iPhone 15 Pro: Με Solid-State κουμπιά και τρεις Taptic engines;

iphone 15 pro, iPhone 15 Pro: Με Solid-State κουμπιά και τρεις Taptic engines;

Τα μοντέλα iPhone 15 Pro ενδέχεται να διαθέτουν κουμπιά έντασης ήχου και λειτουργίας solid-state, σύμφωνα με τον έμπειρο αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo.

Με ένα tweet, ο Kuo εξήγησε ότι τα κουμπιά έντασης και τροφοδοσίας στα δύο high-end μοντέλα iPhone του επόμενου έτους ενδέχεται να υιοθετήσουν μια solid-state σχεδίαση, παρόμοια με το κουμπί αρχικής οθόνης του iPhone 7.

Τα νέα κουμπιά θα λειτουργούν όπως ο αισθητήρας Touch ID που παρουσιάζεται στο iPhone 7 και χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα στο iPhone SE (2022) χάρη σε δύο επιπλέον Taptic Engines στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά του πλαισίου. Η αλλαγή σημαίνει ότι ο αριθμός των Taptic Engines σε κάθε iPhone θα αυξηθεί από ένα σε τρία.

Αυτά τα νέα κουμπιά φημολογούνται μόνο για τα iPhone 15 Pro και Pro Max / Ultra, ενώ τα κανονικά μοντέλα iPhone 15 αναμένεται να διατηρήσουν τα κουμπιά κλικ.

Η Apple φημολογήθηκε ότι σχεδίαζε να αλλάξει το Apple Watch σε solid-state κουμπιά πριν από αρκετά χρόνια, αλλά η αλλαγή δεν έγινε ποτέ. Εκείνη την εποχή, ειπώθηκε ότι αυτό θα βελτίωνε την αντοχή στο νερό και θα καταλάμβανε λιγότερο εσωτερικό χώρο, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό θα ίσχυε και για το iPhone, καθώς θα απαιτούνταν χώρος για τους δύο ακόμη Taptic Engines.

Σε ένα άλλο thread, ο Kuo είπε ότι “η σχεδίαση χωρίς κουμπιά και η μετάβαση σε USB-C είναι δύο από τις σημαντικότερες ενημερώσεις για το iPhone 15”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.