iPhone 15 και iPhone 15 Pro: Βάρος και διαστάσεις

iphone 15, iPhone 15 και iPhone 15 Pro: Βάρος και διαστάσεις

Το iPhone 15 Pro αναμένεται να διαθέτει ένα νέο πλαίσιο από τιτάνιο βαθμού 5, το οποίο θα κάνει τη συσκευή συνολικά ελαφρύτερη. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, θα μπορούσε να είναι έως και 10 τοις εκατό ελαφρύτερο από το iPhone 14 Pro.

Tώρα, το macrumors έχει στα χέρια του τις ακριβείς διαστάσεις των iPhone 15, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max και οι πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Gurman.

Διαστάσεις και βάρος iPhone 15:

Πάχος: 7,8mm
Μήκος: 147,6 mm
Πλάτος: 71,6 mm
Βάρος: 171 γραμμάρια

Διαστάσεις και βάρος iPhone 14:

Πάχος: 7,8mm
Μήκος: 146,7 mm
Πλάτος: 71,5 mm
Βάρος: 172 γραμμάρια

Το βασικό μοντέλο iPhone 15 θα μπορούσε να θεωρηθεί το λιγότερο διαφορετικό της σειράς, με τις διαστάσεις και το συνολικό βάρος του να είναι παρόμοια με αυτά του iPhone 14. H συσκευή θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο πάχος με το περσινό μοντέλο, με αμελητέες αλλαγές στο μήκος και το πλάτος της συσκευής. Οι πληροφορίες θέλουν το iPhone 15 να συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς υλικό πλαισίου με το iPhone 14, το 6013 T6 Aluminium.

Αν και οι ακριβείς διαστάσεις του iPhone 15 Plus δεν έχουν ξεκαθαριστεί, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η διαφορά μεγέθους μεταξύ του iPhone 15 Plus και του iPhone 14 Plus θα είναι ελάχιστη. Το ίδιο ισχύει και για το βάρος.

Διαστάσεις και βάρος iPhone 15 Pro:

Πάχος: 8,25mm
Μήκος: 146,6 mm
Πλάτος: 70,6mm
Βάρος: 188 γραμμάρια

Διαστάσεις και βάρος iPhone 14 Pro:

Πάχος: 7,85mm
Μήκος: 147,5 mm
Πλάτος: 71,5 mm
Βάρος: 206 γραμμάρια

Το iPhone 15 Pro θα είναι 18 γραμμάρια ελαφρύτερο από το iPhone 14 Pro, λόγω της αλλαγής στα υλικά. Οι πηγές επαλήθευσαν ότι η Apple χρησιμοποιεί τιτάνιο βαθμού 5 για το iPhone 15 Pro, μια μεγάλη αλλαγή από τον ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιείται σε κάθε Pro iPhone μέχρι στιγμής. Το τιτάνιο αυτό, γνωστό και ως Ti-6Al-4V, είναι ένα κράμα τιτανίου που χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες και είναι ευρέως γνωστό για την εξαιρετική του αντοχή στη διάβρωση.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το iPhone 15 Pro αναμένεται να διατηρήσει τη μορφή του προκατόχου του με μικρές διαφορές στο μήκος και το πλάτος της συσκευής. Μια αξιοσημείωτη διαφορά είναι το πάχος της συσκευής. Το iPhone 15 Pro διαθέτει αυξημένο πάχος — 8,25 mm σε σύγκριση με 7,85 στο iPhone 14 Pro.

Το iPhone 15 Pro αναμένεται να έχει λεπτότερα πλαίσια λόγω της χρήσης της προηγμένης τεχνολογίας οθόνης, γνωστής ως LIPO, η οποία αναμένεται να μειώσει το μέγεθος της στεφάνης από τα τρέχοντα 2,2 mm σε περίπου 1,55 mm.

Διαστάσεις και βάρος iPhone 15 Pro Max:

Πάχος: 8,25mm
Μήκος: 159,9 mm
Πλάτος: 76,7mm
Βάρος: 221 γραμμάρια

Διαστάσεις και βάρος iPhone 14 Pro Max:

Πάχος: 7,85mm
Μήκος: 160,7 mm
Πλάτος: 77,6 mm
Βάρος: 240 γραμμάρια

Το iPhone 15 Pro Max αναμένεται να έχει τις ίδιες αλλαγές με το μικρότερο iPhone 15 Pro, ζυγίζοντας 19 γραμμάρια λιγότερο από το iPhone 14 Pro Max. Η διαφορά στο βάρος είναι προφανώς αποτέλεσμα της αλλαγής στα υλικά.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ είναι πληροφορίες προπαραγωγής και μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν το υλικό των μονάδων μαζικής παραγωγής, αλλά αντιπροσωπεύουν την καλύτερη εικόνα μας για τις διαστάσεις της σειράς iPhone 15.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Αυτά είναι τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Η Sony παρουσίασε τα δύο πρώτα της smartphone για το 2024, τα Xperia 1 VI και Xperia 10 VI και τώρα ήρθε η ώρα για τα επίσημα promo βίντεό τους.