iPhone 15 Pro: Θα διαθέτει Action Button σύμφωνα με CAD

iphone 15 pro, iPhone 15 Pro: Θα διαθέτει Action Button σύμφωνα με CAD

Τη στιγμή που οι τελευταίες φήμες υποστηρίζουν ότι η Apple εγκατέλειψε τα σχέδιά της για solid-state κουμπιά στα μοντέλα iPhone 15 Pro, οι επερχόμενες συσκευές αναμένεται να διαθέτουν ένα προσαρμόσιμο κουμπί “Action” αντί του παραδοσιακού διακόπτη Ring/Silent.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, κατασκευαστές αξεσουάρ με πιστοποίηση Apple εργάζονται επί του παρόντος με CAD που δείχνουν ότι το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max θα διαθέτουν δύο μηχανικά κουμπιά έντασης ήχου και ένα πρόσθετο μηχανικό κουμπί που αντικαθιστά τον διακόπτη Ring/Silent. Όπως το κουμπί “Action” στο Apple Watch Ultra, οι χρήστες θα μπορούν να αντιστοιχίσουν το νέο κουμπί σε λειτουργίες συστήματος όπως Ring/Silent, Do Not Disturb ή Flashlight.

Τα μηχανικά κουμπιά μετακινούνται όταν πιέζονται, ενώ τα solid-state θα βασίζονται σε Taptic Engines μέσα στο iPhone για να προσομοιώνουν την αίσθηση της κίνησης. Ο αναλυτής της Apple, Jeff Pu, υποστηρίζει ότι τα solid-state κουμπιά έχουν πάρει αναβολή για το iPhone 16 Pro του επόμενου έτους λόγω απροσδιόριστων «σχεδιακών προβλημάτων» που προέκυψαν κατά την ανάπτυξη του iPhone 15 Pro.

Η Apple έχει συμπεριλάβει έναν διακόπτη Ring/Silent σε κάθε iPhone από το αρχικό μοντέλο το 2007, επομένως η αφαίρεση του διακόπτη θα αποτελούσε μια αρκετά σημαντική αλλαγή φέτος.

Τα νέα CAD αποκαλύπτουν επίσης ότι το camera bump στα μοντέλα iPhone 15 Pro δεν θα προεξέχει τόσο πολύ όσο αναμενόταν από τις προηγούμενες διαρροές.

Aκόμα, ο tipster Revegnus ισχυρίστηκε ότι το κόστος παραγωγής του βασικού μοντέλου iPhone 15 αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 12%, ενώ το κόστος της έκδοσης Pro κατά περίπου 20%. Ο tipster πιστεύει ότι για αυτή την αύξηση οφείλεται στις υψηλότερες οικονομικές απαιτήσεις της TSMC.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.