iPhone: 15 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του Steve Jobs

iPhone, iPhone: 15 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του Steve Jobs

iPhone, iPhone: 15 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του Steve Jobs

Στις 9 Ιανουαρίου έκλεισαν 15 χρόνια από τότε που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, ανέβηκε στη σκηνή στο Macworld Expo στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone, τη συσκευή που θα άλλαζε τα πάντα.

Το πρώτο iPhone ήταν ένα μικροσκοπικό αντικείμενο με οθόνη LCD 3,5 ιντσών, ένα απλό κουμπί Home, ένα παχύ πλαίσιο, επεξεργαστή Samsung και μια κάμερα 2 megapixel. Ωστόσο, εκείνη την εποχή δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο που κυκλοφορούσε στην αγορά.

iPhone, iPhone: 15 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του Steve Jobs

Για να θυμηθούμε καλύτερα, τότε τα smartphones είχαν μια μικρή οθόνη, hardware-based πληκτρολόγια και γραφίδες για interaction με την οθόνη. Το iPhone εμφανίστηκε με ελάχιστα κουμπιά και μια οθόνη multi-touch, ξεκινώντας επανάσταση.

Ο Steve Jobs περιέγραψε χαρακτηριστικά το iPhone ως τρία επαναστατικά προϊόντα σε ένα: ένα iPod με touch controls , ένα τηλέφωνο και μια πρωτοποριακή συσκευή διαδικτυακής επικοινωνίας. «Σήμερα, η Apple πρόκειται να επανεφεύρει το τηλέφωνο», είπε και… είχε δίκιο.

Από τότε, το 2007, η Apple είναι ο ηγέτης στη σχεδίαση κινητών τηλεφώνων, υποδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που πρέπει να έχουν τα smartphone. Και οι άλλοι κατασκευαστές ακολουθούν…

iPhone, iPhone: 15 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του Steve Jobs

Χαρακτηριστικά της Apple όπως το Touch ID, το Face ID, τα κομψά σχέδια και η τεχνολογία κάμερας είναι αυτά που κρατούν την εταιρεία ανταγωνιστική. Μαζί, βέβαια, και άλλες βελτιώσεις που έχουν γίνει μες στα χρόνια.

Οι άλλοι κατασκευαστές πασχίζουν να ανταποκριθούν στη σχεδίαση hardware και software της Apple, ή στον σχεδιασμό των chip, με αποτέλεσμα τα iPhone να αποτελούν πρώτη επιλογή για εκατομμύρια ανθρώπους.

Βασικά η Apple δήλωσε τον Ιανουάριο του 2021 πως υπήρχαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ενεργά iPhone παγκοσμίως, γεγονός απίστευτο που οδήγησε την εταιρεία να γίνει η πρώτη στον κόσμο που ξεπέρασε την αξία των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κάθε χρόνο, η Apple εργάζεται πάνω σε ένα προϊόν 15 χρόνων και πάντα καταφέρνει να ενθουσιάσει. Συγκεκριμένα για το iPhone 14 περιμένουμε έναν πρωτότυπο σχεδιασμό χωρίς εγκοπές που θα προσφέρει περισσότερο χώρο στην οθόνη.

Ακόμα, αναμένουμε ταχύτερη απόδοση από ποτέ με το A16, βελτιώσεις στο 5G και καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως ανίχνευση τροχαίου ατυχήματος και δορυφορική υποστήριξη για την αναφορά έκτακτων περιστατικών όταν δεν είναι διαθέσιμο το σήμα κινητής τηλεφωνίας.

iPhone, iPhone: 15 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του Steve Jobs

Παράλληλα με το iPhone, η Apple ετοιμάζει το πρώτο κράνος AR/VR που θα μπορούσε να παρουσιαστεί το 2022. Αν και αρχικά θα είναι ογκώδες, ακριβό και εστιασμένο στις εμπειρίες VR, αναμένουμε από την εταιρεία να το βελτιώνει διαρκώς.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis V

Apple πάντα ότι καλύτερο.
‘Από το 2007, η Apple είναι ο ηγέτης στη σχεδίαση κινητών τηλεφώνων, υποδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που πρέπει να έχουν τα smartphone. Και οι άλλοι κατασκευαστές ακολουθούν…’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.