iPhone 14 Pro: Η βελτίωση του ρυθμού ανανέωσης θα επιτρέψει always-on οθόνη;

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro: Η βελτίωση του ρυθμού ανανέωσης θα επιτρέψει always-on οθόνη;

Πέρυσι τα μοντέλα Pro του iPhone 13 ήταν τα πρώτα από τα smartphone της Apple που έφεραν οθόνες ProMotion 120Hz. Φέτος, τα δύο μοντέλα iPhone 14 Pro θα διατηρήσουν την τεχνολογία αλλά ίσως προσθέσουν εκτεταμένη μεταβλητότητα ρυθμού ανανέωσης.

Για τις ProMotion, η Apple υιοθέτησε τεχνολογία πάνελ LTPO με μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης, επιτρέποντας ένα πιο αποδοτικό backplane – το τμήμα που είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση μεμονωμένων pixel. Έτσι, όταν απαιτείται δίνει περισσότερα καρέ, ενώ όταν δεν χρειάζεται προστατεύει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Στα iPhone 13 Pro και Pro Max, οι οθόνες ProMotion περιορίζονται σε ρυθμούς ανανέωσης οθόνης μεταξύ 10Hz και 120Hz. Αυτό δε συμβαίνει στα πάνελ LPTO που χρησιμοποιούνται από εταιρείες όπως η Oppo και η Samsung που ο ρυθμός μπορεί να πέσει έως και 1 Hz κατά την προβολή μιας στατικής εικόνας ή όταν η συσκευή είναι ανενεργή.

Ο γνωστός αναλυτής οθόνης Ross Young αναφέρει ότι “αναμένει” οι οθόνες ProMotion των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max να μπορούν να πέφτουν τώρα και αυτές στο 1Hz. Αυτή η τεχνολογία, αν την υιοθετήσει η Apple, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή στοιχεία οθόνης που είναι πάντα ανοιχτά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα Apple Watch Series 7 που χρησιμοποιούν οθόνες LTPO έχουν την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 18 ώρες με τα προηγούμενα μοντέλα Apple Watch, παρά το γεγονός ότι έχουν μια οθόνη πάντα ανοιχτή. Το ίδιο ισχύει και με τα τηλέφωνα Android που διαθέτουν LTPO. Με αυτά τα δεδομένα, τα νέα iPhone θα μπορούσαν να εμφανίζουν την ώρα, την ημερομηνία και τυχόν ειδοποιήσεις στην οθόνη συνεχώς χωρίς να απαιτείται ξεκλείδωμα της συσκευής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis V

Apple iPhone SE 3rd Generation
https://store.ferrari.com/en-us/watches/man

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.