iPhone 15: Χειρότερες από του iPhone 14 οι πωλήσεις στην Κίνα

iPhone 15, iPhone 15: Χειρότερες από του iPhone 14 οι πωλήσεις στην Κίνα

Mετά την ανακοίνωση ρεκόρ προπαραγγελιών, η Apple αντιμετωπίζει πιο αργές από τις αναμενόμενες πωλήσεις της σειράς iPhone 15 της στην Κίνα, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα.

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε η Counterpoint, οι πωλήσεις του iPhone 15 στην Κίνα μειώθηκαν κατά 4,5% σε σύγκριση με τη γενιά του iPhone 14 τις πρώτες 17 ημέρες μετά την κυκλοφορία τους. Αναλυτές από το Jefferies Group, μάλιστα, εκτιμούν μια ακόμη πιο απότομη, διψήφια πτώση.

Η Huawei φέρεται να ξεπέρασε τις πωλήσεις της Apple με τη νέα σειρά Mate 60 που κυκλοφόρησε και οι αναλυτές της Jefferies πιστεύουν ότι η εταιρεία θα μπορούσε ρεαλιστικά να ξεπεράσει την Apple το 2024.

Το γεγονός ότι η σειρά iPhone 15 εμφάνισε προβλήματα υπερθέρμανσης πιθανότατα συνέβαλε στη μειωμένη ζήτηση στην Κίνα.

Η ζήτηση για smartphone ήταν ήδη αρκετά χαμηλή με το 2022 να σημειώνει ιστορικά χαμηλές τιμές, πέφτοντας κάτω από τα 300 εκατομμύρια μονάδες για πρώτη φορά. Η σειρά iPhone 15 θα μπορούσε να φτάσει στους χαμηλότερους όγκους πωλήσεων από τη γενιά του iPhone Xs του 2018.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.

Smartphones Apple iPhone

Bug κάνει το ξυπνητήρι του iPhone να μη χτυπάει – Αναγνώρισε το πρόβλημα η Apple

Ένα σφάλμα λογισμικού κάνει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να μη χτυπάει, κάτι που επιβεβαίωσε η Apple στο Today.