iPhone 12: Θετικά για τον καταναλωτή θα επηρεάσει τις τιμές η χρήση OLED πάνελ

Η Apple ετοιμάζει την κυκλοφορία αρκετών smartphones φέτος, και η αρχή έγινε με το iPhone SE 2020. Πλέον, τα leaks, οι φήμες, και οι αναφορές, έχουν επικεντρωθεί για τα καλά στα επερχόμενα iPhone 12, τα οποία αναμένεται να είναι συνολικά πέντε.

Τα φετινά μοντέλα

Όλα τα iPhone 12 θα έχουν OLED οθόνες και τον νέο A14 5nm επεξεργαστή, ενώ στη σειρά θα υπάρχουν 5G εκδόσεις. Το μεγαλύτερο μοντέλο θα είναι το iPhone 12 Pro Max με οθόνη 6,7 ιντσών, θα υπάρχουν δύο μοντέλα με οθόνες 6,1 ιντσών και ένα μικρό με οθόνη 5,4 ιντσών. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε ακόμα τα ονόματα τους, αλλά κάποια από αυτά θα είναι high-end και ένα μόνο θα είναι budget smartphone.

Οι προμήθειες και οι πωλήσεις

Πρόσφατα, έγιναν γνωστά μερικά στοιχεία τα οποία αφορούν τις τιμές εκκίνησης των iPhone 12. Μιλώντας στο The Elec, ο Lee Chung-hoon της UBI Research, ανέφερε ότι τα επερχόμενα smartphones της Apple θα έχουν νέα OLED πάνελ.

Η εταιρεία του Lee Chung-hoon προβλέπει πτώση στις πωλήσεις των iPhone μέσα στο 2020, από 200 εκατομμύρια που πουλούσαν συνήθως στα 120 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι τα νέα μοντέλα θα έχουν OLED οθόνες θα ενισχύσουν τις πωλήσεις. Μάλιστα σημειώνει ότι οι μισές πωλήσεις θα προέρχονται από τα iPhone 12.

Τα 80 εκατομμύρια OLED πάνελ θα προέρχονται από τη Samsung. Έπειτα, ακολουθούν η LG που ενδεχομένως θα προμηθεύσει την Apple με περίπου 12 εκατομμύρια μονάδες και η ΒΟΕ που αναμένεται να προσφέρει περίπου 8 εκατομμύρια.

Οι τιμές

Σε μία προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων, η Apple θα προσφέρει περισσότερα OLED iPhones στο εύρος τιμής των 750 δολαρίων Αμερικής, μία τιμή που αναμένεται να έχει το 5,4 ιντσών iPhone 12.

Για να πετύχει χαμηλότερες τιμές, η Apple θα χρησιμοποιήσει φθηνότερα parts, ενώ οι οθόνες θα βοηθήσουν στην αισθητή μείωση τους. Το κόστος των οθονών αυξάνεται δραστικά από τα επιπλέον στρώματα αφής. Οπότε, ίσως τα νέα iPhone έχουν οθόνες με λιγότερα στρώματα αφής με αποτέλεσμα τη μείωση στις τιμές εκκίνησης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, οι τιμές για τα μέχρι τώρα γνωστά iPhone 12 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 700-750 δολάρια Αμερικής για το βασικό μοντέλο των 5,4 ιντσών, 999 δολάρια Αμερικής για το 12 Pro που θα έχει οθόνη 6,1 ιντσών, και 1099 δολάρια Αμερικής για το τεράστιο 12 Pro Max με την 6,7 ιντσών οθόνη.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Απριλίου 2020 17:41

Σχόλια

  • Αφου φαινεται οτι δεν θα επηρεαστει η τιμη του απλου pro μοντελου παλι καλα.To περσινο max αν και εχει τη καλυτερη αυτονομια απο ολες τις ναυαρχιδες ειναι πραγματικα πααααρα πολυ βαρυ.

  • Υπάρχει κάτι στην Apple που πραγματικά με εξοργίζει ενώ, πιστέψτε με, αγαπώ τη συγκεκριμένη εταιρια για χίλιους άλλους λόγους. Είναι η επιμονή της στο να μην υποχωρήσει στο ελάχιστο το περιθώριο κέρδους της και αυτό το επιδιώκει με κάθε κόστος (για τον καταναλωτή δυστυχώς). Έβγαλε τώρα ένα SE βασισμένο στο σασί που σχεδίασε το 2014 και από το οποίο έχει βγάλει 100 φορές απόσβεση. Μια οθόνη LCD από την ίδια εποχή και μια μπαταρία που και τότε θεωρήθηκε υπερβολικά μικρή. Έβαλε ένα δυνατό SoC (το selling point, άσχετα αν δεν έχει την παραμικρή διαφορα στη χρήση από τον A11 του 8) και έχουν φαγωθεί οι πάντες ότι αυτό είναι το κινητό της χρονιάς!! Στα 400€ με 64GB μη επεκτάσιμο χώρο αποθήκευσης??? Ρε πάτε καλά?

    Τώρα, αν ισχύουν οι φήμες θα πέσει πολύ γέλιο... υποτίθεται από το 2007 το iPhone καθιερώθηκε γιατί ήταν το iPhone! Μια συσκευή ακριβή, status symbol, που ήξερες ότι εφόσον φέρει το σήμα στην πλάτη πρόκειται για το καλύτερο και σχεδιαστικά και σαν ποιότητα κατασκευής. Τώρα τι; θα βγάλει τέσσερα ίδια κινητά, όλα πανάκριβα και κάποια θα έχουν υποδεέστερα υλικά ή ακόμα και χειρότερη εμπειρία χρήσης για να δικαιολόγησε η Apple στους μετόχους το μικρότερο κόστος...

    Γιατί παραδέχομαι το Android; Συνήθως για τα λεφτά που δίνεις παίρνεις πιο τίμια χαρακτηριστικά τόσο στα φτηνά όσο και στα ακριβά. Φέτος δεν πιστεύω να υπάρχει flagship με Android που να μην υπερέχει άνετα του 11 Pro σε όλα πλην της ταχύτητας (στα benchmarks).

    • Συμφωνώ σε όλα εκτός από τη τελευταία παράγραφο.Το περσινό pro Max έχει καλύτερη αυτονομία από ΟΛΕΣ τις ναυαρχίδες. Επισης ίσως έχει την πιο premium πλάτη με γιαλί κ ματ φινίρισμα αλλά οκ αυτό είναι υποκειμενικό. Επιπλέον κανονικά η σειρά 11 θα πρέπει να συγκρίνεται με τις συσκευές που κυκλοφόρησαν το 19 αλλά κουβέντα να γίνεται..

      • Κοίτα, όλα είναι σχετικά... One Plus 7T (2019) στα μισά λεφτά από το 11 Pro: καλύτερη οθόνη (90hz) και μεγαλύτερη. Galaxy S10 Plus (2019), αυτό που έχω στα 512GB με ceramic πλάτη κάνει το 11 Pro Max να μοιάζει με τα πλαστικά της LG στο LG G3!! To σύγκρινα live και πίστεψέ με η διαφορά είναι τεράστια. Να πω για την οθόνη? Όσο καλή και να είναι αυτή του 11 Pro Max, πάλι δεν συγκρίνεται με την Dynamic Amoled του S10 Plus (να μην πω για τα S20 γιατί η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο) και εφόσον και το iPhone από τη Samsung ψωνίζει οθόνες, δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στο μέλλον, τα καλύτερα τα κρατάει για τον εαυτό της η Samsung (και καλά κάνει). Τέλος, η μπαταρία του 11 Pro Max δεν κρατάει περισσότερο από το S10 Plus, αλλά του δίνω τον βαθμό για την κάμερα που εκεί τα πάει καλύτερα. Και βέβαια, αν θέσουμε τον κοινό παρονομαστή όλων των Android vs iPhone: οι 6.5 ίντσες του 11 Pro Max μπορούν να δείχνουν μόνο ένα app κάθε φορά (λέγε με multitasking) άρα πάνε χαμένες και ήταν και ο λόγος που σταμάτησα να ασχολούμαι με τα iPhone. Όταν μπορώ να έχω μέχρι πέντε εφαρμογές ανοιχτές σε μια οθόνη ταυτόχρονα στο S10 Plus (και σε όλα τα flagship με android) τότε για εμένα δεν υπάρχει σύγκριση.

        Τι μου αρέσει στο iPhone? Οι εφαρμογές που κατά 80% είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες του android και η προσοχή της Apple στη λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, έχω iPad και MacBook και χρησιμοποιώ τα Air Pods 2. Τα πάντα δουλεύουν μεταξύ τους χωρίς καν να το σκεφτείς, αβίαστα, μέχρι και τα παράθυρα που έχεις ανοιχτά στo Safari ή κάποια φωτογραφία που επεξεργάζεσαι στη μια συσκευή μπορείς να τη συνεχίσεις στην άλλη. Τώρα που έχω το S10 Plus όμως νιώθω ότι κατά ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας αποκόπτομαι. Τίποτα που δεν συνιθίζεται δηλαδή, πλην του Air Drop που είναι εξαιρετικό (και το αντίστοιχο της Samsung δουλεύει μόνο με Samsung κινητά δυστυχώς).

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.