iPhone 13 mini: Τίτλοι τέλους για το premium μικρό τηλέφωνο

Με την ανακοίνωση των iPhone 15 και iPhone 15 Pro, ήρθε και το – αθόρυβο – τέλος του iPhone 13 mini, πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη, αφού δεν πουλούσε καλά.

Η έρευνα αγοράς έχει δείξει σταθερά ότι οι περισσότεροι χρήστες θέλουν μεγαλύτερες οθόνες και μπαταρίες, οι οποίες δεν είναι συμβατές με τα τηλέφωνα μικρού μεγέθους.

Το iPhone 12 mini δεν πήγε καλά σε πωλήσεις αλλά η εταιρεία προχώρησε και κυκλοφόρησε και το iPhone 13 mini, το οποίο μάλιστα κράτησε όταν παρουσίασε το iPhone 14 πέρυσι.

Αλλά τώρα το iPhone 13 mini δεν υπάρχει πουθενά στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, παρόλο που το μεγαλύτερο iPhone 13 εξακολουθεί να υπάρχει ως εναλλακτική λύση για τις νέες ναυαρχίδες.

Το iPhone SE είναι επίσης ακόμα εκεί, αλλά τα χαρακτηριστικά του δεν απέχουν πολύ από το iPhone 8 που κυκλοφόρησε πριν από έξι χρόνια. Οι αναλυτές της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι δημοσιογράφοι με εσωτερικές γνώσεις έχουν συμφωνήσει ότι η Apple ίσως κυκλοφορήσει νέο iPhone SE το επόμενο έτος, αλλά οι περισσότερες φήμες έχουν προτείνει ότι θα γίνει μεγαλύτερο, όχι μικρότερο.

Τα iPhone 12 και 13 mini ήταν πάντα εξειδικευμένα προϊόντα. Είναι πολλοί οι αναλυτές που θεωρούν ότι είναι σημαντικό για την Apple να προσφέρει ένα one-handed μέγεθος τηλεφώνου ακόμα κι αν είναι λιγότερο δημοφιλές από τα μεγαλύτερα μοντέλα. Μπορεί αυτή η κίνηση να μη βλάψει οικονομικά την εταιρεία αλλά μια μειοψηφία καταναλωτών χωρίς επιλογή και αυτό εξακολουθεί να είναι σημαντικό.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.