iPhone 15: Η Apple λέει ότι η μπαταρία έχει διπλάσια διάρκεια ζωής από αυτή που διαφήμιζε

iPhone 15, iPhone 15: Η Apple λέει ότι η μπαταρία έχει διπλάσια διάρκεια ζωής από αυτή που διαφήμιζε

Η Apple ανακοίνωσε ότι έλεγξε ξανά τις μπαταρίες σε όλα τα μοντέλα iPhone 15 και διαπίστωσε ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλότερο επίπεδο.

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης που ενημερώθηκε, η Apple λέει ότι οι μπαταρίες στα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το 80% της αρχικής χωρητικότητάς τους σε 1.000 πλήρεις κύκλους φόρτισης υπό ιδανικές συνθήκες, σε σύγκριση με τους 500 κύκλους φόρτισης που διαφημίζει για όλα τα παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Η Apple δήλωσε στο MacRumors ότι η τελευταία της δοκιμή για μοντέλα iPhone 15 περιλάμβανε φόρτιση και αποφόρτιση της μπαταρίας 1.000 φορές υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά δεν έδωσε ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία. Η Apple πρόσθεσε ότι έχει κάνει συνεχώς βελτιώσεις στα εξαρτήματα της μπαταρίας του iPhone και στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μειωθεί η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας των μοντέλων iPhone 15 στο 80% σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα iPhone. Ωστόσο, η Apple είπε ότι «διερευνά» τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας παλαιότερων μοντέλων iPhone, επομένως μένει να δούμε μια σύγκριση με βάση τις πιο πρόσφατες παραμέτρους δοκιμών.

Στο έγγραφο υποστήριξής της, η Apple λέει ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας οποιουδήποτε μοντέλου iPhone εξαρτάται τελικά από τον τακτικό τρόπο χρήσης και φόρτισης της συσκευής.

Για να δείτε τη χωρητικότητα της μπαταρίας ενός iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Μπαταρία → Υγεία και φόρτιση μπαταρίας. Στα μοντέλα iPhone 15 που έχουν ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση beta του iOS 17.4, το μενού ονομάζεται πλέον απλώς Battery Health και δείχνει περισσότερες πληροφορίες με μια ματιά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Φήμες ότι θα υιοθετήσει το χρωματιστό πίσω τζάμι που είδαμε στο iPhone 15

Tο επερχόμενο iPhone 16 θα υιοθετήσει το ίδιο χρωματιστό πίσω τζαμάκι που βλέπουμε στα μη-Pro μοντέλα iPhone 15.

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.