Smartphones

iPhone 14 και iPhone 14 Plus: Φέρεται να έρχονται με βελτιωμένη έκδοση του τσιπ A15

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη της νέας σειράς iPhone 14 και ο Tim Higgins της Wall Street Journal αναφέρει ότι τα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 14 Plus θα είναι εξοπλισμένα με μια “βελτιωμένη έκδοση” του τσιπ A15 Bionic.

Στο άρθρο του δεν αναφέρει νέες λεπτομέρειες για το τσιπ, ωστόσο οι φήμες ήθελαν τα non-Pro μοντέλα iPhone 14 να είναι εξοπλισμένα με το ανώτερο τσιπ A15 του iPhone 13 Pro με GPU πέντε πυρήνων για έως και 25% ταχύτερη απόδοση γραφικών. Το Α15 στα iPhone 13 είναι τετραπύρηνο.

Η βελτιωμένη απόδοση γραφικών θα ήταν πιθανότατα η μόνη αλλαγή στο τσιπ A15 στο iPhone 14 και στο iPhone 14 Plus, καθώς το τσιπ έχει την ίδια CPU 6 πυρήνων και νευρωνικό κινητήρα 16 πυρήνων τόσο στο iPhone 13 όσο και στο iPhone 13 Pro.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, μόνο τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα αναβαθμιστούν με το τελευταίο τσιπ A16 της Apple για ταχύτερη απόδοση της CPU. Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που η Apple περιορίζει το τελευταίο της τσιπ στα μοντέλα Pro της νέας της σειράς, γεγονός που φέρνει μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των standard και των Pro.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.