iPhone 15 Pro Max: Η πιο ανταγωνιστική ναυαρχίδα της Apple εδώ και χρόνια

iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro Max: Η πιο ανταγωνιστική ναυαρχίδα της Apple εδώ και χρόνια

Το iPhone 15 Pro Max παρουσιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση Wonderlust από την Apple και θεωρείται ότι είναι η πιο ανταγωνιστική ναυαρχίδα της εταιρείας εδώ και χρόνια.

Το μοναδικό περισκόπιο “tetraprism” του smartphone το κάνει άκρως ανταγωνιστικό απέναντι στα top android. Ο μοναδικός σχεδιασμός του φακού διαθέτει ένα πρίσμα που αναπηδά το φως σε γωνία 90 μοιρών τέσσερις φορές πριν φτάσει στον αισθητήρα. Όσο περισσότερο ταξιδεύει το φως, τόσο μεγαλύτερο είναι το ζουμ και η Apple βρήκε τον τρόπο να συγκεντρώσει 120 χιλιοστά (5x, από την κύρια κάμερα) ζουμ στο μικρότερο χώρο μέχρι τώρα.

Η telephoto κάμερα της Apple έχει επίσης το μεγαλύτερο διάφραγμα στα 120 mm με f/2,8. Συγκριτικά, η telephoto κάμερα 120 mm του Xiaomi 13 Ultra έχει φακό f/3.0, αν και αυτός έχει πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα.

Aκόμα, το A17 Pro στα μοντέλα iPhone 15 Pro είναι το πρώτο τσιπ 3 nm στον κόσμο. Είναι υπερσύγχρονο με τη μοναδική διαμόρφωση της Apple – η CPU έχει 2 πυρήνες απόδοσης και 4 πυρήνες αποδοτικότητας, ενώ η GPU είναι μια μονάδα 6 πυρήνων με Ray Tracing.

Η μετάβαση του iPhone στο USB-C φημολογούνταν εδώ και χρόνια και τελικά είναι εδώ. Για πρώτη φορά, το iPhone μπορεί να χρησιμοποιήσει το βιομηχανικό τυπικό καλώδιο USB, το οποίο όλοι διαθέτουν.

Το iPhone 15 Pro Max έχει πιο στρογγυλεμένη άκρη από τα προηγούμενα μοντέλα, φινίρισμα από βουρτσισμένο τιτάνιο και τα πιο λεπτά πλαίσια μέχρι τώρα.

Η χρήση σώματος από τιτάνιο και κράμα αλουμινίου σημαίνει ότι το iPhone 15 Pro Max κατεβάζει το βάρος του στα 221 g, κάτι που σημαίνει ότι είναι λιγότερο από το Galaxy S23 Ultra της Samsung.

Το smartphone θα έχει επίσης εκπληκτική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μια ισχυρή εμπειρία λογισμικού iOS, premium ολοκληρωμένη απεικόνιση και την καλύτερη λήψη βίντεο σε οποιοδήποτε τηλέφωνο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
γιωργος

φιλε τι λες, πραγματικα σε αλλο πλανητη ζουμε?

Chris_BMW

Πολλοί αν όχι όλοι αγνοούν ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του 15 pro max .

Και αυτό είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 3d μορφή .
Οκ για να το δεις τώρα θα πρέπει να έχεις το vision pro που στοιχίζει 3.5Κ αλλά σε κάποια χρόνια από τώρα τέτοιες συσκευές θα είναι πολύ πιο προσιτές .
Ήδη η Apple ετοιμάζει φθηνότερη εκδοχή του δικού της συστήματος .

Είναι σαν την εποχή των VHS να ειχες συσκευή που να γράφει βίντεο σε ποιότητα Blu-ray…

Chris_BMW

Γιατί δεν περνάνε τα σχόλια μου;

Κώστας Βλαχάκης

Συγνώμη αλλά όλο τα ίδια ρωτάς. Έχουμε απαντήσει ότι τυχαίνει μερικές φορές κάποια σχόλια να μπαίνουν από το σύστημα σε αναμονή και όταν θα τα δει κάποιος από τους συντάκτες πατάει να δημοσιευτούν.

Chris_BMW

Εγώ συγνώμη που ενόχλησα
Δεν θα επαναληφθεί ξανά .

Υ.Γ Κάποτε το techblog είχε 50 σχόλια κάτω από κάθε άρθρο
Συνεχίστε έτσι μπορείτε να τα εκμηδενίσετε …

Κώστας Βλαχάκης

Πολύ ωραία ευχή. Αν δεν σας καλύπτει μπορείτε απλά να μην συμμετέχετε. Δεν είναι πιο τίμιο από το να μας προσβάλετε;

Chris_BMW

Καταρχήν Κύριε Βλαχάκη θα πρέπει να είστε σε θέση σαν αρχισυντάκτης να γνωρίζεται τι διαφορά της «ευχής» απο την επισήμανση.

Συμμετέχω ενεργά 10 χρόνια στις συζητήσεις εδώ στο σάιτ και ΔΕΝ βλέπω κανένα από τα παλαιά nickname να σχολιάζουν σήμερα .

Αυτό δεν σας έχει προβληματίσει ;;

Αφήνω ένα σχόλιο σοβαρό το οποίο αν δεν έγραφα « γιατί δεν ανεβαίνουν τα σχόλια μου» δεν θα ανέβαινε ποτέ όπως έχει γίνει πριν κάποιες βδομαδες ξανα τι στιγμή που σαχλαμάρες ανεβαίνουν πρώτες πρώτες ..

Αυτά απο μενα καλη συνέχεια

Κώστας Βλαχάκης

Καλή συνέχεια και σε εσάς. Ότι είπαμε είπαμε.

Dimitris

Παιδιά να ηρεμήσουμε λίγο (ποτέ δεν περίμενα πως θα το πω αυτό – συνήθως το λέει ο Κώστας σε μένα όταν ξεφεύγω).
Αντώνη μου δε σε έχω ξεχάσει. Είσαι και θα είσαι για πάντα ο μέντοράς μου. Ο μεταφραστής μου. Ο οδηγός στην επιχειρηματική μου πορεία. Σύντομα θα έρθω με νέες ιδέες που θα αναστατώσουν την αγορά!!!

Δημητρης

Χαχαχα.το θυμάσαι βρε θηρίο.Ασε, δίπλα στον απορροφητηρα είμαι με το καρότσι και προσπαθώ να τον κοιμησω.

ΥΓ: Το άλλο με την κόρη μου δε στο έχω πει. Πριν αρκετούς μήνες έβλεπα ένα βίντεο του Βλαχακη και έρχεται κοντά μου και μου λέει “ποιος είναι αυτός ο ομορφουλης?” (Κάπως ετσι…)

Δημητρης

Chris_BMW μη φύγεις!!! Λίγοι μείναμε!!! Έλα στην παρέα μας παλιέ φίλε! Έχουμε ρίξει λογομαχίες αλλά όπως λέει και ο Κώστας, η τεχνολογία μας ενώνει.
Come back για νέες περιπέτειες!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Μην τσακώνεστε κ μη κακοκαρδίζεστε CHRIS & ΚΩΣΤΑ!! όλοι μας θα μεταλάβουμε στον ναό της θέας μας κ θα γευτουμε την απόλυτη δύναμη του προμαξ ικανή να στείλει αποστολή στον Άρη και να το έχουμε αβίαστα για 5 χρόνια. Φυσικά θα αναβαθμίσουμε άμεσα στο 18 προ μαξ που θα έχει ισχύ για ταξίδι στον Ερμη.
Πάμε δυνατά να τραγουδήσουμε ,να εμψυχώσουμε τους δύσπιστους που σκέφτονται και αμφιβάλλουν για άμεση αγορά!! ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΚΡΟ, ΜΗΛΑΡΑ ΜΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.
ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ , ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΠΑΘΑ ΕΓΩ ΖΗΜΙΑ
ΣΤΑ ΦΟΡΑ Κ ΣΤΑ SITE ΤΗΣ ΓΗΣ , Ο CHRIS ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΥ Κ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΑ, (ΜΕ ΚΩΣΤΑ & ΤΟΥΝΑΡΑ) ΤΗΝ IPHONARA ΜΑΣ ΨΗΛΑ!
ΜΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ Κ ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ
ΜΕ TYPE C ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!
Κ APPLE OEOEOEO
Υ.Γ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΟΕΟΕΟ .
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΜΑΣ!!

Dimitris

Ο Κασσελάκης έχει Iphone και θα είναι έξω από το εργοστάσιο της Apple αν ποτέ έρθει στην Ελλάδα να μάχεται με το σλόγκαν “έξω οι Αμερικανοι από την Ελλάδα”.

Alex

Εγώ που χρησιμοποιώ το iphone που μου έδωσε η εταιρεία σαν σουβέρ (αν θυμηθώ να το βγάλω απο την τσάντα…) περιμένω πως και πως φέτος να μου δωσουν pro max για να χωράνε 2 ποτήρια επιτέλους…! Αυτή είναι αναβάθμιση!

Αλέξανδρος

Alex δεν κάνει να τα λέμε ….αυτά.
Ο Χρηστάρας ο bmwδάκιας θα θυμώσει και μεταξύ μας Χρήστο δεν έχεις και άδικο στα λεγόμενα σου παραπάνω, πρέπει να μπει “γνώση” στο site ώστε να αναθερμάνει την ανάγνωση και τον σχολιασμό των αναγνωστών-χρηστών.

Alex

Eίμαι και εγώ από τους πολύ παλιούς αν και δεν σχολιάζω συχνά. Έχω γνωρίσει και από κοντά τον Κώστα. Δεν ξέρω το κόστος και σε χρήματα και σε εργασία, αλλά θα ήταν ωραίο να υπήρχε και ένα forum στην ιστοσελίδα όπου θα μπορύσε να γίνει και πιο ελεύθερη κουβέντα, εκτός των σχολίων εδω στις αναρτήσεις..

Δημητρης

ιιιιιιιιιι.σουβερ το iPhone? Ιεροσυλία. Εύχομαι να μην το δει ο ΑΝΔΡΕΑΣ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured iPad Pro

TrendForce: Η Apple θα στείλει 4,5 έως 5 εκατομμύρια OLED iPad Pro το 2024

Η τελευταία έκθεση της TrendForce προβλέπει ότι η Apple θα στείλει μεταξύ 4,5 και 5 εκατομμύρια OLED iPad Pro φέτος.

Gear Apple iPad Pro

iPad Pro (2024): Το πιο ακριβό μέχρι σήμερα – Το μοντέλο με τις κορυφαίες προδιαγραφές και όλα τα αξεσουάρ ξεπερνά τις 3.000 $

Τα ολοκαίνουργια μοντέλα iPad Pro της Apple κοστίζουν πάνω από 3.000 $ όταν είναι πλήρως διαμορφωμένα με όλες τις επιλογές και αξεσουάρ.

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.