iPhone 15 Pro: Νέες φήμες για βελτιωμένο σαρωτή LiDAR

iphone 15 pro, iPhone 15 Pro: Νέες φήμες για βελτιωμένο σαρωτή LiDAR

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max επόμενης γενιάς της Apple φημολογείται για άλλη μια φορά ότι θα διαθέτουν βελτιωμένο σαρωτή LiDAR που παρέχεται από τη Sony.

Οι αισθητήρες του σαρωτή LiDAR των ηλεκτρονικών συσκευών Apple επιτρέπουν τη χρήση μιας τεχνολογίας ικανής να μετρήσει την απόσταση από έναν πομπό λέιζερ σε ένα στοιχείο που υπάρχει στο περιβάλλον. Σε iPhone και iPad, οι σαρωτές LiDAR προορίζονται για επαυξημένη πραγματικότητα και γενικές λειτουργίες κάμερας. Οι φήμες θέλουν να είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των Pro μοντέλων.

Οι αναλυτές αγοράς της Barclay, Blayne Curtis και Tom O’Malley, ενημέρωσαν τους επενδυτές τους ότι η Sony θα κατασκευάσει τα περισσότερα (ή όλα) από τα εξαρτήματα για τους σαρωτές LiDAR των μοντέλων iPhone 15 Pro που θα κυκλοφορήσουν αργότερα εντός του 2023.

«Η Sony θα μπορούσε να πάρει το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλο, από το μερίδιο αισθητήρων από τα φετινά μοντέλα με την εταιρεία να παρέχει ένα module, VCSEL, δέκτη και driver. Αυτό είναι ένα αρνητικό εμπόδιο τόσο για το LITE όσο και για το COHR».

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η Sony θα αντικαταστήσει τα Lumentum και WIN Semiconductors και θα γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής εξαρτημάτων LiDAR Scanner για τα μοντέλα iPhone 15 Pro. Ο Kuo είπε ότι η λύση της Sony είναι πιο αποδοτική σε ενέργεια και θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ο σαρωτής LiDAR να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση στο ίδιο επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας όπως τώρα ή ίση απόδοση με μικρότερο αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Άλλα φημολογούμενα χαρακτηριστικά του iPhone 15 Pro περιλαμβάνουν τσιπ A17 Bionic, θύρα USB-C, πλαίσιο από τιτάνιο με κουμπιά στερεάς κατάστασης, λεπτότερα πλαίσια γύρω από την οθόνη και πολλά άλλα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.