iPhone 14 Pro Max: Με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως το Q1 του 2023

iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro Max: Με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως το Q1 του 2023

Αν και η Samsung κατάφερε να ξεπεράσει την Apple για την πρώτη θέση στις παγκόσμιες αποστολές smartphone κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, τα iPhone είναι οι μεγάλοι νικητές της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας για αυτό το πρώτο τρίμηνο.

Αν και δεν ενισχύθηκαν οι αριθμοί πωλήσεων του πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, η παγκόσμια πτώση του δεν ήταν καθόλου σημαντική, ειδικά σε αντίθεση με την απόδοση άλλων κορυφαίων πωλητών.

Πιο συγκεκριμένα, είχε εξαιρετική απόδοση σε βασικές αγορές όπως η Κίνα και η Δυτική Ευρώπη. Το iPhone 14 Pro Max κυριάρχησε στο διάγραμμα του πρώτου τριμήνου του 2023 όσον αφορά τα premium smartphones $500+, ακολουθούμενο από τα… iPhone 14 Pro, iPhone 14 και iPhone 13.

Tα στατιστικά αυτά στοιχεία μοιράστηκε η Canalys στο Twitter και είναι πολύ σημαντικά αν σκεφτεί κανείς την τάση ανάπτυξης των premium smartphones σε όλο τον κόσμο. Οι συσκευές $500+ έχουν κερδίσει 4,7 τοις εκατό τις πρώτες 90 ημέρες του έτους σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε αντίθεση με τις αγκύλες $300 έως $500, $200 – $299, $100 – $199 και κάτω από $100 που παρουσίασαν μείωση στη ζήτηση το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακόμα, έχει ενδιαφέρον τον γεγονός ότι για το 2022, στην κορυφή της λίστας ήταν το iPhone 13, ακολουθούμενο σε μεγάλη απόσταση από το Pro Max. Αντιθέτως, φέτος τα Pro ξεπέρασαν τα vanilla.

Στη λίστα των 15 δημοφιλέστερων $500+ στον κόσμο smartphone κατά το 1ο τρίμηνο του 2023 υπάρχουν ακόμα τα iPhone 14 Plus, iPhone 12 και iPhone SE 3. Το iPhone 14 Plus αποδείχθηκε βελτίωση σε σχέση με το iPhone 13 mini, ξεπερνώντας το Galaxy S23, ενώ χάνει οριακά την πέμπτη θέση από το S23 Ultra. Όσο για τη Samsung, μπορεί να είναι σχετικά ικανοποιημένη βλέποντας τα S23 Plus, Z Flip 4, S22 και S21 FE 5G στη σχετική λίστα.

Από τη λίστα απουσιάζει κραυγαλέα το Galaxy Z Fold 4, αφού το Xiaomi 13 και το Huawei Mate 50 προηγήθηκαν, και η θέση του Z Flip 4 ήταν ακριβώς πάνω από το iPhone SE (2022). Σίγουρα χειρότερα από αυτό που ήλπιζε η Samsung.

Επίσης, το Galaxy S21 FE κατάφερε να επισκιάσει τα S22+ και S22 Ultra και άρα κάνει βέβαιο το να έρθει σύντομα ο καθυστερημένος διάδοχός του.

Μερικά από τα ονόματα που λείπουν από τη λίστα των top $500+ smartphone είναι, λοιπόν, το Galaxy S22 Ultra, τα Pixel 7 και 7 Pro της Google, καθώς και το Edge+ της Motorola (2022) και όλα τα Oppo και Vivo high-enders.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.