iPhone 14 Pro: Πάνω από 20% πιο γρήγορο από το Samsung Galaxy S23 Ultra στα benchmarks

Iphone 14 Pro, iPhone 14 Pro: Πάνω από 20% πιο γρήγορο από το Samsung Galaxy S23 Ultra στα benchmarks

Το oλοκαίνουργιο Galaxy S23 Ultra της Samsung δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά, αλλά τα benchmarks για τη συσκευή υποδηλώνουν ότι η Apple εξακολουθεί να έχει τον ταχύτερο επεξεργαστή κινητών στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες του Geekbench για τη single-core απόδοση που ανακαλύφθηκε από το CompareDial, το Galaxy S23 Ultra σημείωσε 1480, ενώ το iPhone 14 Pro 1874. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το iPhone 14 Pro‌ είναι 21,02% ταχύτερο από το Galaxy S23 Ultra σε αυτές τις δοκιμές.

Iphone 14 Pro, iPhone 14 Pro: Πάνω από 20% πιο γρήγορο από το Samsung Galaxy S23 Ultra στα benchmarks

Στις multi-core δοκιμές η διαφορά ήταν μικρότερη, αλλά και πάλι σημαντική. Το S23 Ultra συγκέντρωσε βαθμολογία 4584, σε σύγκριση με τη βαθμολογία 5384 για το iPhone 14 Pro‌. Αυτό υποδεικνύει ότι η κορυφαία συσκευή της Apple είναι 14,86% ταχύτερη σε αυτές τις δοκιμές από τη συσκευή της Samsung.

Iphone 14 Pro, iPhone 14 Pro: Πάνω από 20% πιο γρήγορο από το Samsung Galaxy S23 Ultra στα benchmarks

Συγκριτικά, το περσινό iPhone 13 κέρδισε ακόμη πιο άνετα την απόδοση single και multi-core του Galaxy S22, τόσο για την έκδοση με το τσιπ Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm ή το Exynos 2200 της Samsung. Η μερική γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των high-end συσκευών των δύο κολοσσών οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι κορεάτες σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τα Εxynow στην ευρωπαϊκή αγορά. Πλέον, η ταχύτερη και πιο αποδοτική τεχνολογία της Qualcomm να χρησιμοποιείται τώρα για το Galaxy S23 σε όλες τις αγορές.

Φέτος, όμως, η Apple θα έρθει με ένα ακόμα πιο γρήγορο τσιπ για τη σειρά iPhone 15. Τα μοντέλα της επερχόμενης σειράς θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα που διαθέτουν ένα τσιπ της σειράς Α που βασίζεται στον κόμβο 3 νανομέτρων επόμενης γενιάς της TSMC. Η τεχνολογία τσιπ 3nm αναμένεται να αυξήσει την απόδοση του επεξεργαστή κατά 10-15%, ενώ παράλληλα θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 35%.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Αφου ξεπερασε και το 13 mini παλι καλα να λεμε…

NEKTARIOS

Γνώση μηδέν εις το πηλίκον. Σπίτι γρήγορα για διάβασμα και έλα με τον κηδεμόνα σου εσύ.

NEKTARIOS

Παντογνώστες τα ελληνικά μπλογκς. Αλλάξτε τον τίτλο γιατί γίνεστε ρεζίλι παιδιά. Όχι “στα” benchmarks αλλά στο Geekbench και μόνο. Όπως δηλώνει και η ονομασία του δεν έχει καμία ουσιαστική εγκυρότητα. File system και GPU είναι πολύ πίσω πλέον 14 pro max.

Το κομμάτι Android και Samsung και εμπειρία χρήσης το αφήνουμε γιατί είναι άδικο να γίνει σύγκριση. Αλλά σε ταχύτητα ο τίτλος είναι τουλάχιστον γελοίος. Έχει φουσκώσει το ίντερνετ από αντιγραφή επικόλληση με ότι βλακεία υπάρχει και παραπληροφορει τους αναγνώστες. Έλα και σας θεωρούσα σοβαρούς.

Και για να είμαστε δίκαιοι θα πω ότι Να είχε και τις δυνατότητες που έχουν τα σαμσουνγκ και θα ήταν στην κορυφή τα iPhone. Τώρα προς το παρόν στην συνολική εμπειρία χρήσης είναι στον πάτο. Πολύ ποιο μπροστά τα android και στην κορυφή η Samsung. Το Geekbench είναι αυτό που δηλώνει ακριβώς και η ονομασία του. Τίποτε σημαντικό και εντελώς αναληθές στην πραγματική καθημερινή χρήση. Το s23 είναι πολύ γρηγορότερο σε όλα κυρίως στην GPU και στο file system.

Δημητρης

Οχι σκουπιδια σε θαλασσα και ακτες!
Τεκμηρια μηδέν εις το πηλίκον. Σπίτι γρήγορα για διάβασμα και έλα με τις πηγες σου εσύ.

Δημητρης

Μπήκες λοιπόν σε ένα άρθρο που αναφέρεται για τις επιδόσεις των κινητών τηλεφώνων στα benchmarks για να μας πεις τι? Ό,τι μετράει η εμπειρία χρήσης? Φυσικά και μετράει αυτή (θα επανέλθω σε αυτή σε λίγο αν και δεν πρέπει). Η ερώτηση που τίθεται όμως είναι ότι είσαι εκτός θεματολογίας. Το κατάλληλο άρθρο που πρέπει να τα πεις αυτά είναι “Η εμπειρία χρήσης μετράει και όχι τα Benchmarks ή κάτι παρόμοιο”. Ας επανέλθουμε όμως στην εμπειρία χρήσης (άσχετη με τη θεματολογία του άρθρου). Έχω λοιπόν ένα iphone 13 pro max και ένα S22 ultra. Iphone σφαίρα. Ούτε ένα κόλλημα, ούτε ένα restart. S22 10 φορές Bug και επανεκκίνηση. Αλλά ας αφήσουμε τα Bugs. Κάθε ναυαρχίδα Android, όπως και το S22, βγάζει με δυσκολία 1 μέρα αυτονομία στην μπαταρία (το power bank 1 κιλού σε ένα τσαντάκι συνέχεια). Παίζει ρόλο ο επεξεργαστής και η GPU; Προφανώς!!! Γνωρίζεις την έννοια της εργονομίας; Για ρίξε μία ματιά στο Iphone pro max να δεις αυτονομία…2 μέρες με 10% υπολειπόμενη μπαταρία. Φοβερή εμπειρία χρήσης το Android και οι ναυαρχίδες με SD Gen 1. Πάμε στο άλλο. Τι γίνεται με τις κλήσεις που διακόπτονται ξαφνικά όταν μιλάς με ναυαρχίδες android (έχεις δει reviews στο skroutz?). Μεγάλο πρόβλημα… Συνέχεια »

joemama

Στο GPU(γραφικα) κερδίζει το S23 Ultra όμως. Πρώτη φορά που έγινε αυτό εδώ και καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.