iPhone 15: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κάμερα

iPhone 15, iPhone 15: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κάμερα

Σε κάθε νέα σειρά iPhone, η Apple προσθέτει νέες λειτουργίες στο σύστημα κάμερας και η σειρά iPhone 15 δεν αποτελεί εξαίρεση.

iPhone 15 και 15 Plus
Κύρια κάμερα: Αισθητήρας εικόνας 48 megapixel, διάφραγμα ƒ/1,6
Κάμερα Ultra Wide: Αισθητήρας εικόνας 12 megapixel, διάφραγμα ƒ/2,4

Τα βασικά μοντέλα iPhone 15‌ και iPhone 15 Plus αναμένεται να διαθέτουν έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα εικόνας Sony 48 megapixel, ο οποίος αποτελεί ουσιαστική αναβάθμιση από την κύρια κάμερα 12 megapixel στο iPhone 14. Η αύξηση στα megapixel θα επιτρέψει υψηλότερη ανάλυση με βελτιωμένη λεπτομέρεια.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν διατυπωθεί από διάφορες πηγές, όπως είναι οι αναλυτές Jeff Pu και Ming-Chi Kuo, μαζί με τον leakster του Weibo “Digital Chat Station”.

Το iPhone 15 δεν αναμένεται να χρησιμοποιεί τον αισθητήρα εικόνας Sony IMX-803 από το iPhone 14 Pro.

Δεν αναμένονται σημαντικές αναβαθμίσεις για την Ultra Wide κάμερα, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να έχει ανάλυση 12 megapixel και διάφραγμα ƒ/2,4.

iPhone 15 Pro
Κύρια κάμερα: 48 megapixel, αισθητήρας εικόνας Sony IMX-803, διάφραγμα ƒ/1,78
Κάμερα τηλεφακού: 12,7 megapixel, διάφραγμα ƒ/2,8
Ultrawide κάμερα: 13,4 megapixel, διάφραγμα ƒ/2,2

Όσον αφορά το iPhone 15 Pro‌, οι βελτιώσεις επικεντρώνονται κυρίως στις κάμερες Telephoto και Ultra Wide, με την κύρια κάμερα να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα εικόνας Sony IMX-803 που βρίσκεται στο iPhone 14 Pro. Αυτές οι πληροφορίες έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες φήμες που υποδηλώνουν ότι τα iPhone 15 Pro και Pro Max θα χρησιμοποιούσαν τον αισθητήρα εικόνας Sony IMX-903. Και οι δύο κάμερες Ultra Wide και Telephoto θα λάβουν αναβαθμίσεις σε σύγκριση με τις κάμερες 12 megapixel του iPhone 14 Pro, επιτρέποντας βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης.

iPhone 15 Pro Max
Κύρια κάμερα: 48 megapixel, αισθητήρας εικόνας Sony IMX-803, διάφραγμα ƒ/1,78
Κάμερα τηλεφακού: 12,7 megapixel, διάφραγμα ƒ/2,8, φακός περισκοπίου
Ultrawide κάμερα: 13,4 megapixel, διάφραγμα ƒ/2,2

Το iPhone 15 Pro Max θα είναι εξοπλισμένο με ένα εντελώς νέο σύστημα φακών περισκοπίου για την κάμερα Telephoto, επιβεβαιώνοντας προηγούμενους ισχυρισμούς από τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo. Με την τεχνολογία ζουμ περισκοπίου, μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές βελτιώσεις στις δυνατότητες ζουμ του iPhone 15 Pro Max. Το iPhone 14 Pro Max, για παράδειγμα, περιορίζεται σε ζουμ 3x, αλλά το iPhone 15 Pro Max αναμένεται να έχει ζουμ μεταξύ 5x και 10x.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Αυτά είναι τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Η Sony παρουσίασε τα δύο πρώτα της smartphone για το 2024, τα Xperia 1 VI και Xperia 10 VI και τώρα ήρθε η ώρα για τα επίσημα promo βίντεό τους.