iPhone 13: Θα βάλει δυναμικά την Apple στο παιχνίδι των camera phones;

, iPhone 13: Θα βάλει δυναμικά την Apple στο παιχνίδι των camera phones;

Οι φήμες που έρχονται από την Ταιβάν κάνουν λόγο για εντυπωσιακές επιδόσεις του επερχόμενου iPhone 13 στον τομέα της κάμερας. Το στοιχείο αυτό έχει προκύψει από τις αποκαλύψεις των προμηθευτών VCM (Voice Coil Motors) που θα μπουν σε όλη την οικογένεια των iPhone 13.

To στοιχείο που προκύπτει είναι ότι οι προμηθευτές από την Ταιβάν θα προμηθεύσουν με τα απαραίτητα στοιχεία για τον καλύτερο εξοπλισμό της οικογένειας iPhone 13 με camera modules υψηλότερων επιδόσεων, καθώς και πιο εξελιγμένους αισθητήρες 3D για όλα τα επερχόμενα μοντέλα του iPhone 13.

Οι προμηθευτές της Apple εκτιμούν ότι υπάρχει πτώση ζήτησης αντίστοιχων προϊόντων από την πλευρά της Huawei, κάτι που αναμένεται να ωφελήσει την Apple και τα όσα θα προσφέρει το iPhone σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα, γίνεται λόγος για μεγάλο όγκο παραγγελιών επιμέρους hardware από την Apple σε τόσο μεγάλο βαθμό που θα μπορούσε η ζήτηση από την πλευρά της να ανταγωνίζεται εκείνη ολόκληρου του Android οικοσυστήματος.

Πολλά και ενδιαφέροντα όλα αυτά σε επίπεδο φημών, με τους φίλους της Apple να έχουν υψηλές προσδοκίες για το επερχόμενο iPhone 13 και όχι άδικα…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Ήμουν χρόνια χρήστης της Samsung και του android, με τελευταία μου συσκευή αυτή του S21 Ultra ενώ παράλληλα έχω παίξει με αρκετές άλλες συσκευές android. Για διάφορους λόγους άλλαξα οικοσύστημα και μερικούς μήνες τώρα έχω το iPhone 12 Pro Max ως καθημερινό μου τηλέφωνο. Διαβάζοντας το άρθρο θέλω να σταθώ στο σημείο του άρθρου που λέει “…με τους φίλους της Apple να έχουν υψηλές προσδοκίες για το επερχόμενο iPhone 13 και όχι άδικα”. Δίνεται η εντύπωση ότι οι χρήστες της Apple έχουν παράπονο με την κάμερά τους, ενώ στη πραγματικότητα αυτή είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία του iPhone. Η απόδοση στη φωτογραφία με λίγο φωτισμό και με κινούμενα αντικείμενα είναι απίστευτη. Αντίστοιχες φωτογραφίες με το Galaxy S21 Ultra ή το Note 20 Ultra δεν πέτυχα ποτέ όσο και αν προσπάθησα. Η κάμερα είναι και software και αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο η Apple έχει κάνει εξαιρετική δουλεία. Αρκεί κανεις να συγκρίνει δυο συσκευές μαζί για να το καταλαβει. Είναι δύσκολο να συμβεί, απλά εγώ είχα την ευκαιρία και ειπα να καταθέσω την εμπειρία μου. Σας ευχαριστώ.

SUPS 👨‍⚖️

Νομιζω οτι τωρα πια τα μοναδικα πραγματα που λειπουν απο το pro max ειναι ενα ΟΠΤΙΚΟ ζουμ πανω απο το 5χ καθως και λιγο μεγαλυτερος αισθητηρας για τις νυχτερινες (κυριως) ληψεις….Την ημερα συμφωνω οτι δεν υστερει σε τιποτα απο κανενα και κανει παπαδες με το κορυφαιο hdr της.

jonnyb

Το παραπάνω που μπορείς να περιμένεις σε οπτικό ζουμ είναι 10x. Για λόγους φορητότητας δεν μπορείς να πας παραπέρα. Μετά ελπίζεις σε αποδοτικότερους αλγόριθμους και περισσότερα megapixels για πιο “ανώδυνο cropping.

Kostas Alas

Έχοντας το 12pro max και το note 20 ultra θα πω πως ειδικά στις βραδινές το iPhone δυστυχώς χάνει κατά κράτος. Στις ημερήσιες τα πάνε εξίσου καλά αλλά την μέρα μπορείς να πάρεις πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και με συσκευή των 200€.

Chris_BMW

Χάνει (κατά κράτος κιόλας) από το note 20 ultra με μικρότερο αισθητήρα … f1.6 το I phone 1.8 το Samsung.
Μάλιστα ..

Αντικειμενικός .. ο επόμενος παρακαλώ

SUPS 👨‍⚖️

βασικα μη αντικειμενικος ειναι οταν λεει οτι παιρνεις παρα πολυ καλο αποτελεσμα και με κινητο των 200….Κατι τετοια διαβαζουν μερικοι τρεχουν για την αγορα του αιωνα και στο μηνα ξενερωνουν με τους ”καμενους” ουρανους κτλ που βγαζουν, ενω περιμεναν να τα συγκρινουν με ναυαρχιδες…Απο κει και περα για τις νυχτερινες το Iphone χανει κατα κρατος μονο απ mate 40 pro λόγω μεγέθους αισθητήρα.

Nik Pap

Και αυτό για τα 200€ κινητά τα λέει έχοντας ήδη στην κατοχή του υποτίθεται, δυο από τις κορυφαίες ναυαρχίδες! Περι ορέξεως…

Nickolas

Το 1.6 δεν είναι το μέγεθος του αισθητήρα είναι του διαφράγματος. Ο αισθητήρας του Note 20 ultra είναι μεγαλύτερος από του iphone 12 pro max, 1/1.33 και γύρω στο 1/1.7 του iphone αν δεν κάνω λάθος.
Όπως και να χει θεωρητικά οι επιδόσεις είναι πάνω κάτω ίδιες γιατί παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, για παράδειγμα το pro max έχει καλύτερη σταθεροποίηση με το sensor-shift.

Chris_BMW

Νομίζω και αισθητήρα έχει πιο μεγάλο το pro max

Chris_BMW

Γιατί τώρα είναι εκτός παιχνιδιού ;;

Mp

Ξαφνικά όλοι είχαν ναυαρχίδες android και τα συγκρίνουν με τα iphone σε κάμερα και βγάζουν καλύτερα τα iphone οκ.λοιπον εγω έχω πάρει iphone 12 pro max δώρο στην κοπέλα μου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εδωσα σχεδόν 1200 ευρώ για αυτο το κινητό.να πάτε να δείτε σε ένα κατάστημα το mi 11 ultra και το s21 ultra που έχουν πάνω κάτω ίδια τιμή και μετά να μιλήστε ποιο έχει καλύτερη κάμερα και όχι μόνο κάμερα,σχεδιαστικά,οθόνες,ηχεια,κ.α
Οκ ωραιο κινητό για 800 ευρώ αρχική τιμή για το 12 pro max μιλάω αυτά

SUPS 👨‍⚖️

αν επρεπε το 12 pro max να κανει 800 τα αλλα θα επρεπε να ειναι στα 600….Πηγαινε δωσε εσυ 1500 για Miui….γελαει ο κοσμος…

Αλέξανδρος

Που το αποδίδεις αυτό; Για πες να γελάσουμε…..

SUPS 👨‍⚖️

εμείς γελάμε οταν μας λέει οτι αξιζει 800 λογω ΟΘΟΝΗΣ?!!! που τη φτιαχνει η σαμμυ κ του pro max και του DESIGN!!???! που εκει αν γελαει ο κοσμος αν λεει οτι αξιζει 800..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.