iPhone 14: Η ζήτηση για τη σειρά είναι μικρότερη από αυτή που περίμενε η Apple

iphone 14, iPhone 14: Η ζήτηση για τη σειρά είναι μικρότερη από αυτή που περίμενε η Apple

To ότι η Apple προσπαθεί να διαμορφώσει διαφορετικά την εφοδιαστική της αλυσίδα είναι γνωστό, γι’ αυτό και μεταφέρει την παραγωγή των βασικών iPhone 14 και iPhone 14 Plus από την Κίνα στην Ινδία. Εκτός από αυτό, η Apple σχεδιάζει να τροποποιήσει την παραγωγή της στην Κίνα για να κατασκευάσει περισσότερα από τα ακριβά iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Τώρα, μια αναφορά από το Bloomberg λέει ότι η Apple ζήτησε από τους προμηθευτές να μειώσουν την παραγωγή της σειράς iPhone 14 κατά 6 εκατομμύρια μονάδες λόγω έλλειψης ζήτησης.

Η Apple είχε έρθει σε επαφή με προμηθευτές τις εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία των τηλεφώνων στις 16 Σεπτεμβρίου (εκτός από το Plus που κυκλοφορεί στις 7 Οκτωβρίου). Μεγάλες εταιρείες που εξαρτούνται από το iPhone για έσοδα, άκουσαν τα νέα τρομαγμένες. Για παράδειγμα το χυτήριο τσιπ TSMC, το οποίο θεωρεί την Apple ως τον νούμερο ένα πελάτη της. Ο συμβασιούχος κατασκευαστής Foxconn βασίζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή iPhone.

Ακόμα, η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, βρίσκεται στη μέση μιας οικονομικής ύφεσης που έχει κάνει τις πωλήσεις iPhone να μειωθούν κατά 11% κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών ημερών της διαθεσιμότητας τους φέτος σε σύγκριση με τις πωλήσεις της σειράς iPhone 13 μετά από τρεις ημέρες διαθεσιμότητας στην Κίνα πέρυσι. Αυτά τα δεδομένα διαβιβάστηκαν από τη χρηματιστηριακή εταιρεία Jefferies σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα.

Η ήπια ζήτηση για τη σειρά iPhone 14 θα μπορούσε επίσης να οφείλεται σε ένα ποσοστό στην έλλειψη σημαντικών αλλαγών από το iPhone 13. Η Apple κατάργησε το mini, αντικαθιστώντας τo με ένα non-Pro μοντέλο 6,7″, το iPhone 14 Plus. Αυτό το μοντέλο ίσως πουλήσει καλύτερα, καθώς έχει την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από οποιοδήποτε iPhone στην ιστορία της συσκευής.

Όπως έχουμε πει, το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max ξεπερνούν τις πωλήσεις των βασικών μοντέλων. Ένας βασικός λόγος είναι το Dynamic Island.  Η -προς το παρόν- διαθέσιμη μόνο στα μοντέλα Pro πλατφόρμα “notchification” αλλάζει σχήμα και μετατρέπει την περιοχή που κάποτε ήταν γνωστή ως εγκοπή σε ένα χρήσιμο εργαλείο για τους χρήστες που κάνουν πολλές εργασίες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.