iPhone 14: Ψηφίστηκε ως το πιο απογοητευτικό μοντέλο από το iPhone 5

iPhone 14, iPhone 14: Ψηφίστηκε ως το πιο απογοητευτικό μοντέλο από το iPhone 5

Η σειρά iPhone 14 της Apple ήταν εκείνη που ικανοποίησε λιγότερο τους καταναλωτές από το 2012 με το iPhone 5, σύμφωνα με τον ιστότοπο κριτικών προϊόντων perfectrec.

Από το iPhone 5 και μέχρι το iPhone 13, η εταιρεία είδε τις βαθμολογίες ικανοποίησης των πελατών της να αυξάνονται ή να παραμένουν στάσιμες από χρόνο σε χρόνο. Αυτή η κατάσταση άλλαξε, ωστόσο, το 2022 με το iPhone 14. Σύμφωνα με το perfectrec, αυτή η δυσαρέστηση δεν αφορά μόνο το βασικό μοντέλο αλλά και τα premium Pro και Pro Max, τα οποία απογοήτευσαν τους καταναλωτές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες μονάδες του προηγούμενου έτους.

iPhone 14, iPhone 14: Ψηφίστηκε ως το πιο απογοητευτικό μοντέλο από το iPhone 5

Το site εξέτασε τις κριτικές που έλαβαν τα βασικά μοντέλα iPhone κάθε χρόνο και έβγαλε το ποσοστό που έδινε στη συσκευή βαθμολογία 5 αστέρων. Το 69% των κριτικών για το iPhone 4 το 2010 ήταν με 5 αστεράκια. Αυτό το ποσοστό μειώθηκε στο 65% για το iPhone 5 και άρχισε να ανακάμπτει το 2014, όταν το 69% των κριτικών για το iPhone 6 ήταν με 5 αστέρια.

Το iPhone 7 του 2016 πήρε άριστα από το 70% των κριτικών που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στο Google, αλλά το iPhone X του 2017 είδε το ποσοστό των αξιολογήσεων με 5 αστέρια να εκτοξεύεται στο 74%. Ωστόσο, το iPhone 8, που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, αρίστευσε μόνο στο 71% των κριτικών του. Δύο χρόνια αργότερα, το iPhone 11 απέσπασε βαθμολογίες 5 αστέρων στο 78% των κριτικών και αυτό αυξήθηκε στο 80% με το iPhone 13. Όμως το περσινό μοντέλο είδε απότομη μείωση κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες. Το iPhone 14 είδε «μόνο» το 72% των κριτικών του να του δίνει 5 αστέρια.

Ακόμα, το iPhone 14 Pro είδε το ποσοστό των κριτικών με 5 αστέρια να μειώνεται από το 84% που συγκέντρωσε το iPhone 13 Pro το 2021 σε 76% πέρυσι. Και κατά την ίδια περίοδο, το 86% των κριτικών 5 αστέρων που συγκέντρωσε το iPhone 13 Pro Max το 2021 μειώθηκε στο 80% πέρυσι για το iPhone 14 Pro Max.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν πως πέρυσι η Apple αποφάσισε να επαναχρησιμοποιήσει το chipset A15 Bionic στις μονάδες iPhone 14 που δεν είναι Pro και να χρησιμοποιήσει το νέο A16 Bionic μόνο στα μοντέλα Pro. Επίσης, διατήρησε τον ρυθμό ανανέωσης 60 Hz στις οθόνες iPhone 14 και iPhone 14 Plus, το ήμισυ δηλαδή του ρυθμού ανανέωσης 120 Hz από τα μοντέλα της σειράς iPhone 14 Pro.

Ακόμα, απογοήτευσε η απόφαση της Apple να αντικαταστήσει την εγκοπή με το σύστημα ειδοποιήσεων αλλαγής σχήματος Dynamic Island μόνο στα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Αυτό το σχέδιο διαφοροποίησης των μονάδων iPhone Pro και μη Pro είχε στόχο να κάνει τους καταναλωτές να ξοδέψουν τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται για να αγοράσουν ένα από τα premium μοντέλα, ώστε να μπορούν να έχουν τα χαρακτηριστικά που βρίσκονται μόνο στις εκδόσεις Pro. Αυτό, όμως, δεν βοήθησε καθόλου τα non-Pro μοντέλα iPhone να βαθμολογηθούν με 5 αστέρια.

iPhone 14, iPhone 14: Ψηφίστηκε ως το πιο απογοητευτικό μοντέλο από το iPhone 5

Ο ιστότοπος είχε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Δημιουργώντας αξιολογήσεις 5 αστέρων στο 64% των κριτικών του, το iPhone 5c είναι το «λιγότερο αγαπημένο» μοντέλο iPhone. Στον αντίποδα, με το 86% των κριτικών του να δίνουν στο τηλέφωνο βαθμολογία 5 αστέρων, το iPhone 13 Pro Max είναι το «πιο αγαπημένο» μοντέλο iPhone.

Συνοπτικά, το ποσοστό των κριτικών με 5 αστέρια για την τρέχουσα οικογένεια iPhone 14:

iPhone 14 (72%), iPhone 14 Plus (75%), iPhone 14 Pro (76%) και iPhone 14 Pro Max (80%)

Ττα ποσοστά βασίζονται σε “669.543 κριτικές που δημιουργήθηκαν από χρήστες που δημοσιεύτηκαν στο Google”. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν τον Απρίλιο του 2023 και όπως επισημαίνει η perfectrec, οι αριθμοί μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Ο αριθμός των κριτικών ανά μοντέλο iPhone κυμάνθηκε από το χαμηλό των 2.304 έως το υψηλότερο των 56.832.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.