iPhone 14: Ενεργοποιεί την λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης στο τρενάκι του λούνα παρκ

iPhone 14, iPhone 14: Ενεργοποιεί την λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης στο τρενάκι του λούνα παρκ

Τα τρενάκια του λούνα παρκ φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα στο iPhone 14 και πιο συγκεκριμένα στην λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης, που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια μίας βόλτας.

Η λειτουργία χρησιμοποιεί ένα γυροσκόπιο άξονα και ένα επιταχυνσιόμετρο υψηλής δύναμης G για την ανίχνευση τεσσάρων κύριων τύπων ατυχημάτων: ατυχήματα εμπρός, πλευρικά, πίσω και ανατροπής. Εάν οι αισθητήρες εντοπίσουν πρόσκρουση, η λειτουργία θα συνδέσει αυτόματα το άτομο που το φοράει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Εάν ο χρήστης δεν απορρίψει την κλήση εντός 20 δευτερολέπτων, ένα ηχητικό μήνυμα ενημερώνει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τη συντριβή και παρέχει τη θέση της.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό φαίνεται να έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης κοντά στο λούνα παρκ Kings Island του Σινσινάτι, το οποίο έχει λάβει έξι κλήσεις ανίχνευσης σύγκρουσης iPhone από τότε που το iPhone 14 κυκλοφόρησε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρόμοιες ειδοποιήσεις έχουν ληφθεί από επιβάτες σε ένα τρενάκι στο Six Flags Great America κοντά στο Σικάγο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε τα τρενάκια αν έχετε το νέο iPhone ή το Apple Watch. Μπορείτε να αποφύγετε τις τυχαίες κλήσεις θέτοντας προσωρινά τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης ή απενεργοποιώντας τη λειτουργία στις ρυθμίσεις.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.