iPhone 15: Η φόρτιση σε οχήματα BMW μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα

iPhone 15 BMW, iPhone 15: Η φόρτιση σε οχήματα BMW μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα

Προειδοποίηση απευθύνεται σε όσους έχουν στην κατοχή τους ένα iPhone 15 και οδηγούν αυτοκίνητο BMW να μην φορτίζουν τη συσκευή με την ασύρματη βάση φόρτισης του οχήματος προς το παρόν.

Την περασμένη εβδομάδα, ορισμένοι ιδιοκτήτες BMW παραπονέθηκαν ότι το τσιπ NFC του iPhone 15 τους δεν λειτουργεί πλέον μετά τη φόρτιση της συσκευής με την ασύρματη βάση φόρτισης του οχήματός τους, σύμφωνα με σχόλια που κοινοποιήθηκαν στο X και σε διάφορα forum.

Οι πελάτες που επηρεάζονται λένε ότι το iPhone μεταβαίνει σε λειτουργία ανάκτησης δεδομένων με λευκή οθόνη και το τσιπ NFC δεν είναι πλέον λειτουργικό μετά την επανεκκίνηση της συσκευής.

iPhone 15 BMW, iPhone 15: Η φόρτιση σε οχήματα BMW μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα

Tο τσιπ NFC χειρίζεται λειτουργίες όπως το Apple Pay και τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου. Οι επηρεαζόμενοι χρήστες λαμβάνουν ένα μήνυμα σφάλματος “Δεν ήταν δυνατή η ρύθμιση του Apple Pay” στην εφαρμογή Wallet και δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος επίλυσης του προβλήματος. Ορισμένοι αναφέρουν ότι η Apple αντικατέστησε το iPhone τους αφού επιβεβαίωσε ότι το τσιπ NFC είχε πρόβλημα, αλλά και το νέο iPhone είναι στη συνέχεια ευάλωτο στο ίδιο πρόβλημα, επομένως δεν υπάρχει μόνιμη λύση προς το παρόν.

Αν και για την ώρα οι καταγγελίες έχουν γίνει από χρήστες iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, είναι πιθανό να επηρεάζονται και τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, επομένως οι κάτοχοι οποιουδήποτε μοντέλου iPhone 15 καλό θα είναι να χειρίζονται προσεκτικά τις συσκευές τους μέχρι να βρεθεί κάποια λύση. Επίσης, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια μοντέλα BMW επηρεάζονται, και εδώ θα πρέπει όλοι να προσέχουν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Μα καλά, ούτε επίτηδες να το κάνατε.. Θέλετε να χάσετε έναν από τους πιστότερους υπηκόους της Θεάς μας;
Ειλικρινά δε σας καταλαβαίνω..

Κώστας Βλαχάκης

xaxaxaxa

Pavlos Piaditis

Μα καλά τι έγινε φέτος τίποτα άλλο θα βγάλει? Ίσως είναι η χειρότερη χρονιά από προβλήματα.

LIFETECH

Η Apple μέσα από την μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να μείνει ο χρήστης ευχαριστημένος κάνει υπεράνθρωπες δοκιμές σε όλα τα Smartakia της για να μην τα συμβεί απολύτως τίποτα. Γιατί είναι δυνατά όχι αδύνατα.
Γιατί η Apple κάνει το Iphone ή το Iphone κάνει την Apple;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.