iPhone 12 Pro vs 11 Pro vs XS: Τρεις γενιές σε speed-test video


Το νέο iPhone 12 Pro τα βάζει με τα iPhone 11 Pro και iPhone XS, σε ένα βίντεο speed-test που δείχνει τη δύναμη των τελευταίων τριών γενεών. Ο κανάλι EverythingApplePro στο YouTube έβαλε τις τρεις κορυφαίες προτάσεις της Apple των τελευταίων ετών να αναμετρηθούν μεταξύ τους, δείχνοντας την πραγματική δύναμη του A14 Bionic.

Το speed-test αποτελείται από δύο γύρους. Στον πρώτο, τα iPhone ανοίγουν μία πληθώρα καθημερινών εφαρμογών και παιχνιδιών, ενώ στο τέλος κάνουν και μία εξαγωγή 4K βίντεο. Στον δεύτερο ανοίγονται ξανά οι ίδιες εφαρμογές, για να δούμε πόσες έχουν μείνει στη μνήμη RAM. Το iPhone 12 Pro είναι πρώτο στον πρώτο γύρο, με χρόνο 2 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα, με το iPhone 11 Pro να χρειάζεται 2:53 ενώ το XS ολόκληρα 3 λεπτά.

iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro vs 11 Pro vs XS: Τρεις γενιές σε speed-test video

Όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως βλέπουμε πόση διαφορά έχουν όντως τα 6GB μνήμης RAM σε σχέση με τα 4GB των παλαιότερων γενεών. Το iPhone 12 Pro καταφέρνει να κρατήσει ανοιχτές όλες τις εφαρμογές και να τερματίσει το δεύτερο γύρο σε μόλις 28 δευτερόλεπτα. Από την άλλη, το iPhone XS ήταν δεύτερο με χρόνο 1:17, ενώ το iPhone 11 Pro ήρθε τελευταίο με 1:30. Όπως σημειώνει ο EverythingApplePro, το πρόβλημα στο χρόνο του 11 Pro φαίνεται να είναι συνδεδεμένο με πρόβλημα υπερθέρμανσης, με τη CPU να κάνει throttle.

Όπως και να έχει, ο A14 Bionic είναι σίγουρα τέρας στις επιδόσεις, όμως επιτέλους το iPhone 12 Pro και το 12 Pro Max φαίνεται να προσφέρουν πραγματικό multitasking, οπότε ήταν απαραίτητα τα επιπλέον 2GB μνήμης RAM.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aggelos

Εντάξει φτάσαμε στο 2020 αλλά πλέον τα κινητά με το μήλο κάνουν multitasking και δεν πάσχουν από throttling. Όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 1360 ευρώ που ξεκινάν (!!!) οι τιμές του 12 pro max. Γελάνε και τα δέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.