iPhone 13: Δεν θα δούμε Touch ID στην οθόνη φέτος

, iPhone 13: Δεν θα δούμε Touch ID στην οθόνη φέτος

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στα smartphones είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο χρήσιμα χαρκατηριστικά. Είτε βρίσκετε μέσα στην οθόνη, είτε κάτω από αυτή, στο πλάι μέσα στο power button ή στην πλάτη του κινητού – που θεωρώ ότι είναι και το πιο βολικό σημείο – χρειαζόμαστε αυτό το feature και μου λείπει όταν δοκιμάζω συσκευές που δεν το ενσωματώνουν.

Τα περισσότερα Android smartphones το έχουν σήμερα αυτό το χαρακτηριστικό, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, η Apple το έχει αφαιρέσει εδώ και μερικές σειρές iPhone και πρόσφατα έγινε πάλι αρκετή συζήτηση με το το αν θα το επεναφέρει στα φετικά μοντέλα iPhone, τα iPhone 13. Φαίνεται όμως ότι δεν θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα ούτε αυτή τη χρονιά τουλάχιστον αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη…

Σύμφωνα με τον Mark Gurman από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Apple δοκιμάζει μια έκδοση Touch ID στην οθόνη εδώ και αρκετό καιρό την οποία προορίζει για ένα μελλοντικό μοντέλο iPhone, φαίνεται όμως ότι δεν θα κάνει αυτή την “υπέρβαση” φέτος. Πηγές τις εφοδιαστικής αλυσίδας των εξαρτημάτων για τα iPhone αφήνουν να διαρρεύσει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αυτή την τεχνολογία.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2021

Καλύτερα. Πήρα το 12 pro φέτος.

Οπότε πάμε για το 14 (αν και εφόσον).

Θεμίνιο

Δε φταίει η apple, “εμείς” φταίμε που αγοράζουμε σαν τρελοί προϊόντα τους τα οποία έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης του hardware (σαρωτής, notch, bezels κτλ). Θα μπορούσαν να τον βάλουν στο πλάι αναμφίβολα, αλλά σου λέει “ας δίνουμε λίγα λίγα κάθε χρόνο”. Όχι πάντως ότι αυτό θα επηρεάσει τις πωλήσεις του 13, αφού έχει το brand name και το software για να σπρώξει εκατομμύρια κομμάτια. Στο τέλος όμως σκέφτεσαι ότι κάθε χρόνο κάτι λείπει και πιστεύω πως ποτέ δε θα δώσουν το “τέλειο” iphone.

Dinosaur

Άμα έφερνε στην αγορά η Google τα δικά της Pixel σε όλο τον πλανήτη τότε το Μηλαράκι θα γινότανε Μήλο ζωγραφιστό.

SUPS

πριν γραψεις κανε καμια ερευνα …στις ΗΠΑ που πωλουνται μια χαρα τα Pixel εχουν λιγοτερες αποστολες απο τη Motorola και τη LG!!!!τι να πουλησουν κανονικα στις υπολοιπες χωρες?Αν δεν ηταν google απο πισω θα ηταν κειμήλια τωρα…
https://gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile/united-states-of-america

Lefteris

Την apple δεν θα την περάσει, γιατί έχει κτίσει πολύ γερό brandname, αλλά και οικοσύστημα, που εάν μπεις δύσκολα βγαίνεις. Αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μπει μέσα στην πρώτη τριάδα στα android phones. Είχα την τύχη να έχω το pixel 3a και παρόλο που τα specs δεν γέμιζαν το μάτι, το κινητό τα έσπαγε! Εκεί που θα χάνει η google είναι η τιμή. Αλλά σε κάμερα, smoothness, υποστήριξη, καθαρότητα λειτουργικού, χωρίς διπλές εφαρμογές (calculator, calendar, ρολόι κλπ) και διαφημίσεις δεν έχει αντίπαλο.
Οπότε, το ότι δεν είναι διαθέσιμα τα pixel παγκοσμίως, θεωρώ ότι είναι μεγάλο ατόπημα, εκτός εάν έχει κάποια στρατηγική ή σκοπιμότητα που μας διαφεύγει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.