Smartphones

iPhone 15: Με αναβαθμισμένο τσιπ UI για υποστήριξη του Vision Pro

Σύμφωνα με ένα tweet από τον γνωστό και αξιόπιστο αναλυτή της TF International, Ming-Chi Kuo, η Apple σχεδιάζει να αναβαθμίσει το τσιπ Ultra Wideband (UWB) μέσα στα μοντέλα της σειράς iPhone 15.

Το τσιπ, γνωστό ως UI, χρησιμοποιείται με τα Air Tags της Apple για να παρέχει σε έναν χρήστη iPhone την ακριβή τοποθεσία της συσκευής παρακολούθησης. Ακόμα, ένα iPhone με UI μπορεί να γνωρίζει πού βρίσκεται σε σχέση με άλλες κοντινές συσκευές Apple που είναι εξοπλισμένες με U1. Το πρωτοείδαμε στη σειρά iPhone 11 το 2019.

Το τσιπ U1 χρησιμοποιείται επίσης με το Apple Watch Series 6 και νεότερο, το HomePod mini και τη δεύτερης γενιάς θήκη μεταφοράς AirPods Pro. Βρίσκει χρήση σε λειτουργίες που απαιτούν την εφαρμογή Find My, το AirDrop και άλλα.

Ο Kuo αναφέρει τώρα ότι το νέο τσιπ U1 θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας 7 nm αντί του κόμβου διεργασίας 16 nm που χρησιμοποιήθηκε στην προηγούμενη έκδοση. Έτσι, θα έχει βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας όταν χρησιμοποιείται για “κοντινές αλληλεπιδράσεις”. Ο αναλυτής προσθέτει ότι η σειρά iPhone 16 θα περιλαμβάνει Wi-Fi 7 που θα βοηθήσει τον στόχο της Apple να ενσωματώσει διαφορετικά προϊόντα στο ίδιο τοπικό δίκτυο, καθώς οι χρήστες θα έχουν καλύτερη εμπειρία οικοσυστήματος. Το Wi-Fi 7 αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς, να υποστηρίζει αυξημένο αριθμό συνδέσεων και να διαθέτει χαμηλό λανθάνοντα χρόνο.

Ο αναλυτής υπογραμμίζει ότι ένα από τα σημαντικά πράγματα που θα καθορίσουν την επιτυχία του Vision Pro θα είναι το πόσο καλά ενσωματώνεται με άλλες συσκευές της Apple. Το headset αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους στην τιμή των 3.499 $. Παράλληλα, μια φθηνότερη έκδοση της συσκευής φέρεται να αναπτύσσεται από την Apple και θα είναι έτοιμη για κυκλοφορία προς τα τέλη του 2025.

Στην αρχή οι πωλήσεις του AR/VR headset πιθανώς να εξαρτώνται από την ενσωμάτωσή τους με το iPhone και, σε μικρότερο βαθμό, το Apple Watch. Γι’ αυτό το λόγο Apple προχωρά σε βελτίωση του τσιπ U1 και μετάβαση στο Wi-Fi 7 το επόμενο έτος προκειμένου να συνδέσει αυτές τις συσκευές.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.