iPhone 14: Η λειτουργία SOS μέσω δορυφόρου έσωσε άνδρα στην Αλάσκα

iphone 14, iPhone 14: Η λειτουργία SOS μέσω δορυφόρου έσωσε άνδρα στην Αλάσκα

Mετά από μερικές εβδομάδες που έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα υπηρεσία Emergency SOS μέσω δορυφόρου της Apple σε ΗΠΑ και Καναδά, σημειώθηκε η πρώτη επιτυχία της (που έγινε γνωστή).

Ένας άνδρας χρησιμοποίησε το iPhone 14 του για να εκπέμψει ένα σήμα SOS σε μια ομάδα διάσωσης μέσω δορυφόρου αφού εγκλωβίστηκε στην Αλάσκα.

“Την 1η Δεκεμβρίου 2022, γύρω στις 2:00 π.μ., οι αστυνομικοί της Alaska State ειδοποιήθηκαν ότι ένας ενήλικος άνδρας που ταξίδευε με ένα μηχανοκίνητο όχημα χιονιού από το Noorvik στο Kotzebue είχε ενεργοποιήσει το Apple iPhone Emergency SOS μέσω δορυφόρου στο iPhone του, αφού έμεινε αποκλεισμένος. Σε συνεργασία με τοπικές ομάδες έρευνας και διάσωσης, το Apple Emergency Response Center και ο συντονιστής αναζήτησης και διάσωσης Northwest Arctic Borough, το NWAB SAR ανέπτυξε τέσσερις εθελοντικές ερευνητικές ομάδες στην περιοχή Nimiuk Point ακριβώς στις συντεταγμένες GPS που παρέχονται από το Apple Emergency Response Center. Ο άντρας εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο Kotzebue από την εθελοντική ομάδα αναζήτησης “Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί σε αστυνομικούς”, αναφέρει μια ανάρτηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Αλάσκας.

Θυμίζουμε πως η λειτουργία αυτή επιτρέπει στον χρήστη να συνδέεται απευθείας με έναν δορυφόρο και να επικοινωνεί με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με δυνατότητα λήψης μηνυμάτων κειμένου. Όταν προσπαθεί να καλέσει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όπως το 911, το iPhone αναγνωρίζει ότι ο χρήστης βρίσκεται εκτός κάλυψης κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi και εκκινεί μια προσαρμοσμένη διεπαφή χρήστη για να βοηθήσει τον χρήστη να πλοηγηθεί στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης SOS.

Στην οθόνη φαίνεται πού βρίσκεται ο δορυφόρος στον ουρανό και ο χρήστης πρέπει να κατευθύνει το τηλέφωνο προς αυτή την κατεύθυνση για να συνδεθεί. Αφού δημιουργηθεί η σύνδεση, ζητούνται από το άτομο μερικές πληροφορίες για να προσδιοριστεί το είδος της έκτακτης ανάγκης και να ληφθούν όλες οι σημαντικές λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, όλες οι πληροφορίες δρομολογούνται από τον ίδιο δορυφόρο είτε σε ένα κέντρο απόκρισης έκτακτης ανάγκης είτε στις υπηρεσίες SOS της Apple.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τα δύο πρώτα χρόνια στα iPhone 14 και αναμένεται να φτάσει, εκτός της Βόρειας Αμερικής, στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο Δεκέμβριο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.