ναυαρχίδες, με καλύτερα χρώματα, μεγαλύτερη φωτεινότητα και contrast, αλλά και smooth αλλαγές στο φωτισμό. Επιπλέον, προσφέρει πολύ καλή αναγνωσιμότητα κάτω από δυνατό φως, ενώ η gaming εμπειρία είναι αρκετά βελτιωμένη, χάρη στο πολύ καλής ποιότητας aliasing.

iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro: Στην τρίτη θέση η οθόνη του στο DxOMark, πίσω από OnePlus 8 Pro και Note 20 Ultra

Από την άλλη όμως, αν και έχει βελτιωμένη αφή σε σχέση με το 11 Pro Max, σίγουρα δε μπορεί να φτάσει ούτε κοντά στην ανταπόκριση που προσφέρει το OnePlus 8 Pro, μία κατηγορία μάλιστα στην οποία η πρόταση της Apple είναι 20 πόντους πιο κάτω. Επιπλέον, υπάρχει μία “κίτρινη σκιά” σε όλες τις δραστηριότητες, η οποία δεν είναι τόσο ευδιάκριτη σε σκούρο φόντο.

Όμως, το ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 87 πόντους δε σημαίνει ότι δεν είναι καλή οθόνη. Αντίθετα, έχει μόλις έναν πόντο διαφορά με το OnePlus 8 Pro και δύο πόντους διαφορά από την καλύτερη οθόνη της αγοράς μέχρι στιγμής, δηλαδή την οθόνη του Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Περιμένουμε παρόμοια αποτελέσματα (αν όχι εντελώς ίδια) και στο iPhone 12 Pro Max.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Αφού η αξιολόγηση έγινε από το DxOMark, την πετώ κατευθείαν στα σκουπίδια. Δεν υπάρχει χειρότερο site αξιολόγησεων. Όποια εταιρία τους σπονσοράρει, αυτή προωθούν. H Αpple μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει δοσοληψία μαζί τους αν κρίνω από τα σκορ που βάζουν στις κάμερες των iphone τα τελευταία χρόνια. Αυτό το site όταν νόμιζα πως ήταν σοβαρό ως προς τις αξιολογήσεις καμερών smartphone, με οδήγησε στο να πάρω πριν 2 χρόνια το Huawei P20 Pro. Είχε βαθμολογήσει την κάμερά του ως την κορυφαία εκείνης της χρονιάς…Ναι για τις νυχτερινές λήψεις και για το zoom ήταν η κορυφαία. Για όλες τις άλλες ώρες της ημέρας (τις περισσότερες με διαφορά δλδ), το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Sharpness μέχρι τον Θεό ( 2 φορές πάνω ακόμα και από τη Samsung), υπερκορεσμός, υπερφωτισμός μόλις εντόπιζε σκιές (τα σκούρα πράσινα δέντρα έβγαιναν ξασπρισμένα ανοιχτά πράσινα). Χωρίς το AI ενεργοποιημένο όλα αυτά. Το τι βρισίδια έριξα στο DxO σ εκείνες τις διακοπές μου, δεν λέγεται. Από τότε κάθε φορά που διαβάζω για DxO η πίεση χτυπάει κόκκινο σκεπτόμενος το πόσα χρήματα βγάζουν κοροϊδεύοντας τους καταναλωτές. ΥΓ: Αν κάποιος πει ότι είμαι Apple fanboy, είμαι ακριβώς το αντίθετο. Απλά όταν κάτι η Apple το κάνει καλά (κορυφαία κάμερα στις κανονικές… Συνέχεια »

SUPS 👨‍⚖️

η oneplus απο που παιρνει τις οθονες της?

Vladimiros

JohnWave χχχααχα καλα βρε κολλητε και εμπιστευτικες το DXO? για ποιο λογο…μονο αν εβλεπες στο γιουτιουμπ συγκρισεις θα καταλαβαινεις δεν χρειαζεται κανενα Dxo,η αλλιως το καλυτερο ειναι να το δεις απο κοντα και βγαζεις τα συμπερασματα σου! το dxomark ειναι να ασχολουμαστε με αυτο και να κανουμε κουβεντες να περναει η ωρα..περυσι με εβγαλαν το Pixel 4 κατω και απο το V30 Pro και 7T Pro για παραδειγμα…δηλαδη οτι ναναι

JohnWave

Βλαδίμηρε έβλεπα συγκριτικά αλλά δεν ανέφεραν τίποτα αρνητικό για τις λήψεις σε φως ημέρας. Ε είδα τότε και πρωτιά στο DxO και είπα να προχωρήσω. Εντωμεταξύ είχα επικεντρωθεί στις λήψεις νύχτας γιατί δεν περίμενα ότι θα είχε θέμα η κάμερα με τις λήψεις ημέρας (τις σαφώς πιο εύκολες συγκριτικά με της νύχτας). Που να ξερα τι με περίμενε…:-p

Giorgos

Samsung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.