iPhone 14/iPhone 14 Max: Με αυξημένη απόδοση παρά το ίδιο chipset

iphone 14, iPhone 14/iPhone 14 Max: Με αυξημένη απόδοση παρά το ίδιο chipset

Τον κανόνα της για ίδιο SoC σε όλα τα μοντέλα μιας σειράς θα παραβεί φέτος η Apple, αφού τα απλά μοντέλα θα φοράνε chipset ενός έτους ενώ τα Pro ένα ολοκαίνουργιο. Αυτός δεν είναι βέβαια λόγος να κοιτάξουμε μόνο το iPhone 14 6,1″ και το iPhone 14 Max 6,7″.

Το A15 Bionic που τροφοδοτεί τη σειρά iPhone 13 και θα παραμείνει στα iPhone 14 και iPhone 14 Max είναι ταχύτερο από τα chip που τροφοδοτούν τα καλύτερα Android τηλέφωνα αυτή τη στιγμή. Ακόμα, φημολογείται πως τα δύο μοντέλα έχουν περισσότερη βασική RAM (6GB έναντι 4GB) από τους προκατόχους τους.

Παρά το παλιό υλικό, οι επιδόσεις των iPhone 14 και iPhone 14 Max θα είναι καλύτερες από των προκατόχων τους.  Σύμφωνα με τον leakster ShrimpApplePro, το νέο modem και ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός θα boostάρουν την απόδοση των νέων συσκευών. Ακούγοντας αυτά τα λόγια θυμόμαστε μια παλαιότερη αναφορά που έκανε λόγο για ένα τσιπ ραδιοσυχνοτήτων 5G (RF) που θα βασίζεται στη διαδικασία 6nm της TSMC για το iPhone 14.

Το chip αναμένεται να είναι μικρότερο και πιο αποτελεσματικό από αυτό της τρέχουσας σειράς, με τον χώρο που θα μείνει ελεύθερος πιθανώς να καλύπτεται από μια μεγαλύτερη μπαταρία! Μπορεί επίσης να υποστηρίζει Wi-Fi 6E, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους ρυθμούς δεδομένων, χαμηλότερο latency και αυξημένο bandwidth.

Άλλη διαρροή ανέφερε πως το A15 θα είναι ελαφρώς τροποποιημένο για τα φετινά μοντέλα. Σε αντίθεση με τα μοντέλα Pro, δεν αναμένεται να έχουν κάμερα 48MP και την καλύτερη οθόνη OLED LTPO της Samsung με υποστήριξη alway-on λειτουργίας. Ωστόσο, θα μπορούσαν να διαθέτουν μια νέα selfie κάμερα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis V

Just and only Apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.