iPhone 14 Pro 48MP camera samples: Μαγεύει το οπτικό ζουμ

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro 48MP camera samples: Μαγεύει το οπτικό ζουμ

«Tο σύστημα κάμερας Pro γίνεται πολύ πιο Pro» στα νέα iPhone 14, σύμφωνα με την Apple, και αυτό ήρθε η ώρα να το αναλύσουμε λίγο.

Μια ολοκαίνουργια κύρια κάμερα 48 MP quad-pixel για βελτιωμένη λεπτομέρεια, με «έως και 4 φορές την ανάλυση για εντυπωσιακό κόψιμο» βρίσκεται στις συσκευές, ενώ έχει προστεθεί ένας “τηλεφακός οπτικής ποιότητας 2x” ο οποίος θα λειτουργεί τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.

Ακόμα, η Apple υπόσχεται έως και 3 φορές καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό στη νέα ultrawide κάμερα και έως και 2 φορές καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό στη νέα κύρια κάμερα και την κάμερα τηλεφακού 3x. Έχουμε κινηματογραφική λειτουργία σε 4K 24-30fps (έναντι 1080p 30fps στο iPhone 13) και ολοκαίνουργια σταθεροποίηση λειτουργίας δράσης για ασταθή βίντεο.

Μια νέα κάμερα selfie TrueDepth με αυτόματη εστίαση και “έως 2 φορές καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό” ή “έως και 38% καλύτερη απόδοση συλλογής φωτός” έχει προστεθεί επίσης, όπως και ένα νέο Adaptive True Tone φλας που προσαρμόζει το μοτίβο και την ένταση των νέων, εννέα LED ανάλογα με την εστιακή απόσταση των φωτογραφιών σας, έτσι ώστε το θέμα σας να εμφανίζεται πάντα με τον καλύτερο δυνατό φωτισμό.

Ο αναβαθμισμένος ISP της κάμερας iPhone 14 Pro θα τροφοδοτείται από τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή A16 Bionic, ο οποίος έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα GPU στο AnTuTu.

Δείγματα φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από την Apple ή για την Apple, επομένως προορίζονται σαφώς για να κάνουν το νέο σύστημα κάμερας του iPhone 14 Pro να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερο. Άρα δεν τα παίρνουμε και τοις μετρητοίς.

Aλλά δεν μπορούμε παρά να απολαύσουμε…

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΜΕΡΑΣ

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ζουμ “2x optical telephoto” κάμερας

UWA camera και auto-focus selfie camera samples

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.