iPhone 14 Plus: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο η ζήτηση

iphone 14 plus, iPhone 14 Plus: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο η ζήτηση

Aπογοητευμένη με τις πωλήσεις του iPhone 12 mini και του iPhone 13 mini ήταν η Apple γι’ αυτό και αποφάσισε για το 2022 να προσφέρει ένα iPhone 14 Plus – μια μη-Pro εκδοχή του μοντέλου της με μεγαλύτερη οθόνη – στη θέση του. Τη δικαίωσε αυτή η απόφαση; Οι αριθμοί λένε πως μάλλον όχι.

Για όσους δεν χρειάζονται όλα τα χαρακτηριστικά του iPhone 14 Pro Max, όπως το Dynamic Island, την ευρεία κάμερα 48MP, τον τηλεφακό, το A16 Bionic SoC, την οθόνη Always-on και άλλα, το iPhone 14 Plus είναι μια καλή αγορά. Διαθέτει οθόνη OLED 6,7 ιντσών με ανάλυση 1274 x 2778 και το πανίσχυρο chipset 5nm A15 Bionic.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μπαταρία χωρητικότητας 4325 mAh που τροφοδοτεί το iPhone 14 Plus είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε ένα iPhone, θα περίμενε κανείς πως το αγοραστικό κοινό θα έδειχνε ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το Digitimes, αυτό δεν ισχύει. Όπως αναφέρει, ο συμβασιούχος κατασκευαστής Pegatron, μια από τις εταιρείες που χρησιμοποιεί η Apple για τη συναρμολόγηση του iPhone, ανέφερε μείωση 28,3% στα έσοδα του Νοεμβρίου σε ετήσια βάση και μείωση 13,9% από τον Οκτώβριο. Κι αυτό οφείλεται εν μέρει στη χαμηλή ζήτηση του Plus.

Το iPhone 14 Plus, με τιμή από 899 $, δεν κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου όπως η υπόλοιπη σειρά iPhone 14 αλλά στις 7 Οκτωβρίου λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτό δεν αποδείχθηκε καλό αφού οι καταναλωτές το αγνόησαν και δεν το περίμεναν να κυκλοφορήσει. Τα αποτελέσματα της Pegatron για τον περασμένο μήνα μπορεί επίσης να επηρεάστηκαν από την παγκόσμια οικονομική αδυναμία, που δεν άφησε αρκετά χρήματα για αναβάθμιση στο αγοραστικό κοινό.

Με έναν επανασχεδιασμό που αναμένεται για τη σειρά iPhone 15 το επόμενο έτος, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η Apple θα  μπορούσε να εγκαταλείψει το μοντέλο “Plus” το 2023. Ωστόσο, άλλοι θεωρούν πως θα του δοθεί μια ακόμα ευκαιρία. Ο ιαπωνικός χρηματιστηριακός οίκος Nomura είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι εκτός από το Dynamic Island, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα είναι εξοπλισμένα με τον αισθητήρα κάμερας 48MP που βρίσκεται στα μοντέλα Pro φέτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν θέλω τέτοιους πεσιμισμούς χρονιάρες μέρες! Όλοι μας πρέπει να καλύψουμε το κενό αυτό με :
A) Αρθρογραφία για κτηνώδης, αβυσσαλέα ζήτηση του 14 PRO MAX που φέρνει έκρηξη στην μετοχή, και κέρδη ρεκόρ για την θεά μας (Όλοι όρθιοι ,χειροκρότημα 2 λεπτών να πονέσουν οι παλάμες)
Β) Storming rumors για το 15 ΠΡΟ ΜΑΧ και τις ανήκουστες καινοτομίες που θα φέρει !!
Γ) ΑΝΤΟΥΝΤΟΥ ΠΟΙΝΤΣ ΤΟΥ Ultra Bionic που φορτώνει τα φίλτρα κ τα εφε στο ινστα σαν κλαριφιε βούτυρο και μπορούν οι απαιτητικοί επαγγελματίες υπήκοοι μας να προωθούν το θεάρεστο workhorse τους.

Chris_BMW

Πρώτων το 14 plus δεν φέρει την μεγαλύτερη μπαταρία που μπήκε ποτε σε I phone .
Έχει ουσιαστικά ίδια χωρητικότητα με αυτή του 14 pro max ενώ την μεγαλύτερη που μπήκε ποτε σε I phone την έφερε το 13 pro max.

Δεύτερον όσο ακόμα υπάρχουν 13 pro max στοκ στην αγορά θα κανιβαλίζουν τις πωλήσεις του 14 plus .
Καθότι μιλάμε για το ίδιο ακριβώς τηλέφωνο σε μέγεθος με πολύ ανώτερα χαρακτηριστικά σε όλους τους τομείς και σε παρεμφερή τιμή .

Όταν τελειώσουν τα αποθέματα ίσως πουλήσει και το plus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.