iPhone 14 Pro/ Pro Max: Φήμες για εκπληκτική διάρκεια ζωής μπαταρίας

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro/ Pro Max: Φήμες για εκπληκτική διάρκεια ζωής μπαταρίας

Ένας tipster στο Twitter με το nick iHacktu ileaks, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι «ρεπόρτερ της Apple», δημοσίευσε tweet που περιέχει προδιαγραφές για τα επερχόμενα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Σύμφωνα με τον υποτιθέμενο tipster, η Apple εστιάζει στην παράδοση των δύο premium μοντέλων iPhone του 2022 με σημεία αναφοράς Antutu πάνω από 896.000 το καθένα, που θα ήταν κοντά στους 60.000 βαθμούς Antutu ή 7% υψηλότερα από τα αποτελέσματα αναφοράς που πέτυχαν τα περσινά μοντέλα.

“GPU + 35%” και “CPU + 42%” αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας προφανώς μια σύγκριση μεταξύ του αναμενόμενου τσιπ A16 για τα μοντέλα iPhone 14 Pro με το A15 που βρέθηκε στο iPhone 13 Pro και το iPhone 13 Pro Max. Αυτός ο ισχυρισμός έχει ήδη προσελκύσει την περιφρόνηση από άλλους tipsters όπως ο LeaksApplePro που εκτιμά ότι η αύξηση της απόδοσης της CPU θα κυμαίνεται πιθανότερα γύρω στο +15%.

https://twitter.com/ihacktu/status/1536428566551965699

Όσον αφορά στη διάρκεια της μπαταρίας, η Apple συνηθίζει τον επόμενο χρόνο μετά από μια σημαντική αύξηση της μπαταρίας του iPhone να πατάει φρένο για λίγο, προτού την αυξήσει ξανά. Παραδείγματος χάρη, το iPhone XS Max είχε μπαταρία 3300 mAh, η οποία αυξήθηκε κατά 20,3% στα 3969 mAh για το iPhone 11 Pro Max. Ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας στο iPhone 12 Pro Max του επόμενου έτους μειώθηκε στην πραγματικότητα κατά 7,1% στα 3687 mAh, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας παρέμεινε σχεδόν σταθερή χάρη στη χρήση του κόμβου διεργασίας 5nm της TSMC που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του chipset Apple A14 Bionic.

Το επόμενο έτος, η Apple αύξησε για άλλη μια φορά τη χωρητικότητα της μπαταρίας για το iPhone 13 Pro Max στα 4352 mAh, μια αύξηση 18%. Αυτή η αύξηση έκανε το iPhone 13 Pro Max το πρώτο iPhone που διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 4000 mAh και έδωσε στη συσκευή μια από τις μπαταρίες smartphone με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του 2021.

Ωστόσο, το iPhone 14 Pro Max αναμένεται να κερδίσει άλλες δύο ώρες και 10 λεπτά διάρκεια ζωής της μπαταρίας σύμφωνα με τον tipster. Οι δοκιμές μπαταρίας του iPhone 13 Pro Max δείχνουν ότι η μπαταρία διαρκεί 25 ώρες κατά το streaming βίντεο. Όπως αναφέρει, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 27 ώρες και 10 λεπτά με το iPhone 14 Pro Max.

Άλλες ενημερώσεις για το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max φημολογείται ότι θα αφορούν τη νέα συστοιχία πίσω κάμερα, ενώ η αύξηση της απόδοσης της CPU στο chipset A16 Bionic φημολογείται ότι είναι 42%, με αύξηση 35% για την GPU του A 16 Bionic.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.