iPhone 14 Pro: Με βελτιωμένη ακρίβεια GPS

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro: Με βελτιωμένη ακρίβεια GPS

Τα νέα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max διαθέτουν υποστήριξη GPS διπλής συχνότητας για ακριβέστερη παρακολούθηση τοποθεσίας, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple για τις συσκευές. Το feature υποστηρίζεται επίσης στο νέο Apple Watch Ultra.

Όπως και με το Apple Watch Ultra, τα μοντέλα iPhone 14 Pro μπορούν να λαμβάνουν σήματα από δορυφόρους GPS που λειτουργούν τόσο στην παλαιού τύπου συχνότητα L1 όσο και στην εκσυγχρονισμένη συχνότητα L5. Οι δορυφόροι L5 εκπέμπουν ένα πιο προηγμένο σήμα υψηλότερης ισχύος που μπορεί να ταξιδέψει καλύτερα μέσα από εμπόδια όπως κτίρια και δέντρα σε σύγκριση με τα σήματα L1. Με συνδυασμό των δύο σημάτων, τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα έχουν βελτιωμένη ακρίβεια τοποθεσίας σε εφαρμογές όπως οι Χάρτες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπήρχαν 17 δορυφόροι που μετέδιδαν σήματα L5 σε τροχιά από τον Ιούνιο. Σε συνδυασμό με το L1, λένε ότι το L5 θα «παρέχει στους χρήστες παγκοσμίως το πιο προηγμένο μη στρατιωτικό σήμα GPS». Ωστόσο, ενώ το L5 κυκλοφορεί από το 2010, η κυβέρνηση λέει ότι το σήμα παραμένει «προ-λειτουργικό».

Θυμίζουμε πως τα τυπικά iPhone 14 και iPhone 14 Plus δεν διαθέτουν υποστήριξη GPS διπλής συχνότητας, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple. Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 συνεχίζουν να υποστηρίζουν άλλα συστήματα πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων των GLONASS, Galileo, QZSS και BeiDou.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Apple Music Apple TV

Οι νέοι στις ΗΠΑ λατρεύουν iPhone και Apple Watch αλλά τα Apple Music και Apple TV+ όχι και τόσο

Το iPhone συνεχίζει να είναι συντριπτικά δημοφιλές στους εφήβους, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα για τους εφήβους της Piper Sandler.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.